時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

吾認同議員指責, 可以提出有力反駁, 作為一個特首, 吾啱聽就即刻扣議員帽子為黑暴行為, 特顯佢冇料到、唔知點應對、唔知講乜好, 最重要喺令人覺得呢個政府咁恐怖嘅, 唔單止獨裁, 仲係欲加之罪何患無辭喎

girlbear    發表於 24-1-25 15:48

侯爵府

lakgarden 發表於 24-1-25 14:44
小紅書我冇睇

但抄牌我就非常唔同意佢講法
我都冇睇小紅書, 亦吾議員講過乜嘢, 若然佢講嘅嘢唔啱, 可以好似你及以上jm咁, 一一反駁, 只要有道理大家都會認同特首唔認同議員。但作為特首, 一嘢就指控黑暴行為, 都記得人驚。

侯爵府

sharebuy 發表於 24-1-25 15:08
何君堯都有出聲反用55億重建荔枝角收押所重建計劃
呢單新聞有報道, 真係癲架, 政府洗腳唔抹腳、亂fing錢, 記得何議員話搞到監獄環境咁好, 啲人點會怕犯法坐監呀, 好彩有議員反對咋!

侯爵府

sharebuy 發表於 24-1-25 15:25
反對都無用,立法會已通過
入面仲有免費牙醫,我哋呢啲守法市民都無咁好服務
...
吓!!!

侯爵府

loveshp238 發表於 24-1-25 15:39
【荔枝角收押所】財會通過涉款55億元重建計劃 造價過高續成焦點
https://topick.hket.com/article/3688105? ...

香港原來吾單止食老踪、r公屋、r福利班新移民, 可以不勞而獲、享盡福利, 依家連監躉嘅福利都相當唔錯。

最慘就係一班努力工作、交足税、咩都食自己嘅窮中慘

侯爵府

cheung2013 發表於 24-1-25 15:44
依家未立23條都咁威武、一言堂啦,立咗23年之後仲得了,網上只能夠容得下歌功頌德嘅聲音,所有離島都要來 ...
吾好起呀!而家香港啲監獄, 主打五星級酒店環境、五星級酒店服務, 環境優美舒適、包食包住五星級膳食, 營養均衡, 有各式各樣康樂設施, 確保你有足夠康文活動、身體健康, 仲有出面人不能享用嘅免費五星級醫療及牙醫服務。

加埋在優越地段, 不停起設施齊備五星級公屋, 一定向班窮中慘開刀, 冇得反抗, 反抗就係黑暴、違反國安法 (特首及班記得利益者實會咁講)!

侯爵府

shobi 發表於 24-1-25 16:12
有冇覺得佢講嘅嘢,係BK間唔中就會出現,好似曾相識?
「19年」「黑暴」差在未講「黃人」咋!

侯爵府

shobi 發表於 24-1-25 16:20
可能想轉形掛,一日都黑提住夜繽紛!
突然想唱首夜上海贈吓興!
咁又要大量輸入大6專才啦

侯爵府

miko.c9 發表於 24-1-25 21:19
非永久居民都可以申請公屋、綜援、免費醫療教育,只計香港資產擺明送大禮比自己友,拎盡著數梗係熱愛祖國 ...
堆既得利益者, 梗係想封人口, 因為怕影響佢哋利益, 佢哋仲有一大棚大6親戚排緊隊落嚟繼續「r公屋、r公援、r福利」, 老左夠年齡又要攪分户攞多間老人公屋、仔女一到18歲又要攪分户攞多間公屋……

所以堆蝗蟲好係努力列晒隊咁出場, 鬧人、屈人、侮辱人, 用盡卑鄙手段搣你口, 等你唔好影響佢哋嘅利益

侯爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

購物狂媽媽 發表於 24-1-25 22:46
成日賴上一屆政府咁咁咁,所以今屆政府就好似唔使負責任唔應該被罵,即使上一屆通過好多野,但好多細節都 ...
我公司有條team, 之前做得吾好, 老細換左個阿頭, 成年幾都攪吾好, 老細再換人, 話佢都接左手成年幾, 有晒權去執條team, 冇得賴之前條team做得唔好。今次換左嘅阿頭, 肯大刀闊斧, 漸見起息。

侯爵府

今屆政府, 上任超過年半喇, 有啲高難度嘢想做就即刻實行到, 做吾到嘅, 好似一年就可以攞公屋、攞踪援、攞福利, 就有疑似政府網軍賴係之前黃C議員攪出來, 不作為想當市民傻嘅!

侯爵府

manfatcentre 發表於 24-1-25 23:29
慣犯
慣犯

首頁

尾頁

跳至