美容扮靚

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

會呀, 不過就唔會餐餐都跟足喇, 但盡量都跟, 如果出街食就唔會就住就住咁lu

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-1 22:56 發表
到上個星期一共減左幾多磅呀??
食左30日,之後會唔會繼續?

男爵府

祝你成功, 比心機努力

原帖由 cy98ma 於 09-6-2 00:09 發表
各位
我今天第一次見完營養師,明天開始啦...之前去過"營X坊",1LB都減唔到,好唔開心.所以無再參加,希望今次得啦,我140LBS,脂肪39.1%
CYMA

男爵府

我係缺乏運動下(因為要湊2個小朋友, 無時間做), 3星期瘦左5.5 lbs, 如果有做運動可以瘦得更多.....

原帖由 肥肥地 於 09-6-2 13:11 發表
你減了多少

男爵府

減到6%脂肪好勁呀....

我唔識計呀

原帖由 肥肥地 於 09-6-2 16:04 發表
其實你成績都幾好.....
我2星期減了6% 脂肪。磅數不知。因為不懂計...(我145磅 170cm)
你懂計嗎

男爵府

佢唔比我只食雞肉, 所以我每日都要食D紅肉

原帖由 肥肥地 於 09-6-2 17:38 發表
好忍口囉....有油d肉不吃.....
雖然我已經不吃紅肉....雞同豬是我少數選擇...
希望你都可以成功。

男爵府

幾好喎你, 比心機

原帖由 reego 於 09-6-2 23:25 發表
今天去咗見營養師,輕咗2.2磅,脂肪少咗2磅,還需努力減!2星期總算共減咗4.2磅,都叫有d成績,我就唔多鍾意做運動,如果我肯做會減得更好!

男爵府

我目標係減22 LBS, 當然只係桂格幫唔到我減咁多, 但我會自己努力再減, 由我自行減+桂格, 到上星期五為止, 我都瘦左有成10 LBS喇

男爵府

原來你想要BB, 咁你好好地攪好身體呀...

我就係生完BB肥晒先要減肥, 原本我生完第1個差6LBS瘦返晒, 點知自己為食, 狂食薯片, 飲汽水(仲要係可樂)及朱古力, 攪到變回生仔個時體重......所以依傢生完第2個, 要減肥喇, 如果依傢仲唔減, 第時唔駛減......

男爵府

食即沖麥皮就可以係公司食啦

男爵府

方脆好甜架, 點解佢會要你食呀, 個時佢仲叫我每日TEA時最多20粒, 但我食左1次之後覺我好甜, 自己CUT左, 之後見佢時佢都話叫我唔好食

男爵府

好勁呀, 輕左9 LBS, 我聽日就見喇, 最後一次, 今個星期我覺得無輕過, 因為上左磅都唔覺輕左...我只瘦左5.5磅咋, 好過無啦

原帖由 janice1002 於 09-6-4 17:39 發表
今個星期輕左約2磅,total 約9磅.....不過今星期無咩做運動....下星期係last week, 要加倍加油呀

男爵府

都會架..

原帖由 saysay 於 09-6-5 02:31 發表
我想問會唔會肚仔餓呢?

男爵府

我全職媽媽

原帖由 雪文 於 09-6-5 11:55 發表
請問你哋個個都唔使返工加 ? 好羡慕呀

男爵府

係我講, 我工人食緊, 有晚因為好鬼肚餓想拎塊食, 點知我一睇, 好勁呀, 1片90架.....你食麵缶都唔止食一塊啦, 兩塊就變左180, 死未

原帖由 雪文 於 09-6-5 11:58 發表
kitty,你要睇下你個隻密糖麥包多唔多卡路里, 昨日我見唔知邊到講, x頓個隻密糖方包, 一片都好勁.

男爵府

我都係

原帖由 肥肥地 於 09-6-5 12:18 發表
我食即沖麥皮加燕麥糠...不用煮...好快

男爵府

你唔差喎, 仲好好添, 1個星期減1.2KG=2.64磅喎.....脂肪都有2.5%添, 你一定好勤力做運動啦, 比心機呀, 仲有兩星期, 我估你可以減到有18磅架

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-5 23:15 發表
完成左2個禮拜,今個星期成績好差呀!只係輕左1.2kg,但脂肪比例就少左2.5%。
仲有2個星期要加油先得.......

男爵府

每個人唔同架啵, 無得比較, 你所謂份量少, 咁即係幾多呀?

可唔可以分享吓?

原帖由 雪文 於 09-6-5 23:16 發表
各位靚女. 唔知係唔係我听錯呢, 是否一日要食二餐燕麥餐呀, 佢俾我的份量好少呀, 我怕唔知點頂.

佢又無叫我做運動 ?? 我仲以為自己唔使做, 再打返電話去, 佢哋又話做運動最好啦, 咁講. ...

男爵府

我已經完成挑戰, 成個挑戰輕左7.4 LBS, 脂肪少左4.6%, 由29/4自行減肥+桂格管理體重, 5星期輕左10.5LBS, 開心到我死

男爵府

對我黎講, 我個餐單其實每次食完我都夠肥, 只不過2個零後就開始肚餓, 不過我可以食車厘茄......

COFFEE/奶茶佢叫我最好唔好飲, 因為好肥, 初頭仲叫我COFFEE要飲自己沖個D, 仲要唔好落糖, 奶都係半杯脫脂奶, 佢問我飲唔飲鈣思寶, 我話都飲, 咁就改飲鈣思寶囉

原帖由 雪文 於 09-6-5 23:45 發表
我睇返你哋的發表, 其實差唔多 唔夠飽可否沖多包即沖麥片.

仲有我可以飲coffee/奶茶, 一周不超過三次.

男爵府

我的餐單 :

早餐 :燕麥片4湯匙加豆漿/香甜早餐或燕麥粥1包 (粥: 但佢只俾咗一盒三包俾我, 點夠?)
**咁即係話燕麥片要食4餐囉.
**我只係一杯鈣思寶

午餐 : 燕麥片4-6湯匙/香甜早餐或燕麥粥1包 +燕麥片2湯匙+菜一碗
**我只係燕麥片5湯匙+1碗烚菜+2份肉

茶點 : 方脆7-14粒, 全日不可超過21粒 +生果一個
**我只係小蘋果一個(加拿果)/唔食

晚餐 : 燕麥片4湯匙+菜一碗+魚/肉(小)3份+生果
**一包早餐/一包粥, 仲要加燕麥糠3湯匙+3份肉
**可以宵夜(因為佢見我朝早起身遲, 而且又只飲一杯鈣思寶)奶一杯/1份生果

首頁
23456...9

尾頁

跳至