夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 pakuii 的帖子

我只有一個仔仔咋
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

大宅

回覆 abcd123456789 的帖子

c6已經答應手機比我看 吃飯拍照了 依家好好觀察他!

大宅

回覆 fanny3315 的帖子

系影有咩人一起吃 吃咩野啊

大宅

xihuan317 發表於 14-7-21 16:01

因為之前未發生這件事時傾開話比我三分二糧 我想請姐姐 因為媽咪身體都好差 99又湊 ...
唉 因為c6知我媽得我一粒女 對我好好 就指意我媽比錢我使 當她老馮咯!不過我媽直接指住他鬧 個老婆系你噶 3000蚊你自己都吾夠啦! (雖然阿媽真系有比錢我 不過c6唔知)

大宅

我都明 他大可同同事lunch影 夜晚拿出來敷衍我
唉 難道要facetime 先可以安心嗎...念起都灰

大宅

明白 不過都要等工人姐姐到 我先有時間有翻自己概生活圈子 只希望他值得我信經過這件事 我都好難放他第一位 反而要放多滴時間同精力系bb度 自己培養下興趣 保養好自己 應該吃吃 應該玩玩 經濟獨立出來 對自己好滴 !

fanny3315    發表於 14-7-22 15:53

大宅

回覆 Amoy2014 的帖子

系呀 系香港人 住香港啊

大宅

回覆 cky34979 的帖子

他比99 4000蚊(他有兩個妹一個細路都出來做野 都比家用 99他地住公屋概 62有做野) 因為他打算買樓 除左出去飲飲吃吃 有多會入落聯名戶口

大宅

六月之星 發表於 14-7-22 22:04
只係精神出軌,可能心裡壓力大!
俾機會大家啊,唔好逼得太緊!
唉...他識個女人已經一年多了 他話最近三四個月先同她行近 加上我回娘家已經兩個半月加上生bb已經半年沒同房 他地發生咩 做女人心照了... 只不過我唔想自己唔開心...先自欺欺人 寧願信他...

大宅

cky34979 發表於 14-7-22 22:44
回覆 xihuan317 的帖子

甘大家有共識儲蓄就無問題
系呀 我念住扣除所有使費 只比2000零用他 會晤會太多?

大宅

cky2009 發表於 14-7-22 20:34
快d搬返一齊住先啦
家私八月中搞掂就搬進去住了...唉 仲有20幾日 好痛苦 一路都念好多野

大宅

八月搬去朗屏 他系尖沙嘴返工 一個月6日假 可以自己plan假沒話定邊日放假 lunch公司附近吃 我比埋吃飯搭車錢他 而後打算另外比2000他應酬買自己中意概野

大宅

PSiloveu 發表於 14-7-23 15:09
你俾零用錢你老公? 佢又肯? 好無男人尊嚴啫
其實系扣除所有使費 剩餘的錢 比2/3我 其他他keep 都唔系話零用錢 而且他依家有小三這件事對我好傷 我沒可能好似以前甘 對錢銀完全唔理他 信他!有錢身痕啊!

大宅

他話比 有剩比2/3我keep (一開始仲要問我點解系我keep?唔擺聯名戶口 ?但係要知隻戶口我地兩個人隨時都可以拿錢出來 如果到時他同小三仲一起 商量好 偷偷拿埋錢走 一腳踢開我 我就死得了)加上大肚只比3000我 到宜家有阿b他都只比6000 我先覺得自己傻 等於比他有大把閑錢同小三一起咯!!

大宅

青青河邊草 發表於 14-7-23 18:16
講真,我明白點解你男人要搵小三了。
人地小三俾到做男人既感覺佢囉~
我最憎D老婆沒收老公錢,我覺得一點 ...

先我要解釋一下
我細c6七年 拍拖結婚到宜家7年
我結婚前仲讀甘書(某些家庭原因我24先畢業) 當時我仲有兩年先畢業c6同99就想我嫁過去 因為他地潮州人c6又系長子 我媽吾同意的 話畢業後先結未遲 後來畢業前一年 c6求婚 我媽勉強都比 甘我地就註冊左先 畢業擺酒(99話龍年系好年一定要註冊)

甘好啦 畢業前果年就搞婚禮 99又話 馬年生個bb bb八字對c6好 而c6都30 他又超恨做老豆 他地兩個講 你唔使甘急找野做 生完bb先 等阿b一歲再出來做野都未遲 期間我會照顧你養你同bb(99就話會照顧我 幫我手)

拍拖到註冊那一年 我都沒拿過c6錢 讀書都系自己做parttime自己使

而且我一路對錢都唔著急 覺得c6對我一心一意就可以 錢我自己出來做野 夠使都ok

直到畢業都沒來得及找野做 就有左bb(帶套都有左)覺得系同bb概緣分 各方家長都開心概

懷孕時99講好概照顧完全沒 c6一開始只比1500算養我了.... 有時我都要返娘家先有淡好吃 所以我媽咪已經同他吵過 後來先3000(當然唔夠啦 我媽私下比錢我用...唉 好不孝)

依家有做bb 我又未找野左 c6又搞小三...為bb我都吾要面要錢了...

大宅

Trainmama 發表於 14-7-25 00:13
其實,你c6一定係見你純品先俾咁少錢你,做過野嘅jm都唔會任佢魚肉。婚係佢話結,仔係佢地話生,錢又唔想俾 ...
他比現金的...T.T

首頁

尾頁

跳至