自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

tseleebb 發表於 23-10-27 07:41
請問debit card係咪好似八達通,-嘟就俾錢,唔使入密碼?如果係,跌咗咪好危險?
...

同paywave visa一樣

伯爵府

SARIDON 發表於 23-10-27 08:38
請問各位,去HSBC 度申請DEBIT CARD有無話要放幾多錢入戶口㗎,最低銀碼係幾多?有無年費?
...

debit card直接扣儲蓄戶口, 有外幣就扣外幣, 無就扣港幣, 沒有最低限額, 沒有年費

伯爵府

可愛教主2 發表於 23-10-27 20:58
你意思係隨著我去唔同國家,dr card會識得搵當地貨幣在我戶口扣,冇外弊,先扣港幣,理解對嗎? 佢係自動 ...

正確! 只需要set每月港幣最高額度, 不用每種貨幣做setting, 唔夠用可以隨時在app增加, 亦可隨時暫停鎖咭

伯爵府

可愛教主2 發表於 23-10-27 21:25
什麼叫港幣每月最高額度? 唔明點解要set

張咭的使用限額, 因為直接扣儲蓄戶口, 萬一跌了或被盜用的損失無咁慘重

伯爵府

可愛教主2 發表於 23-10-27 20:50
新申請,請問會唔會有迎新禮品

沒有

伯爵府

可愛教主2 發表於 23-10-27 21:44
唔該曬
日本case:剛才又在網頁搵到話要係七銀行,用dr card draw 外幣出來,HSBC dr card才免手 ...

youtube有教學片用hsbc咭在七仔atm提款無手續費
attach0/tmp/phpZZslTT

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊