美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

唔係好明?

原帖由 janice1002 於 09-5-26 23:36 發表
講開又講,我覺得粥

男爵府

唔係喎, 我覺得好好味喎, 我食香菇雞肉味+3tsp 燕麥糠.....係咪因為你平時食得好咸, 所以依傢d野食啖你食唔慣呀? 我自己不嬲都少鹽, 少糖, 少油, 所以食佢地產品對我黎講一d難度都無, 營養師都係咁話我

原帖由 janice1002 於 09-5-26 23:47 發表
D粥好難食,

男爵府

哈哈, 我之前咪話唔知係咪營養師比左我個餐單你既...

早: 鈣思寶1杯
午: 5tsp 燕麥片1碗+1碗烚菜+2份肉
tea: 小蘋果1個/車里茄任食
晚: 粥/粟米味早餐+3tsp燕麥糠+3份肉
宵: 乳酪一杯(如果可以唔食最好唔好食)

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-27 00:11 發表
話時話,我中午個餐係燕麥粥 (4-6茶匙麥片+2份肉+1碗菜)
營養師原本俾左包既沖麥片我,我試左1餐定唔順......冇煲過好難食,所以我自己改煲燕麥粥 (始終煲過先好味) ...

男爵府

我都係星期五去見營養師呀, 我去JORDON呀, 今次第4次喇, 下星期我個挑戰完喇.......

脆脆方格之後佢叫我唔好食, 我食過1次就唔食, 自行減左, 因為好甜呀

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-27 07:38 發表
早餐︰即沖燕麥早餐1包
午餐︰燕麥片1碗+1碗烚菜+2份肉+1個水果
晚餐︰白飯大半碗+3份肉+1碗菜+1個水果
中段肚餓可以食格格脆 (1日唔可以多過24粒)

我同你個餐單都好唔同.....今個星期五就會去第三次見營養師....好緊張
( ...

男爵府

營養師安排比我架, 因為佢話我平時唔食早餐, D時間全部遲晒(因為平時我遲起身, 10點零啦), 所以都OK喎, 因為我平時只食午及晚, 同埋我飲時都成10點幾11點架喇....

佢係根據我平時食野時間及食D乜再去調節架

佢話我夜晚一定唔可以食澱粉質......所以我成個幾月無食過飯喇, 同埋自此之後我會係夜晚戒食飯....

原帖由 crystalyyc2001 於 09-5-27 12:22 發表

你個早餐唔係食燕麥產品喎?
個早餐好似好少野咁,會唔會餓啊?
我平時早餐都會食美心/大家樂早餐一份,
我怕會餓,
營養師係未會根據你以前個食量訂定個餐單的?
如食多食少 ...

男爵府

希望你OK啦, 但半年內瘦47.64磅都幾難, 除非你狂做運動+食野方面大更改先得喇....我只求減22磅, 我比對上星期計(星期五), 仲差14.5磅呀

原帖由 crystalyyc2001 於 09-5-27 12:33 發表
所以我希望今次真係可以減到,
我依家體重167.64 lbs, 脂肪44%
我想半年內減番去120lbs 同脂肪去番正常(

男爵府

我要湊兩件, 無時間做運動呀, 只係第1個星期時游過1次水, 第2星期就M到, 今星期諗住可以游點知亞仔成日扭計, 游唔到, 依傢寄望聽日開始可以游到...

不過每隔幾日就要去街市買一次餸, 我行去街市來回都要30MINS, 拎埋D重到爆O既餸都無左半條命, 因為我每次買4斤菜, 仲要+其他, 例如紅蘿蔔, 蕃茄, 薯仔, 豬肉等等, 揹死我, 每次都出一身大汗, 揹上身都有成10斤以上..

所以我無做運動而減到有4磅已經好開心喇, 仲要全部脂肪呀

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-27 16:26 發表
你已經減到7.5磅,都幾好呀!
有冇做運動?
我現在每日都會行30分鐘既樓梯機,出一身汗

男爵府

我都係想減返去生BB前體重呀

原帖由 janice1002 於 09-5-27 17:12 發表
我一個星期游3、4次水,希望減到未生之前的磅數就好了

男爵府

我最LIKE食蕃薯及薯仔....

原帖由 crystalyyc2001 於 09-5-27 17:39 發表
我之前都有試過夜晚唔食殿粉質,但好似好難捱,個時我每日6:00-6:30pm 左右就會食2-3個生果加杯奶(當晚餐,但早午餐都正常),當時都有瘦到少少,但食左10日度已頂唔順,因為我覺得冇食殿粉質硬係好似沒食野咁,夜晚訓覺都會”羅羅lun”,成日要 ...

男爵府

希望你成功, 大家一齊努力........

我都係見自己係咁肥, 所以生完亞女之後真係唔咁再咁多零食, 所以都KEEP住體重(已經比生亞女前瘦左10磅)之後自己減左4LBS, 再份加桂格瘦多4磅, 好開心架喇

原帖由 crystalyyc2001 於 09-5-27 17:48 發表
我計劃係咁,希望第一次減(即30日挑戰)可以減到10-12磅,之後逐月逐月減約8-10磅,當然要好有決心同恆心,及毅力. 

睇住自己一日一日咁漲收唔到身,真係好唔開心,同埋覺得自己肥後連腰骨都有問題,真係唔可以再肥落去

大家一齊加油呀

...

男爵府

營養師叫我食烚蛋, 唔好食煎蛋...麵包其實都幾肥(我見我工人食個隻嘉頓蜜糖麵包, 1片成180卡路里呀, 芝麻餅都好肥架, 食你個時你唔覺餅乾面有D油O既咩

原帖由 vicky_cheun 於 09-5-29 00:22 發表
到今日佢地都無通知我,我諗我落選,不過早幾日開始自己減肥。

早餐:火腿通粉/雪菜肉絲米+方包一塊+煎蛋一隻(走蛋黃)+凍奶茶走甜
午餐:38g燕麥片+1包燕麥粥
晚餐:30g雞柳/火雞肉+50g粉絲+1碗菜
下午如果肚餓會食1-2包芝麻 ...

男爵府

包裝袋上教係你落米O既1/3, 即係你煮3"乜"米, 就落1"乜"燕麥飯

原帖由 meyonw 於 09-5-28 18:30 發表

其實應落多少燕麥飯才正確?

男爵府

呢個網頁好正呀, 多謝介紹, 但我唔識用啊

原帖由 vicky_cheun 於 09-5-29 00:22 發表
到今日佢地都無通知我,我諗我落選,不過早幾日開始自己減肥。

早餐:火腿通粉/雪菜肉絲米+方包一塊+煎蛋一隻(走蛋黃)+凍奶茶走甜
午餐:38g燕麥片+1包燕麥粥
晚餐:30g雞柳/火雞肉+50g粉絲+1碗菜
下午如果肚餓會食1-2包芝麻 ...

男爵府

我今日又去見營養師, 今個星期可能出街食得多左, 不過都減到有1.5 KBS, 成績無上星期咁好瘦成2.5 LBS , 佢話我幾好, 唔會要求加野食, 同埋3星期瘦到5.5 LBS都好好喇....

男爵府

好叻呀你, 咁你依傢食左幾多個星期呀? 我3個星期喇...

我下次都係應該可以去到12X喇

原帖由 janice1002 於 09-5-29 18:22 發表
我今個星期減左3磅,total 7磅,下次去應該12x磅啦,好開心呀,不過阿女依排病左,我未必可以成日去做運動 ,不過營養師話挑戰我可唔可以再食少dd,要我再減少一更麥片....oh.....加油呀!!! ...

男爵府

我呢兩日都忍唔住, 食多左少少零食呀...今日上磅, 仲發覺好似肥左2 LBS呀, 但無理由2日肥2 LBS............WHY??????????

男爵府

我湊住2個, 無時間去做運動呀, 我係第1星期游過1次水咋, 死唔死....營養師話我係脂肪多, 所以一定要做運動去減脂肪

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-1 00:48 發表
你有冇做運動呀??
其實我冇日日上磅,日日上磅壓力好大,都係見營養師時先磅比較輕鬆

男爵府

應該唔係咁計, 因為我兩個星期共少左2.幾%脂肪, 但營養師計完話瘦左4 LBS係脂肪(當時我兩個星期共瘦左4LBS)

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-1 15:45 發表
如果係講梗5%都幾多架
例如︰100磅,5%就係5磅;120磅,5%就係6磅

男爵府

我係第1星期少左1.9%脂肪, 之後每次都係得0.X咋,,

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-1 17:09 發表
2.幾%都好厲害,我第一個星期只係減左0.8%脂肪 (大約2磅度)

男爵府

時間過得好快, 我到今個星期五完結喇..

首頁
12345...9

尾頁

跳至