夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表
請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
你的情況真係好辛苦,好似睇唔到出路咁,可能係情緒影響你有自毁念頭,去睇醫生呀,如果係抑鬱症會藥物可以幫到你開心返,而輔導可幫你舒發情緒,有人陪你行呢段辛苦路。我有朋友都有相似情況,藥物和心理治療後已好轉好多,個人開心返。祝福你。

大宅

引用:其實我已經一路食緊抑鬱藥,但遇到離婚的打

其實我已經一路食緊抑鬱藥,但遇到離婚的打擊我真係好痛好煩唔知點算,我嘅人生本身已經好灰好單調,宜家 ...
我朋友當時都係食住藥有見過社工,都仲有自毁念頭,後來我哋關心返佢,佢返去覆診時換咗另一隻藥,又找到另一個社工好夾佢先好返。

唔知妳會否都試下同醫生講講換過隻藥呢?

離婚係重大壓力事件,真係好影響情緒。

大宅

回覆:呢段時間好傷心,晚晚失眠

咁你多d上嚟呻下!支持你!

感情問題係好影響一個人的,會好難受,好多複雜的情緒。但過咗呢一關你會更成熟,更正,活得更精彩,因你可以為自己而活了。祝福你

大宅

引用:我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,

我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,
原來係咁。十年不是短日子。你用心付出,但對方冷然以對,心好痛好傷,真係難以言喻。你放棄咗好多嚟投入呢段婚姻 但佢對你已不再關心,於是你覺得好失落,好灰,甚至好失敗,好似無咗生活的重心,生存的目標。

一下子咁多嘢咁多情緒真係好難好難㗎。你能仍頂得到已好唔容易。

依家前路睇嚟一片茫茫咁,可以理解的。不過你要相信呢個係一段時間的感覺嚟,之後會變好㗎,係辛苦,但你慢慢踏返出嚟去搵返迷失咗在婚姻的自己,有更廣更闊的風景等著你。呢度好多人支持你,為你打氣。祝福你!

大宅

引用:Quote:anan3388 發表於 15-2-21 21:44 原來

喺呢幾年我都偶爾懷念做女果時的時光,自由自在又唔使面對佢嘅責罵,有時真係無緣無故咁就又俾佢鬧一餐, ...
原來之前你父母咁愛錫你,而之後老公就咁對你,對比咁大更難受。

或者諗之前你係享福,別人付出俾你,然後十年係受苦,你付出俾人。由依家開始的年月你就係付出返俾自己,錫自己,關心下自己,留意下自己。自己鍾意咩活動㗎?有無咩興趣㗎?冇咗之前的朋友,再找新朋友。祝福你!

大宅

樓主好嗎?問候

大宅

引用:真好好多謝咁多位姐妹嘅安慰同鼓勵,我非常

原帖由 秋田 於 15-02-24 發表
真好好多謝咁多位姐妹嘅安慰同鼓勵,我非常感激!
我呢排的確超唔開心做乜都提唔起勁,就算俾我中到六合彩 ...
你多d上下嚟講下覆下啦! 支持妳

大宅

秋田,經歷咁大的變化係好難受好唔容易,感情的傷口也要時間復元,但希望妳知道有人支持妳行呢段路,千祈唔好放棄。祝福妳

大宅

引用:Quote:anan3388 發表於 15-2-27 21:27 秋田

原帖由 秋田 於 15-02-27 發表
多謝妳呀,我喺呢度感受到妳們帶俾我嘅正能量同溫暖,再次多謝妳哋呀 ...
不要客氣。每人都有可能遇到一些低谷時期,支持你! 有咩就講出嚟唔好收埋一個人唔開人呀

首頁

尾頁

跳至