嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:\"訓練BB自行入睡之訓練精讀\"

我今日開始train 阿女,佢剛2個月,食唔算叫定時,佢6點食,10點食,1,2點食,4點,7點。

我女勁愛抱,我今日1030比佢埋身食,食左30分鐘,之後自己算好呆一陣,喊一陣,到12點訓左。 點知訓得15分鐘又醒,之後勁喊。

請問2個月bb食完飽係咪要同佢玩一陣先好比佢小睡??

大宅

引用:各位媽媽,之前我都係受bb訓覺既困擾,但做左

原帖由 Kimberly87 於 11-09-08 發表

各位媽媽,之前我都係受bb訓覺既困擾,但做左呢個training ...
今日第一日train我阿囡,佢剛滿2個月,全人奶b,多數埋身食。

今朝1030開始,
1030 ~1100食奶,1100~1200自己玩,1200~1215 訓,1215~1430 喊,本身想佢訓,但唔成功,佢只訓15分鐘,之後勁喊到下一餐1430。

1430~1500食奶,
1500~1600玩同呆,1600~1730訓,1730開始醒想食奶,呢個時間比左奶咀佢,可以拖到1830食奶。

1830~1930食奶,2000我地同佢沖涼,問題黎,我係咪唔會食完奶去沖涼,因為2000佢沖完涼,唔訓,勁喊,好想食奶咁,點算好?

我都照6放佢落床,比埋公仔又同佢講要訓覺,但佢都勁喊。試埋喊第一次,安撫2分鐘,喊第2次安撫2分鐘都無用,佢已經由2030喊到e+(2110),我個時間係咪錯左?

大宅

引用:各位媽媽,之前我都係受bb訓覺既困擾,但做左

原帖由 Kimberly87 於 11-09-08 發表

各位媽媽,之前我都係受bb訓覺既困擾,但做左呢個training ...
琴晚第一次自己入訓,喊左成個鐘,今晚有少少進步,喊30分鐘佢開始眼濛濛

首頁

尾頁

跳至