跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

有冇2007年12月13日出世BB, 入來做個朋友仔

本人囝囝, 12月13日法國醫院出世, 出世時2.97KG....現在應該有6kg.....
大家做個朋友呀!!!!

別墅

你好!我個bb仔叫"宏鍵",英文名Niklas!我book15/4返健康院做兒童發展檢查,所以打算之後才去打第二支針,bb好鍾意bu口水,成日打側身但未轉到!呢兩日開始有厭奶跡象,所以今早煲開奶茶(余仁x),中午餐試先!

p.s JEFFERY1213,記得今次留多d時間見面呀!

別墅

係呀!阿囝飲開7oz/4次每天,但呢幾餐開始飲到6oz開始b用頂個奶樽出來!開奶茶每包煲起可沖3餐奶,係咪可以一日用晒佢呀!thx

別墅

hi peggy8422,見到你都有訂disney口水肩,有機會見到面時一齊帶

別墅

我開始沖果汁粉比bb飲,米糊可能遲少少先,因為阿囝飲奶的時間表都keep得好,可能會開多幾餐米水沖奶比bb飲多陣先。開奶茶我昨日比兩餐bb食,有便便,顏色和質地都ok,不用擔心!玩具我買個布搖鈴比bb玩,佢懂得握住還放進口到。幾時可以見到你們bb的照片呀?

別墅

原文章由 peggy8422 於 08-4-2 20:32 發表

我都見到你呀!你會在中環取定係會寄呀!我就擇咗中環取, 如果你又係我哋可以約在一起大家見吓面呀....

我都會選擇中環取呀!到時再睇夾唔夾到時間啦!我每星期會有兩天要做part-time,趁出去時順便取囉!另外sendpm比你呀!

別墅

我地因為太耐無食海鮮(陀bb時介口)的關系,噚晚帶埋bb去流浮山食海鮮!yummy yummy!

別墅

irene:唔駛擔心呵!你阿b之前肥得進展咁好,現在他自己在調節緊,由他自由發揮啦!你已經做得非常好,99唔會怪你的!我個b呢個月重番d喇,鬼叫自己之前亂咁來將bb的奶粉溝稀d,怕熱氣無pupu咩!我噚日買個牙膠比bb試玩,因為他成日食手指公!

bunny,peggy(bb照片好靚女)你地好,大家見到面時感覺一定好得意呀!

別墅

1/5出來聚會我ok呀!地點可以大家提意!會預算什麼時間呢?

別墅

我有個提意,如果1/5的聚會大家ok的話,不妨考慮去食tea-biffet,(指定時間唔怕被人趕)。有東西吃,有乾淨的洗手間,家長們可詳談!服務好,地方寬敞。如需要要book喇,今天已是10/4!大家比d意見啦!

別墅

無問題的話,我打電話去睇邊度有位先,再比你們選擇!

別墅

peggy,效率好快喎!唔該晒!我會選marco polo,因為附近是海港城,可以行街街!

bonnie : 2大人 + bb

別墅

irene:good morning!今日撞到可以傾計喇!
阿囝換中碼尿片咪呀?

別墅

peggy:hello,怕唔怕1/5是公假期,難訂位呀?因為好心急呀!

別墅

irene:你自己買新鮮材料煲瘦肉湯米糊或是現成的baby food呀?教我好喎!

別墅

peggy: 唔該晒呀!

別墅

irene:你就好啦!有奶奶幫手。我都係等bb5個月大才試食米糊先!好羨慕你呀!

peggy:你係私家打針定健康院打呀?我今日同阿 b去健康院定期檢查,依家阿b的體重6.7kg,我都好安慰喇!

別墅

原文章由 peggy8422 於 08-4-16 13:25 發表
Irene:

你同jeffery去咗影相呀!5月1 號攞出來睇下呀!我都有打算同bb去影,但係我想佢7個月先去

bonnie :
我今天比咗少少米糊bb食, 佢開頭唔知道是什麼, 全部吐反晒出來,但係後來佢就攞住我隻手唔放,佢食得好開心, ...

peggy:你選邊隻牌子米糊比bb食呀?咁餐具呢?

別墅

原文章由 vivianlok 於 08-4-16 14:53 發表
Hello Peggy,

My son Adrian was born on 12/13 in Baptis Hospital as well. Weight 3.55KG.. We probably had met in the hospital and our babies staying in the same room for a few days in Dec07.

vivian:你好呀?大家一齊分享仔經!

別墅

HI PEGGY:BB今次打完針有冇發燒呀?你用邊種探法呀?
另外你用什麼餐具餵BB呀?我都有兩包SAMPLE呀,遲多少少先比BB試,因為呢排他還好喜歡飲奶奶,一邊睇TV一邊飲,做個小小電視迷!

首頁
12345...9

尾頁

跳至