自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

鬧得好激好恐怖好負能量
所以都係努力儲多啲錢至好退休、儘量唔好成為仔女既家累⋯
仲有細個嗰陣大人教要搵門當戶對既人,其實都不無道理,所謂門當戶對,唔係嗌你一定要有錢人搵返有錢人、無錢就搵無錢,而係要你明白結婚從來都唔係兩個人既事,要搵返大家屋企三觀都係差唔多、要睇清楚對方有乜家累⋯
最簡單啲講,我屋企全家都係斯文人,唔粗言爛舌,我教仔第時搵另一半最基本要求係一定唔可以粗言爛舌⋯ 如果唔係第時個女仔忍得辛苦、大家又聽得辛苦呀認同嗎?

公爵府

貓咪達人 發表於 24-5-2 08:19
我俾個仔睇左個post, 只望佢第日搵個正常既 ,如果連父母享受生活都眼紅既女人真係要唸清楚:igive ...

你咁勁俾埋個仔睇我睇咗第一版鬧得咁勁咁負,都已經無耐性再睇落去喇

公爵府

Crystalivy 發表於 24-5-2 08:31
個樓主講晒粗言鬧人版主冇封佢,奇怪

可能仲未有管理員on duty

公爵府

貓咪達人 發表於 24-5-2 08:21
仲有,我講明唔湊孫架,幫幫手睇頭睇尾都仲可以,人生得幾十年,捱大仔女就責任完成,我要享受老年生活 ...

但都要個女仔明白先得⋯ 如果唔係第時阿仔無同個女仔講明,個女仔又係會怨你⋯

公爵府

vivibabyvivi 發表於 24-5-2 09:07
好憎奶奶嗰個?

我言都費事留

我係用app倒序咁睇個post,今朝睇第一版,見樓主同其他jm互鬧得好激好負,睇到我驚驚哋(我都無回應過嗰個post)

公爵府

loved 發表於 24-5-2 09:12
我見到條題已經feel到果陣殺氣,一定負能爆錶,所以完全無入去睇過

我好奇害死貓見個post hot咗咁耐,我今朝啱啱瞓醒太過好奇就click咗入去睇⋯⋯

公爵府

Piaget 發表於 24-5-2 13:20
睇咗少少,婆媳問題成日都見,但就真係未响Bk見過有人會鬧自己老爺奶奶係「死老x」、「廢x」,仲詛咒佢哋「 ...

佢既放負恐怖激烈程度真係BK近年之最

公爵府

polliebb 發表於 24-5-2 13:37
仲喺度

出奇地BK淨係屏蔽咗佢啲粗口replies,無直接剷走/關閉回應

公爵府

crystal媽咪 發表於 24-5-2 14:30
甚麼post

想奶奶死那個?

係呀,今朝我app倒序睇第一版見到佢爆哂粗口同另一位jm互鬧(依家已屏蔽哂),巧驚驚

goldpiglet    發表於 24-5-2 14:55

公爵府

嘩,乜原來大家已經傾咗咁多版我第一次追唔切自己開既post

公爵府

SHEEPYEUNG 發表於 24-5-3 07:31
原來個新抱過埋呢邊鬧人

嘩唔好咁啦,巧驚驚

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊