興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

cc0524 發表於 11-8-13 10:32
大家一齊再傾過....
插旗

侯爵府

cc0524 發表於 11-8-13 10:47
tang,

車鹵士唔係剩係得車仔麵, 佢有燒味同普通茶餐廳都有既野..
我講既車仔=車路士 係英超既球隊來架

c座呀 如果唔帶飯可以去試下

侯爵府

cc0524 發表於 11-8-13 11:08
tang,

我話間車鹵士佢每日都有個特價飯, 好似 $22 有埋野飲, 不過就要自己去買, 都唔錯架, 1.3.5 係燒味, ...

哦~ 咁22蚊都好抵下 我近長江喎 但要排耐就唔好囉

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 11:19
tang 個女好乖呀~~

而家d人覺得乖唔係必然...成日買佢怕咁~~ 緃壞晒 ...
其實我覺得d咩港童小學雞嗰d 都係家長自己做成既多囉

侯爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 11:50
22蚊真係好平, 我九龍灣呢邊最平果間都要$29(連例湯或熱飲),
呢間野食幾得, 如果我無飯帶就多數幫襯呢間, ...
22蚊而家黎講真係好平 我見d同事食親起碼3x蚊 前日仲聽到佢地每人48蚊 好貴囉 所以我唔會同佢地去食 我打算做耐左就買個煲仔返去 如果唔帶飯就煮下粉麵咁

侯爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 12:05
話薯話, 好似好耐無見過雪文入黎同我地吹水...........
我都話佢係全港至忙既c9 上星期日我見過佢呀 仲係水著look添:lol

侯爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 12:08
係呀, 有時興起成班一齊出去食 or 有同事生日仲貴, 閒閒地每人夾成舊水.............. ...
嘩~ 成舊水好貴呀

本來我想話下星期請假一日去海水公園 因為我生日有免費 但啱啱返左幾日工 唔敢請呀 同同事講開海浪公園 佢話早前公司每個員工俾左3張海浪公園門票呀 全免仲有車去 我遲左來無呢d福利囉:evil:

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:12
黎黎去去得我地呢d小聲音....無力量

尋日我幫我仔增值...$50...我嫂話幫佢增..重話做乜增咁少比佢
其實即使有錢我都唔會俾我女咁駛錢法囉 人地邊個富豪個仔 都係暑假去打工做office boy定咩咁咋 唔係又係變二世祖一名

我覺得應該自小就要佢地學懂節儉 學理財 而家d人成日先洗未來錢我覺得唔係好好 有時我女想買咩 我話得 你儲到錢就自己買啦

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:13
水著look咁西利~~~ 佢真係忙到不得了
係呀~ 不過佢上身著左t-shirt蓋住 可能驚我睇蝕左 佢呢d真係過得好充實 一d都唔會悶

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:16
而家出去食野...25蚊樓下已經叫好平.....
係呀~ 所以我盡量避免出去食

早前唐x興既10蚊飯盒已經升到14蚊 雙拼好似16添 一加就加幾蚊

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:23
我有個新目標呀~ 想想地買麵包機..

煤氣爐壞左無買新...買左個3xx電磁爐..我覺得好用丫
我一定唔會買 太貴 仲有太阻定 我廚房已經無位擺 麵包機好似整來整去都係嗰d 我整就自己搓 人地返工先買麵包機話方便 你唔水返工就自己試下整啦 不過你有米有地方都買得過既{:1_1:}

我用左好多年電磁爐 真係好打理同方便囉

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:26
嘩~~~ 你公司真係好有規模呀~~~ 做落你都有其他著數~~ 比心機~~
話晒都叫做係上市公司嘛:-P

我暫時最唔習慣係office太靜 一日講唔到幾句野 我幫佢做野個男仔 不苟言笑 我問佢野 一句就一句 又唔係笑 無表情既:-|

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:28
下~~ 游水撞到 ? 我重以為係雨衣水鞋果隻水著look 添~~XDDDDD
唔係撞到 係約左佢拎d書嘛 佢去黃金游水呀 係參加嗰d咩一日遊 水著即係泳衣嘛 唔係咩

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:44
都係既...多舊野....又唔係平....我太鍾意食麵包所以先心思思
其實都係吹水多
...
如果成日食係可以考慮買舊野返來既 如果唔日日整就好耐都未返本

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 12:45
其十你o岩...不過我無諗住真係游水泳衣果隻
自己自動跳線跳左去諗另外近似既野度o者~~
...
上星期日晒到爆 邊有雨衣著呀

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-13 13:29
我長期食架...我晚餐基本上9成都係食麵包....唔係多士就三文治...無得走...

重未計日頭都可能食~ 我屋企 ...
咁你長期食咪買囉 抵返晒

侯爵府

sharonchoi 發表於 11-8-13 15:57
安安呀

MM
sharon,

我地員工福利都係基本野咋 我呢d低級職員 好極有限啦 大家覺得好既係有小食同飲野咋

今日經理每人派左張美針雙黃蓮蓉月餅卷 好似話應該遲d仲有聖anna

侯爵府

cc0524 發表於 11-8-15 15:32
sharon,

真係?? 我都好鍾意食橙餅架...
咦~ 我好like食橙餅架 但成十年無食過lu 得閒去價乜棧look下先 上次我買既lindt都溶呀 要雪左先食得

侯爵府

tabo0890 發表於 11-8-15 19:59
嘩~~~ 如果度度都係做小職員的話~ 咁係你公司做真係唔錯喇~~ 

呢d小恩小惠~ 對我黎講已 ...
小職員同其他高級既福利更係唔同啦 咁有小恩小惠當然已經好好 但我所講既福利 係一般員工福利 以前我做個間差不多之嘛 只係呢度個經理好 買d小食野飲俾我地咋 唔關間公司事既 另外 尋日張月餅卷原來係客俾既 公司唔知有無

侯爵府

MM2005 發表於 11-8-16 10:08
你講得岩, 我就是咁做!
最c今次是我挑起先, 點知出來是咁大獲, 又覺得累左人比佢叉, 大家都唔開心, 我好 ...
都住左咁多年 應該好快雨過天清卦 忍一時xxxx, 退一步xxxx.........

首頁
12345...7

尾頁

跳至