在職全職

跳至

首頁
23456...16

尾頁

大宅

自己個胸本身都唔大~但而家都唔覺細過以前喎~可能佢地食野回奶卦~我亞嫂之前餵到9個月~之後等佢自然收奶~個胸冇細仲大咗喎~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:20 發表

我睇BK...好多人話餵人奶...個胸會細過以前...係咪真GA....我諗住餵到BB 6-9個月....

大宅

咁我又唔介意個胸變成點喎~如果隻佬介意咪唔鬼比佢掂囉~ 再唔係咪學人地做番啲胸部運動睇下有冇幫助囉~
原文章由 a776170 於 08-5-13 15:25 發表
雖然我只喂左1個月...我就覺隋左d&鬆左d咁囉...但其實成個人都鬆左囉

大宅

原來係咁~唔緊要啦~而家有得上網嘛~唔明搞唔掂都上嚟問下人~有好多媽咪都會幫到你架~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:29 發表

亞媽.....唔識...湊BB....我地BB個陣唔係佢湊...
我家姐既仔女....我媽咪連片都唔識幫佢地換....因為佢好驚屎屎尿尿..所以冇人敢搵佢湊 mouth: 至於奶奶....我都係自己湊好o的...到時真係湊唔掂....最 ...

大宅

咁咪要響受下而家個胸谷到咁大囉~不如映番啲寫真作為留念啦~ 生完幾個月就回復原形架喇~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:31 發表

嘩...真ga 咁都好o的...我本身都唔係大....好驚縮o左之後咩都冇

大宅

我都覺得係bb大哂~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:36 發表

不過..為o左BB健康...都無所謂啦~~

大宅

其實我唔知有冇根據架~我嗰陣就真係咩都冇做過~只係生完聽啲醫生姑娘講飲多啲暖水或者有湯水飲就飲多兩碗咁咋~ 生完到而家都係一個星期一次湯水咋~但水就飲好多~其實餵完奶就會覺得好口渴~一定會飲水~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:43 發表

未呀~~ 我唔知點谷....飲多o的魚湯嗎??

大宅

咁又係喎~唔知點解生完之後都唔係咁想比佢搞喎~
原文章由 a776170 於 08-5-13 15:44 發表
咁我又無理佢喎我唔介意佢掂已經偷笑 最緊要自己衫靚

大宅

我生咗細女後~每次飲完木瓜魚湯嗰晚就會谷到漏奶~仲會聞到陣魚味~而個女就特別飲得開心~
原文章由 a776170 於 08-5-13 15:46 發表
yes...聽聞木瓜魚湯最好

大宅

嘩.......咪玩啦~我大女都就嚟12歲啦~兩個夠哂數喇~整多個我諗我寧願入青山住呀~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 15:57 發表

嘻嘻~~ 生多個咪享受多次咁大囉~~

大宅

係啦~湊女都已經夠攰~仲要應酬佢~真係人都顛~
原文章由 a776170 於 08-5-13 15:57 發表
其實我知好多女人都唔係好好SEX呢味...可能心諗佢都完成左佢要打種的天職(講下笑) ...而家仔女最重要

大宅

咁你生完呢個~等佢差不多1歲咪再生多個囉~不過而家啲人都3x先生第1個~好似啲明星咁咪又係三十幾四十歲先生第1個~唔緊要啦~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 16:09 發表

我都諗住生多一個....TOTAL 2個...真係夠哂數... 不過....如果我遲多幾年...再生....都幾高齡...起碼都...33..34啦...

大宅

公家醫院即係政府醫院
原文章由 bebesoky 於 08-5-13 16:12 發表

識得人係公家醫院做,佢地叫我可以的話唔好係公家生
我係順產的

大宅

吓....唔係好明~ 生完就即係收哂~
原文章由 bebesoky 於 08-5-13 16:15 發表

老人家話有效,不過我就無效囉
陀住時,咪咪大咗兩個碼同有啲痛
但生完就收番以前一樣,呀媽話一睇就知餵唔到人奶.

結果試極都唔得,跟住放棄 ...

大宅

醫生話開刀就最好隔足1年先準備第2個~3歲都好嘅~起碼佢識自己著衫著鞋先啦~其實我覺得隔5至6年就最好~自己都舒服好多啦~
原文章由 tiffybb 於 08-5-13 16:21 發表

開刀係咪要等多1-2年先可以生第2個....BB1歲又生多個...湊2個B....我驚應付唔到.... 所以想BB 3歲...先生多個... 咁又係...o的明星30幾40先生第1個... ...

大宅

嘩....咁快....唔怪得你亞媽話你餵唔到啦~
原文章由 bebesoky 於 08-5-13 16:31 發表

生完無幾耐就唔覺谷痛既感覺
跟住size 變回同未有前一樣

大宅

咁又唔係間間都係咁嘅~我就係响政府醫院生嘅~不過我又唔係好覺啲姑娘強迫啲媽咪餵人奶喎~佢地都好好人仲會比意見添~可能唔係間間政府醫院都係你咁講呢~
原文章由 bebesoky 於 08-5-13 16:44 發表

聽朋友說公家的姑娘大部份都會去仁安生.

這些是純屬個人意見..

1.未到最後關頭,一定唔會開刀,除非產檢發現有問題
2.如果得陣痛/穿水/見紅,但度數未開咁可能要等下先.
3.等的時間可能超過10小時以上,但48小時內一定會催生,因怕bb缺氧.
4. ...

大宅

有公務員/家屬就梗係好啦~
原文章由 a776170 於 08-5-13 17:25 發表
但順帶一提,如果係公務員/家屬就一定要upgrade 2等房囉,感覺同私家完全無分別... 我都係生大女時full哂無房先住過大房半日咁多囉 ,but...威記大房好多人架 我諗係過期居留的孕婦好多:sig ...

大宅

我諗真係睇下邊區~屯門又真係好多人嘅~我同意你嘅講法~冇錢又點去c+度生丫~不過香港人交咗稅又唔用又真係幾哂喎~
原文章由 吱仔與lo仔 於 08-5-13 17:47 發表

我2個都係喺公立e院生嘅, 仲要係最忙嘅屯門e院生嘅添!!

坦白講服務梗係冇c+咁好啦, 有d真係好似菲比咁講嘅。我仲記得屯門e院生完bb後12個小時就要交返比阿媽湊(我2個都食奶粉), 生頭一胎而又冇事冇幹嘅 ...

大宅

我諗我响呢度係最冇計劃嘅一個喇~18歲未結婚就有咗大女~19歲生佢~到22歲先去註冊冇罷酒~到28歲諗住大女升中先再生~點知嗰頭講完呢頭就有咗細女~不過都好~可以係我預期30歲前生第2個~
原文章由 美子媽 於 08-5-14 01:10 發表
我老公就好有計劃, 我就23結婚..儲定錢先...30生囡...計劃33生第二個最好是仔? 有仔有囡就好啦.perfer life..

大宅

update 下人數先

1.a776170 大女5歲 細仔2歲 粉嶺
2.jessica_mei 大女11歲 細女16個月 油塘
3.美子媽 囡囡18月大 太子
4.bebesoky 囝囝9個半月大 將軍澳
5.吱仔與lo仔 大女6歲 細仔19個月 天水圍
6.raycarbb 大仔3.5歲 細仔1.5歲 馬鞍山
7.w.c.chong 囝囝5歲 將軍澳
8.kwokwong 大女12,二仔9
孖女3天水圍
9.pettygloria 囝囝9個半月 香港仔
10.tiffybb 女女7月中出世 粉嶺

[ 本文章最後由 jessica_mei 於 08-5-14 14:09 編輯 ]

首頁
23456...16

尾頁

跳至