自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

tracy668899 發表於 19-9-13 14:08
預算1萬左右, 中文系所以應該寫論文多

如果讀大學,
真係睇返學生會嘅notebook ownership program,
真係平過出面啲乜鬼back to school program / education offer.
仲有就係佢地買機仲送好多嘢㗎。

最重要係睇返您屋企人就讀嘅大學,
因為唔同大學係同唔同牌子攪呢的offer

https://www.lifetat.com/2019-notebook-ownership/
(搵返屋企人讀邊間,再揀notebook)
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

bkfans123 發表於 19-9-13 14:49
借問聲,如做word 和 excel file,這款可以嗎?謝謝

有mac 機專用嘅office (即word, excel⋯⋯)㗎,要另外購買。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

bkfans123 發表於 19-9-13 19:38
請問是否都是在apple shop購買?係Microsoft 用開的文件可否在mac機開啟呢?
吾好意思, 問咁多問題
謝謝你 ...

請問您有冇屋企人在大專院校就讀,如果有的話,您可以去大學嘅notebook ownership 購買student edition ,因為會平啲。

買之前,您仲要決定購買office 360 (每年收費)或者以每部機收費(一次性買斷)。
我就選擇後者- “一次性買斷”,因為我發覺每部notebook 都可以用4/5年,再加上的買student Edition,好似化算啲。

另外,如果真係要買的話可以上apple 官網買 https://www.apple.com/hk/search/office?src=globalnav

或者去任何apple store 買(我個人喜歡直接去apple store 多過authorised dealers)

公爵府

tracy668899 發表於 19-9-13 21:05
唔該哂各位,頭先去左apple shop 諗住睇MacBook , 點知阿仔一睇就鍾意部ipad +筆 + keyboard, 話好方便 ...

(Ah~ 可能您屋企人可能需要購買iPad 用 word / excel app,
不過都要睇用家是否需要 )

首頁

尾頁

跳至