懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

我有左2個月個陣又係食唔到野, 輕左20磅, e生都驚驚地, 後來到左4-5個月個陣就好大食, 一個人可以食晒一碟飯(未有bb個陣我只係食到1/4碟), 食完飯再食m記(差唔多一星期有五日都食), 唔食m記就食kfc, 過多2-3個鐘就開包薯片, 跟手再整多個杯麵, 有時食完飯仲會有芝麻糊or雪榚做飯後甜品添~係屋企無野做就不斷係咁食, 食到我c6都驚

不過去到後期做血糖test個陣, 第一次唔pass, 之後個幾日我c6叫我淨食米粉, 如果唔係就要入院食營養餐, 好彩最後都pass左, 不過去到差唔多生個陣已經45吋腰, 同埋肥左60幾磅喇, 所以千期唔好學我

而家阿b兩個幾就黎3個月, 無濕疹, 瞓得好, 無扭計, 脾氣好, 個零月已經戒左夜奶, 所有親戚朋友都話佢好好揍添, 因為佢又唔喊又唔會扭抱, 所以我覺得食d咩係唔會影響阿b既, 不過一定會影響到自己囉, 因為我到而家都仲係好肥, 比起未有bb之前大左一個碼呀, d衫都係好緊岩岩著得落, 但係褲就全部唔岩著呀

:恭: :喜: :發: :財:

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 準媽咪 於 08-3-1 23:09 發表
唔知各位對於 "急凍" 食品有咩意見呢?
好似湯圓呀, 水餃之類......

自從有番胃口之後, 間中都食宵夜
咁咪買左好多, 右食左唔小囉

我個陣成日食叮叮燒賣架..
仲有雲吞水餃牛肉..

首頁

尾頁

跳至