自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

上年有間文儀公司,送左 幾盒碳粉上黎,(我地冇搵呢間公司訂貨一段時間)

對方"送貨"時,俾報價單receptionist 簽收,(咁就變左訂貨單)

事後Admin同事發現,佢地根本冇同呢間公司訂貨.
所以叫番間公司搵人上黎收番走,佢地唔肯,屈我地要找數.我地送番d貨去佢地公司,佢地亦唔收.

近排,佢地竟然去小額錢債處告我地,索償!!
簡直離晒大譜!!

請問有冇姊妹公司,有類似事件發生?
各有前因莫羨人

別墅

咁你地最後點收科呀??

原帖由 Ivy124 於 10-1-8 03:12 發表
我公司試過從無向某公司訂過文具..但哩間公司夠膽死送幾盒炭粉同色帶叫RECEPTIONIST簽收..之後又係唔肯收番D貨..其實哩類公司通晒天架喇..好多公司都知道但又中焦LOR~

...
各有前因莫羨人

別墅

考慮緊報警.
因為我地去過消委會投訴過,不過好似冇左下文.

原帖由 Darth 於 10-1-8 03:13 發表
睇報紙睇過
佢地係騙子
即刻報警, 再向區議員求救啦
各有前因莫羨人

別墅

咁,你地仲有冇個間公司名呀? PM我丫.
告我地間公司響荃灣.
離晒譜,竟然原告變被告!!

原帖由 Czerny 於 10-1-8 03:32 發表
同你個case一模一樣呀(大約2年前)!!!我打去果間公司鬧爆佢地,仲話佢地"老屈",如果唔收返,搵律師告佢地,後來佢地搵人上來收返(佢地收返簽收果張單,我仲keep住)。以後收貨時要睇清楚,避免不必麻煩。
...

原帖由 Ivy124 於 10-1-8 03:12 發表
我公司試過從無向某公司訂過文具..但哩間公司夠膽死送幾盒炭粉同色帶叫RECEPTIONIST簽收..之後又係唔肯收番D貨..其實哩類公司通晒天架喇..好多公司都知道但又中焦LOR~

...

各有前因莫羨人

首頁

尾頁

跳至