想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:ilovedancendanc 的帖子

你好,我想問你幫老公買既係邊種?我老公都想灸腰,手,頸,成日話好痛,應該買艾灸帶定棒好?因為我想連埋樓主講既婦科艾灸帶一齊淘,(我有輸卵管塞問題)但我睇極都唔明點用,唯有淘左返黎先慢慢研究,所以想知你買邊隻比你老公用,想過年前淘,放假就用得,可以介紹嗎?

大宅

回覆:ilovedancendanc 的帖子

另外,灸完後有水泡,要點處理,我要揾完資料,費時比老公抦

大宅

ilovedancendanc 發表於 14-1-11 20:51
我都係第1次認識艾灸,第1次用。我覺得買樓主介紹個款隨身艾灸帶應該幾好,我係另1間買左1套用品,包隨身艾 ...
thx ,好詳細,我諗都會去樓主個間買,因為你地用過一定係唔錯先介紹,只係我睇唔明,我初頭以為比老公灸頸,腰,要用另一款專屬該穴位既帶,即係如果用婦科個款帶,只要放中個穴位都可以,因為我怕老公用兩用就唔用,好side錢咁,而且呢隻好似方便過用棒,唔洗拎住
我都有睇過單桂敏個blog, 好有用,當行氣活血都好,我要快d淘左先,到時再一齊研究

大宅

sscbaby 發表於 14-1-12 00:55
你會唔會係太熱灼傷皮膚有水泡呀?
我未淘,但我怕到時比老公話我,搞到生水泡,我想揾定資料.

大宅

scgift 發表於 14-1-12 03:20
其實男人調理,特別係生殖問題,艾灸既穴位係同婦科穴位圖中所講既一樣。基本上嗰啲穴位全部都係調理身體既 ...
我開唔到d link, 每個開左都係主頁個版,於是我去左你個間睇,係咪呢幾款?
頸椎病 腰腹部溫灸帶 安全耐用十年艾灸服艾灸盒隨身灸艾炙補腎灸吾艾熏艾器具單孔艾灸盒頸椎艾灸服無煙艾葉盒子艾炙儀器溫灸艾療係咪呢幾款可以對頸,腰痛有幫助?係咪艾柱同我地婦科用既係兩款?頸腰用活血去濕,婦科用14味?
另外想問下35:1 or 25:1有咩分別?
唔好以意思,咁多問題,要你解答.

首頁

尾頁

跳至