跳至

首頁
34567...33

尾頁

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-5-31 03:58 PM 發表

我都好想生個女呀!我連個女個名都諗埋呢!
哈!~

係呢!今日星期六,唔出街o既?
老公要返工呀?

我老公昨日返夜呀, 今早先返, 佢係度訓緊覺, 我就湊下wallace同佢玩下啦~ c6明天先off, 星期一我同c6去旅行呀, wallace 就交比我媽咪湊一星期喇, 佢太細唔帶佢去喇, 因為呢次旅行係補返上年honeymoon, 上年有左BB, 結婚之後都無得去, 本來想結婚一週年去, 但剛剛五月二日就咁岩傳聖火 攪到又要遲一個月先去....六月二日先出發呀.

[ 本文章最後由 julieann 於 08-5-31 16:16 編輯 ]

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-5-31 04:46 PM 發表

咁你地去邊度旅行呀?
我自從有o左個仔後,都冇去過旅行了。

我地去布吉+曼谷呀, 我諗呢次之後, 要等Wallace大d先可以再去喇, 起碼要佢識行識走先啦

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 07:51 PM 發表
我都係煮果幾味咋, 炒菜, 魚, 炆雞, "老"水(貪佢夠簡單麻), 最近學識 "糖醋排骨" "砂碢薑'沖'炆雞"

嘩~ 糖醋排骨" "砂碢薑'沖'炆雞, 聽到都覺得正, 得閒你要教我整呀~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-31 07:09 PM 發表

你就好啦有得去旅行我c6同我去最遠都係去昂洲咋而家有5個女更加唔駛諗tim呀,所以我而家等緊我個女大D就會自己同佢地去旅行唔遇我C6,有時我自己都會O係度諗我係咪嫁錯老公呢 ...

去完呢次之後都唔知幾時先再去旅行喇, 可能有排喇...

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 08:12 PM 發表
玩得開心d, 曼谷好多野食架 , 記住去唐人街食魚翅同燒海鮮呀, 朋友!!!!

我六月中都會去泰國, 不過係六個人一齊去, 團友包括 "老爺, 奶奶, 我阿爸, 我阿媽, 老公同埋我" 呢次個頭真係痕痕地..............

...

我同c6都係自由行架咋, 到時去到曼谷都係食食食喇~

你去旅行個組合咁攪笑既~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 09:03 PM 發表
好易整架咋, 等我整理下個程序整個step list出黎

好呀, 你整好個step list, 之後等我跟住整, 睇下得唔得先~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 09:27 PM 發表
請大家原諒我有時會打同音字, 以下係砂碢薑'沖'雞o既整法

1.雞半隻, 洗乾淨斬件醃好(糖, 豆粉, 豉油, 孖'精' 各小許
2.'損'頭, 紅'沖'頭, '沖'白, 各小許
3.將砂碢慢火燒紅
4.將'損'頭, 紅'沖'頭, '沖'白落獲爆香
5 ...

等我去完旅行返黎試下整先~

伯爵府

想問下各位媽咪, 你地有無拜開神架? 因為我自己屋企就信天主教既, 不過清明既時候都會跟我爸爸果邊既親戚拜我爺爺麻麻, 只係裝注香, 其他野就咩都唔識, 屋企本身就真係無拜神裝香既.

記唔記得上星期有個女地勤比人劫殺既? 係我同事兼好朋友, 出左事之後我都有去佢屋企拜佢, 不過佢出賓既時候就咁岩我未返到HK, 打算返黎之後同C6去拜佢, 想問下拜既時候要買d咩架? 係咪香燭, 鮮花就夠架喇?

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:12 PM 發表
你又做咩無得去呀???? 黎, 講比姨姨知

...呢度個個都咁後生, 唔好叫姨姨啦~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:17 PM 發表
香燭同鮮花都可以架啦, 如果想再安心d咪買d衣紙化比佢囉

你以前係airline做架???? 空姐/地勤/management????

我做地勤架, 係怡中航中裡面做英國航空既隊伍! 因為英航d機飛英國飛得夜, 所以收工收得好夜, 所以就好不幸有呢個慘劇...

[ 本文章最後由 julieann 於 08-5-31 23:23 編輯 ]

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:23 PM 發表
好濕呀, 濕到好似係山洞入面咁, 夜晚擦完牙第二朝起身支牙擦發毛.......不過而家好似比以前好左, 唉......都係煩架啦

連牙刷都可以發毛, 屋企都濕得幾勁下喎

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:25 PM 發表
哦....原來你以前係地勤姐姐黎o既, 咁你家下做全職媽媽悶唔悶呀????
我家下都係機場返工, 不過唔係做airline.....

悶架, 以前咁勞碌, 突然日日係屋企, 都真係幾唔慣呀! 係呢...咁你係做咩架? 之前一直都返機場架?

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:25 PM 發表
哦....原來你以前係地勤姐姐黎o既, 咁你家下做全職媽媽悶唔悶呀????

咦, 咁你同你先生係咪係機場識架......嘻嘻, 因為我成日都聽到, 機場差人(尤其係機場特警)鍾意追/娶空姐/地勤

我家下都係機場返工, 不過唔係做 ...

哈哈, 我同c6都算係朋友搭下搭下咁識啦, 果時我team人有朋友話約唱K, 話今次係一班地勤 + 一班警察既function, 咁我好奇咪去睇下囉, 之後咁就識左c6喇~ 之後大家講返原來大家初初仲有諗過放飛機唔去架, 依家諗返好彩無做到咋, 如果唔係就識唔到大家喇!

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:29 PM 發表
咁你開頭點打發時間呀??

我係近呢五年返機場, 我o既職業係...............公務員, 嘻!!

.....唔通你係坐係南面或北面d離境櫃檯, 睇人passport之後打個印仔落去果d姐姐?

[ 本文章最後由 julieann 於 08-5-31 23:34 編輯 ]

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:32 PM 發表
我都聽過好多差人哥哥好鍾意搞呢d function, 有d真係有心識女朋友/老婆, 但係有d真係去'搵食'架

好彩我個c6唔係搵食呀! 果時我都唔信佢架, 因為果時對警察有d偏見, 成日覺得佢地係搵食果d人, 之後識耐左知道佢唔係果d人, 就開始無咁偏激喇, 因為每一行都一定有好有唔好, 唔一定個個警察都衰架嘛, 之後咁就一齊左喇~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:40 PM 發表
唔係, 我唔係做imm, 我只不過係政府入面做個文員仔嘅員工, 又咁岩係機場返工啫......

等我仲以為之前可能成日同你擦身而過~ 不過都係返機場, 就已經覺得好close架喇~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:42 PM 發表
咁咪好囉, 你老公咁正氣, 不過好多時差人比人o既感覺係食家. 你岩, 每一行都有唔好o既人

係呀, 果時一同我老公一齊, 我d同事個個都話果班警察唔好架, 鍾意玩架...之後我都擔心過架, 咪坦坦白白問c6, 同佢講囉....之後佢叫我唔好信人地講咩, 信自己感覺, 我(c6)對你係點你自己心裡知道, 我地幾愛大家佢地係唔知道, 總之就叫你d朋友放長雙眼睇啦. 果一刻幾感動呀, 到依家我都仲記得佢既對白架 .....之後到我地有左, 結婚, 生BB, 辭職, 做全職媽媽...由有左bb果一刻到依家, d朋友見到我就話"你好幸福" "你老公真係好"....所以真係慶幸果時信自己同信c6咋

伯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-5-31 11:46 PM 發表

我老公尋日同我講,話警察大部分都唔係好人喎!
又話自己係難得好o既一個...
跟住我又舉例話佢知,呀邊個邊個都好好呀!
佢即刻冇聲出!!!!!:;pppp:

係呀, 所以有時d朋友話警察唔好, 我會話唔一定個個都係唔好, 都有好多好警察架~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:47 PM 發表
可能我同你真係有擦身而過呢.....

好close架啦, 世界咁大都比我識到你喎, 仲大家都係機場做, 先生又係紀律部隊

無錯呀~ 我地又係機場做, 又係紀律部隊太太, 又可以係度相識.,,..真係一種緣份黎呀~

今日同c6講, 我依家識左好多紀律部隊太太, 好開心呀....之後佢眼神好似無我咁好氣...之後見我一邊reply你地, 佢一邊睇, 我問:有咩咁好睇呀? 我地傾計唔得咩?" 之後佢好無隱咁既樣換衫返工.

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 11:52 PM 發表
我老公又係成日借d倚讚自己喎...........衰佬

我又係好似你咁, 即刻講阿邊個同阿邊個都好好丫, 睇落好似好過你添.......佢即刻bear爆我

係咪個個c6都鍾意讚自己, 我c6又係....成日話自己好好好...咩都好.... 之後我話係咩, 唔覺喎...佢又會啤我喇

首頁
34567...33

尾頁

跳至