美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 潘高壽 於 09-5-3 16:43 發表

我星期1 上去..有 d 緊張添!

我今個星期5 上去, 係咪上完去如合資格會遲D會打比我架. 定係一上去就已入圍

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-19 14:01 發表
我雖然入唔到圍,但我都開始左食麥皮..
今天己是第8日了..
每日多數兩餐,一餐4.5湯匙,都是杰杰地的..
請問你地有冇肚痾架?
我成日都肚痾,未食就冇喎..
我而家個肚平哂,但好鬆 ...

請問點至知入唔入到圍? 我上星期三去CHECK體重架, 唔知有冇人都係上星期三而收到消息入圍呢?
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-19 15:45 發表
因為我成10日都未有通知,應該冇行了..

睇怕我都冇行, 都係自己開始進行把啦

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 chu87377 於 09-5-20 14:28 發表
我無参加挑戰,不過我自己食黎减肥囉,尋日第一日食,食一餐,今日己經去得好好la!!!希望有用la!!

我昨晚去左supermarket 買麥皮, 諗住食下麥皮清d減下肥, 我晚餐就食麥皮 (用粉曷湯)+烚菜+5件叉燒, 點知8點感覺得空虛 (唔係肚餓), 忍唔住食左個杯麵.

今早一起床就要去排毒, 返到office又要排毒, lunch 同朋友飲茶飲飲下又要排毒, 回到office又要排毒. 唔通真真係排清毒素身體好.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 肥肥地 於 09-5-20 14:54 發表
你吃紅色定藍色?

紅色, 加入湯即食, 我平時間唔中都有食, 不過加入熱水, 好似粥咁又冇事喎, 唔通我唔受得加入湯?

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 肥肥地 於 09-5-20 15:00 發表
...因為有sis 說紅色比藍色沒咁容易去到大便的。可能你加了湯啦....所以排到便便...囉...我都是吃紅色(因為方便)真的有時會難排便....再吃多d 生果了.... ...

CHECK返原來我上星期五至去磅重, 希望可以入圍啦,肥肥地, 妳就好啦入到圍.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 肥肥地 於 09-5-20 15:08 發表
因為超脂...成37%.......
唉。不過我見其他sis 好像次次都減到磅...佢地都好開心啦......其實我都是希望健康d.....因為醫生說我如果想要bb 。必須減磅同減脂。祝你都成功入圍 ...

妳幾多磅呀? 會唔會選D超脂多D的人呢? 其實我唔係好肥, 屬M size

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-20 17:25 發表
我諗我一日食番一餐了..
因為我真係潟得好辛苦..
我食藍色快熟果隻..
有時用湯,有時用水..

雪文,
good lucky ~

昨日all到要食止瀉藥.

我昨晚都係食麥皮當晚餐, 今次滾水開麥皮 + 小小蒸魚(冇油/鹽) 同菜. 晚上都感肚餓, 不過都忍到, 今次用熱水開麥皮冇事呀, 唔all啦.

kitty, 妳點食法架, 講來聽下啦

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-22 08:01 發表
我都係同你差不多..
我一日早晚食兩餐..(一餐4.5湯匙,煮埋一碗杰的)
早餐會飲埋一杯熱咖啡(三合一果D自己沖,用半包粉沖一杯)因我飲慣左,唔飲唔得..
有時用一個細蕃茄,小量雞肉煮,不加調味..
試過兩晚因為出街食飯就 ...

kitty,
不如試下用滾水開麥皮啦, 我上次第一次用湯開就屙餐飽, 之段用熱水開就冇事, 不如妳都試下啦.

仲有三合一coffee 好鬼肥架, 睇下可唔可以改下唔三合一, 自己可以落少d糖, 我都係coffee 精, 唔飲唔得.

唔好咁啦, 我地bk都好多sis 支持妳架, 大家努力.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-22 08:01 發表
我都係同你差不多..
我一日早晚食兩餐..(一餐4.5湯匙,煮埋一碗杰的)
早餐會飲埋一杯熱咖啡(三合一果D自己沖,用半包粉沖一杯)因我飲慣左,唔飲唔得..
有時用一個細蕃茄,小量雞肉煮,不加調味..
試過兩晚因為出街食飯就 ...

kitty,

我今日都排幾次毒, 可能昨晚熱水開麥皮 但加2隻雞中翼, 今早食左大家樂炸豬扒早餐, 我諗食麥皮後再食油膩野會屙. 唔通真係排出毒素?

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-23 17:56 發表
親愛的參加者,

謝謝您對桂格30天至「Fit」挑戰的支持﹗經過甄選,很抱歉您未能入選是次活動。

需知道體重指數(BMI)或脂肪比例如有超標可增加患心血管疾病的機會,開始調節現時飲食及生活習慣,透過飲食可將身體的問題 ...

kitty,

佢地話第一次見營養師唔收錢評估, 不過之後妳成為佢客仔咪要比錢羅, 都係一種生意手節.

咁妳會唔會上去見營養師?

首頁

尾頁

跳至