自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

打人就係唔啱,人地家長可能真係未遇過小朋友比人打到喊哂,可能喊得太厲害所以家長都嚇親想報警備案,佢有權咁做嘅! 問題係你個小朋友成日郁手郁脚打人?你真係覺得冇問題?我有小朋友,但就算細過去玩都真係唔會郁手打人或被打! 當然有D小朋友比較粗暴,我會帶小朋友行開D玩,但唔會覺得打黎打去係正常,幼稚園都唔應該比小朋友咁做,學打人囉! 但始終不在現場,好實判斷佢傷唔傷喎

珍珠宮

回覆樓主:

或者報警唔係要處理D小朋友,係處理D大人

珍珠宮

回覆樓主:

睇左咁耐,都幾肯定當時人哋報警並唔係因為小朋友嘅推撞或傷勢! 係大人處理嘅態度,可能係咁話冇事吖,小朋友推撞下成日有,邊有傷呀,咁! 可能就算道歉也是態度不夠誠意! 你個仔都有出手吖,咁...人哋嬲嬲地先報警小懲大誡!擺明係處理個大人! 如果樓主玩開嗰區小朋友互相推撞係曰常嘅地區文化,建議唔好山長水遠出去其他區玩,只可以講地區文化不同,無謂惹起不必要爭議

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-2-18 03:52
小朋友的確唔係講就聽,所以你小朋友成日郁手郁腳,你講故事根本就無用!
應該要懲罰!
今次攪到人哋報警 ...

以JM你嘅職業身份講實在太有說服力 我囡K1時試過比同學仔咬面,好大力,有瘀同牙印 我即時趕去學校,見老師抱住我囡安撫緊賻緊冰袋,好大個牙印 我問係邊個同學咬,老師支支吾吾唔肯講仲話會有適當行動,誠懇咁响我道歉!我想安排轉校,但老師好有誠意叫我再考慮下! 之後嗰日我擔心到陪住我囡上堂,從觀察我知道係邊個小朋友咬我個囡! 佢媽咪都有陪住個囡上堂,小道消息係學校勸退佢個囡但佢賴C唔肯走! 佢從來冇同我道歉 最後知道佢囡經過評估係有問題嘅! 我係嬲但冇怪老師因為明白好多時係電光火石一刻,但係我好介意作為佢母親冇同我道歉! 亦無承認個囡咬我個囡 我只怪我個囡個樣似太好味 我帶左亞囡去睇醫生,好彩冇大礙! 但家長處理手法太差,我冇再追究係因為老師甚至校長好誠懇向我道歉同平時佢哋好錫我個囡 亞囡大個少少先識講係嗰個小朋友埋黎搶玩具,我囡揸住唔放佢就咬人囉

首頁

尾頁

跳至