懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

原文章由 米奇BB 於 08-9-10 00:58 發表

你b女d頭髮咁多咁靚,唔洗剷啦~~我大仔果d好小頭髮我先同佢剷,剷完生出嚟會多d同粗d~~細仔而家d頭髮多過大仔果時,但都好幼同埋我想佢再多d,,諗緊幾時同佢剷~~ ...

係咪女仔多數唔會點甩頭髮嫁?我見好多BB女都好多頭髮,又唔會甩到一達達.好似係男仔甩得勁D!

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-9-10 02:33 發表
請問邊度買日本雪印平呀~~
日本雪印定係bean stalk好呀?
仲有pooh pooh尿片邊度平呀~~
我細細今日肯食奶樽呀~~同時轉左新款奶樽同埋日本雪印俾佢~~佢肯食2安~~
之前開思敏兒~~開2安佢一係唔食~~肯食的話都係飲一安~~ ...

妳唔係餵緊人奶咩?
係咪諗住開始比奶粉佢飲?

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-10 09:42 發表
乜你唸得咁完美, 我個仔就係一個例子, 佢成3個半月啦, 都未試過一覺訓天光. 我99話佢好準時, 晚晚3點9就醒, 旭黎旭去, 所以基本上3點9之後係冇乜點有得訓, 因為佢訓吓醒吓. 但同佢同一日出世個bb, 佢媽咪乜都冇, ...

妳講得啱!我諗得太完美.
呢頭講完,個頭又4,5點郁嚟郁去到天光,唔通我係唔好彩果個 .
不過我諗就算3個月未可以瞓到天光,到4,5個月點都得掛!mouth:

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-10 13:36 發表
http://www.jshoppers.com/shohin.asp?Shocd=W01931&ageNo=1&bunrui1=0

令父母感覺豪華既胎毛筆

我個女甩都未甩過一條,我就甩到要睇中醫

好靚喎!最衰香港無喇,不過都唔平.
我仲未開始甩頭髮,幾個月無咩甩到,攪到個頭成日都好厚咁,好似話生完第4個月會開始甩,到時唔知會唔會好肉酸呢!
妳係咪e+巳經開始甩喇?甩係正常,點解要睇中醫?

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-10 13:44 發表

用到,只要個b肯啜,我比佢用"Y"型咀已經一個月,雖然佢用"M"碼會食多2安,但係佢又唔嘈,由佢囉~

佢太肥喇,未夠3個月已經14磅

我前2日幫個仔磅都有15磅,不過佢個人長,所以都唔會係好肥.
得閒post妳B女d相上嚟睇下丫,肥嘟嘟一定好過隱.

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-10 13:47 發表

無丫,到時都係叫師機係落馬州等,car set 都未買

咁個b都幾辛苦喎!返到屋企佢實好好瞓.

講起瞓,我個仔有幾次瞓瞓下會突然之間喊得好大聲,仲要好慘添,平時係唔會咁喊,不過拍下佢佢又繼續瞓過,唔知係咪嚇親呢?大家有無咁既情況呀?

大宅

原文章由 TVb08 於 08-9-10 15:12 發表

我個仔都係只可以瞓到4,5點,所以我日日都唔夠訓

2個光頭仔都蝦媽咪!

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-10 13:56 發表

香港可以訂咖,不過要自己剪頭髮,再寄去日本,有一版介紹咖,你search下,post唔到上0黎

mm開始甩即係去睇,嚴重先睇怕救唔到

我未得閒詳細睇,就咁睇相真係好靚!
不過應該唔可以做毛筆寫字.始終唔同胎毛筆.

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-10 16:14 發表
吓??? 我個仔3個半月, 點解仲係未甩????

我個仔成日d毛毛甩到落埋面到,攪到佢好痕用手仔r佢,
成日r損個鼻仔.
妳個仔無甩咪仲好唔洗同佢剃光頭麻!
可能人人唔同呱!我阿媽都話我細個都無甩.

大宅

原文章由 米奇BB 於 08-9-10 19:38 發表

胎毛3個月會甩晒?你指係頭髮?唔會甩哂架喎,而家我仔都有甩頭髮,個枕頭成日有頭髮痴住,,我諗緊整唔整,因大仔無整,想公平d~~

咁就係!咁淨係幫佢剃光頭,唔好做胎毛筆囉!

大宅

原文章由 RURUJOYJOY 於 08-9-10 22:52 發表

得一條管連接一個容器, 其實係又d難吸, 我會吸到粒鼻屎係邊邊, 之後用手拉埋出嚟, 有時會用埋棉花棒抺吓

我都係用最幼果隻棉花棒濕水同佢清潔,工多藝熟e+好快攪掂.

大宅

原文章由 RURUJOYJOY 於 08-9-10 23:16 發表

我個女日頭瞓瞓吓都會喪喊, 唔知點解, 拍都唔定得. 要抱, 但就瞓唔噃

我個仔就拍下佢佢會瞓得返,但就見到佢眼角都濕埋,真係好似好妻涼咁!咁啱果陣係農曆七月,我個妹仲問我洗唔洗同佢買d嘢嚟燒,佢話佢有個朋友,個b成日半夜喊醒好似好驚咁,燒咗就好好瞓,無晒事.我真係比佢笑死我.我諗我個仔都係發下惡夢啫!唔洗咁大陣仗呀!

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-9-11 04:46 發表

唔係~~只係有時出街唔太方便~~因為上水里邊d商場冇育嬰房架~~吓吓廁所或者用披肩餵~~同埋我囡囡食得好密~~個零鐘一餐~次次食一陣就食~~遲d我又搬屋~~搵人揍佢會方便d嘛 ...

妳幾時搬屋?搬去邊呀?

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-11 10:13 發表
我都唔知, 但係我99一向都係放佢响床食, 唔會抱住佢食. 但我想攬住佢, 所以唔係佢旭我都唔拾得放低佢.

我地要返工,成日無見個仔,放咗工返到屋企仲唔抱返夠本咩!
我都成日抱到唔願放手,佢瞓咗都抱住佢睇電視.
無計啦一日見得幾粒鐘.

大宅

原文章由 green1apple2000 於 08-9-11 12:50 發表
你地到目前為止, 體重可以去返以前未生未呀?
你地有乜好辦法去瘦身呢? 我宜家都生完都成兩個月, 都仲差成十五磅, 超肥全部衫褲唔著 , 個肚仲好似成四個月咁, 都唔知點算好呀? ...

我只係肥過生之前幾磅,不過呢幾磅去晒個肚到,同妳一樣仲好似有咗4個月咁,都唔知點收返. 又無時間做機,運動又話開刀要過半年至好做,見到個肚都唔開胃,有咩計?

大宅

原文章由 芒芝芝 於 08-9-11 14:04 發表

同意呀, 我都同你一樣, 抱到唔捨得放低~
而家仲要放工即刻返屋企, 咩約會都推哂~

我有咗4個月一直到e+都未做過facial呀!
連friend都未約過出街呀!
同妳一樣一放工就9秒9返屋企湊仔.

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-11 14:46 發表
你個仔好得意, 好cute. 但我想同個仔修吓d頭髮, 但99又話唔好, 依家阿仔d頭髮成日彈起, 唔靚.

呢度個個BB都好cute嫁啦!
妳個仔個髮型無咩嘢呀!ok喎!唔修住都仲得,但係點解妳99話唔好修?

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-9-11 16:42 發表

搬返大埔做你鄰居好冇
我住緊上水新既公屋~~而家申請緊調遷搬大d~~
到時佢會俾大堆單位我揀~~上水粉嶺大埔天水圍都有~~
不過我諗我會揀返而家住緊里條邨即將新入伙既大單位~~
大約11-12月睹搬囉~~ ...

係就好喇!得閒可以約埋一齊出街街!
有得搬大d既單位咁好呀!睇怕妳有排唔得閒喇!

大宅

原文章由 Kailey 於 08-9-11 18:38 發表

我keep住用腰封, 都唔係日日用, 一星期2-3日左右, 個肚腩收得快好多

今朝無端端搵條舊褲黎著, 竟然著得番, 仲係一條skinny嘅牛仔褲, 真係好開心, 之前試過過唔到個hip都唔知down左幾耐....自己又矮最驚仲要加個巨 ...

腰封真係好有用,不過我敏感呀!試過隔住件衫都唔得,痕到我死!

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-12 02:03 發表

我去0左做facial喇,可能唔慣,比佢按肩頸按到而家都仲痛 ,今次做機,等塊面firm0的,條眉似返個人喇

仲有10日就100日喇,可以去剪頭髮,但係而家甩頭髮,唔敢電,又唔敢負離子,都唔知整咩 ...

我坐月坐咗一個月就去咗剪頭髮啦!點解要等100日呀?

首頁
12345...9

尾頁

跳至