跳至

首頁
12345...33

尾頁

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-28 01:03 AM 發表
歡迎所有 公務員既太太入o黎 我唔係會長我只係見到有咁多太太既先生係做公務員既先諗住開過個太太會咋!
呢度乜都可以講 咩都可以爆 o架(絕對保守秘密)
如果大家既時間岩既話仲可以約埋一齊玩呀/大食會呀 ...

好野~ 我地公務員太太有自己既地方喇~ 等我又重新介紹下自己先~ 我c6係警察, 有一個就快9個月大既仔仔 遲d會搬去順利!

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-28 01:19 AM 發表

哈哈係呀有個自己公務員太太既地方都係好d既,我c6都係做警察o架 我有兩個女 (第1個) 3歲 (第2個)就快2歲 係呢你老公守邊區o架

嘩, 兩個女女差一年, 真係好呀~ 我都想呀, 打算今年年尾睇下造人成唔成功~ 年齡近d好d嘛~ 我老公依家守打鼓嶺呀, 佢調左去剛剛一年左右, 以前就守天水圍, 不過我諗佢想入紙調返去元朗屯門, 因為佢以前守開果頭, 同埋係打鼓嶺好遠呢 係呢, 你老公守邊區呀?

我依家係全職媽媽呀, 不過都係無做野兩個幾月咋....有d唔慣! 哈哈~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-28 01:47 AM 發表

哈哈!差1年好呀我兩個女既開支差唔多係打雙份咁滯呀
我c6係守九龍城區既今年年尾會調環頭~但就未知調去邊個環頭喇,希望唔好係尖沙咀同旺角啦~做餐死呀守新界區係咪好做d呀 ...

守新界區都ok呀, 佢之前守天水圍都守左超過四年, (明明四年要調一次, 但佢就係果度守左咁耐) 果時佢整親腳做報案室多, 又唔洗出去行, 都幾好~ 依家就有時要行下山, 捉下D偷渡客, 不過有時都返下報案室...係呀, 我聽人講守旺角tst果D好多野做架! 嘩....兩點喇, 要訓先, 聽日再黎過~ 早抖喇 jenny媽媽~

伯爵府

原文章由 bebu123 於 08-5-28 08:33 PM 發表
嘩~~好多警察太太呀~~
我c6以前係入境處~~而家調左lu~~
未有bb可加入嗎

梗係可以加入啦~ 咁你c6依家調左去做咩呀?

我依家仔仔就快九個月大, 我地都想追多一個, 可能等阿仔13-14個月大就開始造人, 大家覺得咁樣會唔會太快呀? 因為我唔想佢地年齡格好遠呀, 咁如果可以係阿仔13-14個月bingo左, 到第二個出世, 阿仔就兩歲, 定係等阿仔歲半先呀? 真係心大心細呀.

伯爵府

嘩, 原來咁多bk媽咪住葵蓉. 最衰抽唔中啦, =.= 希望出年可以啦~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-28 11:08 PM 發表
唔好意思,我老人痴呆, 你家下住邊呀????

剛剛抽到順利呀, 雖然真係好多人話唔好, 不過住住先睇下點, 如果真係覺得唔方便就會出年抽返d荃灣葵青區, 因為我地真係未住過九龍區, 我老公又守新界北....

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-29 12:29 AM 發表

我都係3年抱兩都幾辛苦o架,當時又要返工又冇工人亞大又要成日扭抱抱...但到亞二出世後頭一年重慘放工後又要係亞媽到湊返兩個返屋企(因為我要佢地跟我訓)如果老公返o黎又要煮飯.又要清潔人都顛....但同時可以訓練到 ...

嘩...阿大都12歲喇, 真係好呀~ 其實我覺得兩個小朋友年齡近d係好架, 我希望年尾或出年年頭bingo啦~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-29 06:04 PM 發表

係呀多d人一齊玩幾好呀~大家又可以唔駛夾咁多$既我諗每人夾$20夠喇~買完D $有剩既咪除番開佢俾大家囉!咁就唔會有機會俾人覺得唔公平啦係咪 ~大家覺得點呀有咩意見可以提出o架 ...

好呀好呀, 大家出黎聚下,傾下計, 不知幾開心, 又可以識多d朋友~ 同埋BB們/小朋友們又可以一齊玩~

伯爵府

大家有無覺得今日個bk 仲short過早幾日呀, 留一個msg都要好辛苦先成功呀.

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-29 11:46 PM 發表
Hi!我C6都係警察,我住葵馥苑,未有BB(計劃中),C6守屯門,多多指教!

咦, 你c6守屯門, 唔知識唔識我c6呢, 因為我c6以前守過屯門同天水圍, 我c6話守屯門, 元朗, 天水圍果d通常調黎調去都係調返呢幾個地方喎~可能見過面都唔出奇喎~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-30 12:09 AM 發表

我C6守咗年幾喇,佢之前都有守過元朗,可能識都唔奇架

有時覺得好得意, 因為佢地係做野而識得, 之後我地d老婆就係bk相認~ 哈哈~

伯爵府

你地c6果隊, 一年裡除左大食會之外, 仲會唔會攪下d遊船河之類既野架? 我c6有架, 上年攪唔成, 因為果一日打風加上我又大肚....今年七月又攪, c6帶埋我去, 因為我都未去過~ 哈哈~

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 12:33 AM 發表
julieann:新屋幾時可以攞key,多唔多野維修?唸起搬屋都驚....但又可以一家人行街買野,同轉換新環境....真

c6話等宿舍組裝修好晒先攞key. 我地果度...一去到d牆好多鑽孔, 大房無咩野, 兩間細房既櫃野爛既, 最唔掂係廚房, 勁dirty, 煮食爐黑到好似bbq完, 雪櫃又臭又發"毛"又爛既....第一次搬去宿舍, 估唔到會係咁呀....我同c6都O晒咀呀. 初初以為一個月內應該會攪掂晒, 但點知有bk媽咪話佢成四個月都未搬得入去呀

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 12:43 AM 發表

唉~我c6唔鍾意帶我去佢 佢同d同事既聚會o架佢個個同事有咩聚會都唔帶老婆出席既

如果係大食會, 打麻雀果d佢都唔會叫我去, 因為佢d伙記全部都食煙, 攪到我c6唔食煙既都次次返黎一身都臭到死. 係出海果d先叫埋我一齊去玩呀!

係呀, 想另外問下d警察太太, 你地多唔多同圭小朋友去警察會玩架? 我想知有d咩玩呀? 因為我結左婚成年幾都未去過呀....哈哈 同埋d太太係咪都有張證入去架?

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 12:49 AM 發表

咁厲害!梗係啦唔係自己樓嘛駛乜咁鏡錫啫,邊會為下一手住客著想o架

真架, 無厄你, 我唔識post相呀, 你可以去我個blog睇.
http://hk.myblog.yahoo.com/wallace-bubu/article?mid=393 , 雖然話唔係自己樓, 都唔洗攪成咁丫, 點解真係唔為下一手住客著想架.

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 12:52 AM 發表
我都係去過一次喳,你唔好唸住食得飽....碟菜唔夠一分鐘就冇哂,一係唔食放係一邊.....因為個個都掛住賭

我c6都係咁話呀, 每碟菜一上桌, 唔洗一分鐘就無晒, 個個都勁快手夾晒呀. 次次佢返到屋企都話唔飽, 要煮個麵比佢食. 因為佢話個個都有夾錢, 所以就唔想蝕底, 菜一黎就夾.

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:00 AM 發表

其實你都唔洗o甘旦心,你上一手一定住o左好耐(係一手住客)可能退休搬遷應該好好住,如果唔係點會o甘殘

咁又係, 話晒樓齡都係得6-7年, 應該上一手係第一手既住客, 因為我見佢應該有落本裝修架, 有晒假天花同埋天花角線既痕跡架, 搬屋時要還原返晒, 所以拆晒...c6話上一手一定用唔少錢裝修呀!

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:38 AM 發表
旺角個間去過2次.攞住c6張會員就入得,銅鑼灣個間係所有紀律部隊都去得.有自助BBQ,游泳池,保齡球,中西餐廳,西餐廳有自助餐食超平但冇野食

咦, 原來銅鑼灣都有架? 等我問下c6知唔知先~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-30 01:29 AM 發表

咁啱,我老公上年攪遊船河又係咁啱打風要改期喎,我上年都有去呀, 佢今年又係7月攪喎, 我都可能會去架!大食會嗰D佢唔會同我去架,佢話嗰D無人帶老婆去喎! ...

咁岩既....d日子好近呢~ 哈哈...最衰c6唔係同你c6守同一間, 如果唔係一定見到你喇~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 01:43 AM 發表

嘩~哈哈見到你個廚房真係要打個泠震呀!加油俾d心機清潔喇 可能上一手同你有仇呀尊登整估你呀,冇計啦為有希望快d可以搬到心水屋啦!

真係大整蠱呀....都唔知要洗幾耐先洗走晒d漬呀. 你知啦, 平時煮野d油漬隔左一兩日都難抹, 更何況呢d都唔知隔左幾耐...

首頁
12345...33

尾頁

跳至