自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

花花b 發表於 24-4-9 13:00
岩岩復活節同小朋友去完台北玩,捻緊plan暑假去邊好 。有冇人已經plan左?分享下 。

...

梅窩,住銀曠彎酒店,1出門就是沙灘,晚上捉蟹,日頭釣魚,踏單車,下午可以去餐廳食英式下午茶,可以行山行去大澳玩完再回來,又可以去碼頭食海鮮,玩完海灘再玩酒店的泳池,酒店暑假有整曲奇班,手工班可以報名,晚上酒店bbq,我細路細時年年都咁玩。

水晶宮

花花b 發表於 24-4-9 13:46
聽人講又幾正,銀曠灣係咪得一個酒店?早幾多book?價錢都差唔多?行山行去大澳要幾耐架?
...

我以前是半年前就book定,差價都大架越近暑假就會冇位同貴,梅窩有幾間酒店的,其它的配套差,有1間近海灘,太細,連枱都放唔到。行去大澳你check 幾耐我唔太清楚

水晶宮

tracywongsc 發表於 24-4-9 14:06
回覆 spikenard 的帖子

晚上捉蟹,日頭釣魚,踏單車

圖1,你見酒店同沙灘嘅距離只有幾步咋,著完泳衣行去沙灘就得啦。本身酒店都有單車租借,如果唔係第二幅圖酒店隔離紅圈個位都係租單車,圖三個位可以租借水上嘅用品獨木舟呀平衡板呀唔太貴好好玩㗎,釣魚工具你要自己安排。圖二紅圈嘅位再行入去就有好多餐廳唔一定喺酒店食。

我之前有一個好細嘅電熱煲,喺沙灘屈到沙白就攞去煮味噌湯

呢啲行程比較啱細路仔,hea,玩 親親大自然
attach0/tmp/php9Crmum
attach1/tmp/phpCSIBjH
attach2/tmp/php1pJ081

水晶宮

tszchungmama 發表於 24-4-9 16:04
想問你book 呢間酒店一晚幾錢?

500幾又過600幾又試過1200又試過

500幾係要半年前日日捕住網價,會時時唔同的,會突然有時優惠特價。

水晶宮

花花b 發表於 24-4-9 17:51
要捕邊個網?我都想留意下
話哂暑假咁長去一兩日都好

hotel.com嗰類

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊