單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

酸棗仁
攪手/主持人,

請問 : 我唔係單親家庭, 但係一條友仔帶埋個囡來湊熱鬧, 可以嗎 ???? 我未參加過 !!!

帶子雄郎  已加名, 到時見  發表於 11-4-13 22:19
帶子雄郎  無問題, 歡迎, 你留意下地點同時  發表於 11-4-13 22:13
酸棗仁  我就一定話歡迎....攪手帶子都一定會話歡迎)))))  發表於 11-4-13 22:13

男爵府

主持人 :

請問你們的小朋友有多大, Age range ? 我個囡八歲, 三年級, 擔心無小學朋友仔同囡囡玩。

BK 新 功能未摸熟, 請各位家長原諒, 有些打招呼 的 PM 我不懂如何處理。

食物份量要預幾多, 我都係去買些 chicken Wing 或 熱浪 potato chips, OK 嗎 ?

我無時間整, 因為早上在旺角囡囡學野 三小時, 下午一時才下課, 我只可以買野食, 不可以自己整。

謝謝回覆。

男爵府

回覆 酸棗仁 的帖子

係咪呢個中間道兒童遊樂場 ???? 好似幾好, 唔錯。

帶子雄郎  無錯, 係呢個  發表於 11-4-14 19:25

男爵府

tine-lam 發表於 11-4-14 17:22
我而家先發覺我唔識去.....點算...

地鐵站上蓋, 搭地鐵好方便架。

男爵府

babytszkin 發表於 11-4-14 21:43
雖然我今次參加唔到,
不過都要比d掌聲帶子哥哥真係好細心吖

簡直利害, 真係要比掌聲帶子哥哥, 既細心, 又詳細。

最利害, 仲有埋導遊哥哥仔沿途帶路指引, 佩服。

我當日會以呢位導遊哥哥仔為目標, 認住佢件粉紅色横間衫 。

帶子雄郎  哈哈, 著第二件衫咪搵吾到  發表於 11-4-14 22:20

男爵府

RE: 4月17(星期日), 尖沙咀中間道兒童遊樂場, 免費親子同樂....

帶子雄郎 哈哈, 著第二件衫咪搵吾到

帶子仔咁靚仔,
換咗衫+化咗妝+假髮都認到佢啦。

我認人最利害啦。

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-15 19:26
Lily2003,
你個女好靚喎!
生得好似你架?

酸棗仁,

你比面啦, 你過獎啦, 通常公開張相, 當然係搵張最好, 最唔似真人架啦, 就正如我當年'雙睇', 比咗堂家姐張相個男人睇, 佢先肯出來雙睇。

不如你幻想一下, 我個囡係大四眼, 口大, 西瓜刨牙齒哨牙, 瘦到皮包骨, 只有42磅, 仲要係巴藉膚色。

有幾次帶囡上興趣班, d家長問我, 「你係咪幫人奏的 」:;pppp:, 咁你話佢生得似我嗎 ? 成日比人話我幫人奏囡:;pppp:。

溫馨提示 :唔好比張相騙咗你,我識得用 photoshop 執相架,

男爵府

帶子雄郎 發表於 11-4-15 22:56
吾怕, 希望在明天, 睇埋聽曰天氣報告, 如都係話落雨, 相信

就要取消

唔好取消掛, 我咁辛苦先搵到有人肯攪活動, 又話要取消,

有無另一個選擇, 例如 室內遊樂場 ...... etc.

死啦, 囡囡一定很失望, 佢好爛玩架, 成日都要我約小朋友同佢玩。 有無人有好提議 ???? 唔好取消啦。

男爵府

回覆 帶子雄郎 的帖子

有無資料睇下, 叫咩名 ?

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-16 16:40
就係因為之前撞親個頭, 先至咁緊張送佢入急症....

我姨生仔, 細細個時跌親個頭, 差唔多一個月都微燒. 原 ...

酸棗仁

真係好彩, 比你嚇死, 醫生話 冇事就安心。

相信你辛苦了一朝, 好好休息吧。

下次, 再有機會, 你我小朋友再約玩吧。

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-16 18:14
哈哈!

我仲以為會嚇親你添....唔好怪我呀, 我成日都咁口不擇言架.

吓, 原來係在將軍澳架 ?

我都係將軍澳人, 經常踩單車團架, 我唔洗放底囡囡,

最近個囡鐘意大圍租車 ($35 租全日), 大埔交車, 中途遊公園遊樂場, 食下野, 影下相, 我個囡踩得快過我, 佢架租車仲係無波 tim, ......無計, 佢得42磅, 上親長命斜同 暗斜, 佢就一枝箭咁去咗。

遲下想參加【香港單車旅遊會】【單車之友】攪的親子單車活動, 有機會就一齊啦。

男爵府

vane 發表於 11-4-16 19:31
大家留意:因天雨關係中間道遊樂場活動取消,
接到帶子電話通知,因電腦壞咗未能夠通知到大家,可能 ...

個天真係唔幫我 ~~~~~~ 個囡上個星期測驗, 溫咗幾個星期書, 唸住搵人同佢玩吓啦。

咁好彩, 睇到你地開 post 攪活動, 好野, ~~~~~

唉 ~~~~~ 現在 連大角咀都無得去 ~~~~~~~

首頁

尾頁

跳至