跳至

首頁

尾頁

別墅

amypekkle......墁庭/妹妹.....9個月至1年...在職媽咪, 在公司泵2次奶
crystal2442.....迎迎/包包......6-7個月.....在公司泵2次奶
welcome.........蓁妮/蓁蓁.....直至停產.....在公司泵1次奶
reginang..... Adarsha/TJ ...... 12 mth..... full time mom
mikeron..........Audrey.....6 mth......will back to work soon
hellocatcat.......澄澄/妹妹豬.....有幾耐得幾耐.....快返工
Avis0520.........籍心/BB..........有幾耐得幾耐..... ft mama
MYPPBB..........Raphael/BB豬...6個月至1年......在公司泵2次奶
jadeleejk.......Theodore/多多.....我估6mth.....full time mom
fattyangela......映希/Bebe........最少6mth.......在公司泵1次奶

別墅

原文章由 DalaDala 於 07-8-24 22:04 發表
謝謝amypekkle, 我試過連續幾日飲魚湯, 又飲奶, 仲努力多幾次, 但都唔見多左, 仲好似越黎越少添。可能好似mowmow講, 唔夠休息啦。而家阿b晚晚瞓緊覺時喊, 有時頂唔順起身抱起佢, 佢都佢係咁喊...第二朝攰到番唔到工 ...

相比你, 我都好少少. 起嗎我有間房多d私隱. 但我又怕有電話響同外面有人要見我! 因為提心跳膽, 所以會影響奶量.
你已經好叻好叻! 大家盡量做吧, 不要太大壓力.

別墅

Oh, 冇上幾日網就錯過了! 可惜我8/9唔得呀, 如果唔係就可以向大家學習同埋到時實習添! :loveliness:

別墅

原文章由 amypekkle 於 07-9-14 02:22 發表

yan07,
你每天泵兩次, 其餘時間都是埋身食嗎?
如想泵到多些奶, 可以留意平常多喝湯, 水, 又或豆漿, 有木瓜魚湯就最好; 另外, 泵之前的20-30mins飲一杯水.
仲有就係要增加泵的次數. 我而家一日泵4次架. 早上返工前b ...

多謝你的建議. 我每次失落時再看看你們的心得便會再次回復信心了!

首頁

尾頁

跳至