美容扮靚

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

當我一停左桂格挑戰後, 我不停咁食返好耐無食O既野一星期, 前日開始食返麥皮, 但薯片個D都有食, 我今日上去JOIN COURSE.....

**我屋企太多零食, 如果放係度會引誘我, 所以我大部份零食已經比晒我亞媽及細佬.....

男爵府

你食左D乜, 點解會咁, 係咪偷食呀你, 我期間都有偷食零食, 但唔多, 只係好少好少過口引.....最差個星期都瘦左1.5 LBS喎

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-13 11:47 發表
.............. 好唔開心
今個禮拜減唔到不得止,仲重左0.1kg,不過營養師幫我計完數就話減既磅數全部都係脂肪

今個禮拜要努力啦

男爵府

係咪呀, 我都話你食得太多生果架啦..生果食奇異果/小蘋果啦, 最好車厘茄, 任食, 食到飽都得

原帖由 雪文 於 09-6-13 10:23 發表
我一星期減咗0.3kgs, 7%脂肪.
營養師話不太理想
就如JHBB咁講, 我太多生果.
而家一日我只可食三份生果.

男爵府

唔緊要, 今個星期加加油啦

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-14 00:28 發表
我冇偷食呀!
可能多左出街食......但我已經唔選擇油膩既食物......
好唔開心.........

男爵府

算我直言, 我覺得你D忍口能力唔係太好, 去飲茶無問題, 但要食清啖野, 我挑戰期間都飲過幾次茶, 夜晚去酒樓食過幾次飯, 但我全部都食得唔多, 同埋飲茶時揀D皮蛋瘦肉粥, 蒸膠粉等清啖野食, 營養師都話OK架....同老公食早餐都可以食清啖野架, 飲野我只飲半杯奶茶+代糖(只會食早餐時), 我老公會就會去D地方食野係有清啖野食的, 例如去食粥等....

所以點解我叫你買定D車厘茄就咁解, 肚餓時勁食包你飽

比心機啦, 好難得有份參加挑戰架, 努力努力, 支持你呀

原帖由 雪文 於 09-6-15 10:02 發表
我都好唔開心, 因mandy減咗 5lbs, 而我, 真係太差啦.

但呢二日又食多咗嘢, 昨日lunch一大家人去咗飲茶, 今朝又同老公食早餐.

呢幾日再努力啦 !

男爵府

嘩嘩嘩, 好豐富好好味喎, 你要小心控制呀

原帖由 mandy_lee 於 09-6-15 10:27 發表

SAT 見完營XX 途經SOGO 點知派HAA XX ICE CREAM 我忍唔住食了2條呀, 昨天去了老細度食飯中午飲茶, 晚上食了魚X, 飽魚, 海參,鴿 . 死緊.

男爵府

咁都好D, 飲奶茶我會少奶少糖同飲半杯架咋...

不過可能我係屋企都係主張少鹽少糖少油, 食得好啖好啖, 所以我OK架....皮麥乜都唔落又得, 烚菜又係可以乜都唔落

原帖由 雪文 於 09-6-15 12:55 發表
我都食得唔多, 放心.

但奶茶我唔想減奶囉, 咁都唔好飲.

男爵府

咁都OK喎, 不過打邊爐湯底都幾肥吓..

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-15 12:59 發表
我都快完成挑戰啦!!!!今個星期五就係最後一日
不過呢兩日好似有d手軟、腳軟 (可能唔多夠肉量)
星期六 - 下午去左玩拳擊,玩完之後唔敢食甘多野,個日去朋友屋企先知道原來打邊爐,我只係食左d菜,阿仔食剩既1塊肥牛同少少蛋 ...

男爵府

初頭就OK D 湯底, 但你碌碌吓之後就肥喇, 因為多左D肉類O既油呀, 仲要肥牛添

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-15 14:12 發表
清湯底......都唔敢食甘多

男爵府

打比你提你咁好O既, 佢無打過黎提我呀

原帖由 reego 於 09-6-15 14:28 發表
今早營養中心打黎,提我明天最後一日,今天叫我食得清淡些!唔知總減到幾多磅?昨晚阿仔要去食壽司,搞到我忍唔住口食5大件,果d壽司唔係普通size,而d壽司飯係普通size 3倍大! ...

男爵府

佢姓咩架?

原帖由 雪文 於 09-6-15 16:03 發表
我就發現我個營養師係求其咁睇我的餐單啦, 咩都係靠自己.

男爵府

我停左個幾星期, 需然有食返皮麥, 但見到屋企D薯片, 又係咁食......死火.........下星期仲去旅行, 又會食食食...噢NO, 自己都要KEEP住先得.......

男爵府

你係咪食晒呀, 營養師叫我地唔好食咁多腸仔, 因為超肥, 所以我只食半條

原帖由 let_itbeeee 於 09-6-16 14:33 發表
雪文,
我今朝游左水,打算明天都會再去

(不過,今日下午因為有少少唔開心,所以同個同事去左茶餐廳食左個午餐 - 雪菜肉絲湯米、腸仔、煎蛋、熱檸檬茶)

...

男爵府

勁勁勁, 9.9磅, 今年個大獎5千蚊旅遊禮劵"非你莫屬"啦

原帖由 reego 於 09-6-16 18:47 發表
今天最後一次上去,成績總算唔錯,減咗共9.9磅,其中8.1磅是脂肪!

男爵府

藍色同紅色只係分別於要煮及唔駛煮...
我like食藍色, 因為有野咬吓....

麥記個卡路里都可以去返佢地webiste睇得到, 佢地有寫營養成份, 係好高架, 我今朝早頭條日報都有coupon, 好想即刻叫工人落去買, 但諗諗吓麥記d野食好高卡路里, 最後打消念頭, 飲返鈣思寶咋

男爵府

我上網睇話如果減到有4LBS即係成功呀

男爵府

咁又無講喎....係呀我JOIN左佢地PACKAGE呀, 你想知的話, PM我話你知啦

原帖由 mandy_lee 於 09-6-18 11:58 發表

咁有無講上年NO. 1 TOTAL LESS 了多少LBS
你是不是有再JOIN 佢地PACKAGE . HOW MUCH ?

男爵府

今朝8AM同老公落左去KFC買外賣
我O既早餐係:
手指咁長O既腸仔1條(食左半條, 另半條亞仔食左)
炒蛋(我食左1啖, 其餘亞仔食晒)
一個HONEY鬆餅(自己食晒)
1碗蕃茄通心份(自己食左1/3碗, 其餘留左係LUNCH食)
半杯COFFEE

其實唔係食好多, 已經好飽好飽好飽......

我到1230PM LUNCH時間都仲未肚餓, 但都食埋D通心粉

原帖由 雪文 於 09-6-18 12:23 發表
無理由加, 早餐食M記, 而家好肚餓啦

偷食盒菜先........

男爵府

我自己都考慮左好耐, 因為始終自己無做野, 但老公話每個月7舊水又OK(6期), 咪當比自己試一次, 費事將來後悔, 因為又襯依傢瘦左一半, 老公都鄧我開心呢......

男爵府

我158CM高, 見完營養師時重129.X, 不過依傢又肥返少少(上星期JOIN COURSE時佢幫我CHECK, 重左0.3KG, 因為食左好多野呀, 營養師話咁好少姐, 0.3KG好易減)

原帖由 雪文 於 09-6-18 16:43 發表
JHsbb ,你介意講而家你幾重嗎, 同埋幾高 ?

首頁
45678...9

尾頁

跳至