自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

立例之前養...立例後比佢地繼續養...好正常

之後再養多d/死後買過一隻....就唔係咁應該

重要大大聲話 " 佢地係屋企一份子!! "

好似好有道理咁...

大叫公屋可以養狗更加有問題....

而家d人....人權上腦.....乜都示威.....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 sophialing 於 10-8-15 19:41 發表
琴晚個集會我有去到...
不過我而家唔係住緊公屋...我租緊圍村住...
我養隻狗o既時候得自己一個...住係油麻地...
我都當隻狗住我屋企人咁滯.....
到而家我個仔仔都10個月大....
隻狗就陪左我仔仔10個月.....
而家我輪 ...

首先我相信樓主係一個自律既狗主

亦相信好多自律既公屋狗主,我對面屋都有養狗

但公屋真係比較人口密...
一層閒閒地20個單位...地方細...立例係有必要既

當初申請公屋..就要知收入...資產都合資格先申請得
亦好應該知道唔比養狗..
如果知道所有條例都申請...就應該明白同接受
取捨要公屋....定要養狗....

至於你囝囝...點面對佢 ?!
10個月既BB....甚至10歲既小朋友....
解釋比佢聽係父母既責任...公屋唔比養狗..就係咁簡單
亦應該響申請同派到樓之間對狗狗做個安排

而且用面對/交代我覺得都幾奇怪...
即係如果你到時搬新屋..如果你囝囝唔肯搬
你又會點"面對/交代"呢 ?!

我絕對唔係想生事..只係討論下...
有時諗野都要反方向...同多方面..

首頁

尾頁

跳至