興趣嗜好

跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

到~~~~~

公爵府

tang 個女好乖呀~~ :D

而家d人覺得乖唔係必然...成日買佢怕咁~~ 緃壞晒

公爵府

cc0524 發表於 11-8-13 11:06
tabo,

你真係捱義氣, 唔想都要陪佢地去...

有d野唔做又唔係.......

公爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 11:24
因為你唔放心兩個老人家+1個大肚婆佢地去迫囉, 你呢個女/姑仔真抵錫 ...
錫乜鬼丫,假情假意我至憎...不過大家都係一家人...無得避...而家少少地我都重頂得住

我好怕佢地d關係..果種思想角力既相處方式....假到無朋友...=_+

點解要迫我加入去....真係身不由己:-(

公爵府

cc0524 發表於 11-8-13 11:25
tabo,

完全明白....

我買左好好好好耐無食既吞拿魚呀~~~

自從貴過10蚊之後我都無乜再食....今次10蚊罐買7罐重有兩罐秋刀魚送
好抵丫

位元堂龜膏啦....5蚊一杯仔買左6杯...呀媽話佢去位元堂買開野先可以用8蚊買...佢話好食

細支葡萄適...10蚊3支....又買左20蚊....開水既利賓納重抵呀..25蚊2支...不過我無買...個袋打爆晒#_#

辣涼菜...即係泡菜...筍...蘿蔔...果d呢.....38蚊磅...買左成6x蚊....而家覺得好貴囉
有隻叫決菜(唔知正字係乜)既野..呀媽話好少見...我問咁有無初賽同總決賽...:lol
而家煲左白粥食緊

有樣又係抵~ 就係我食開既薯粉~ 最平見千色店賣24蚊...而家50蚊3包~~ :lol

其他都係濕碎野...零食

最失敗係搵唔到怡保白咖啡個檔口.....不過算數...飲少d都係好事

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 11:47
其實我覺得d咩港童小學雞嗰d 都係家長自己做成既多囉

黎黎去去得我地呢d小聲音....無力量

尋日我幫我仔增值...$50...我嫂話幫佢增..重話做乜增咁少比佢

我話夠用就得...又怕唔見又唔想佢亂洗錢...不嬲都係咁啦

佢話我比得太少錢個仔...佢仔一出街必過一百

我話我無架喎...一個月比幾十蚊佢咋....學校訂飯...比得多洗得多...

淨係呢d生活小節....洗錢模式...都知我地兩個世界有幾遠~~

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:07
我都話佢係全港至忙既c9 上星期日我見過佢呀 仲係水著look添

水著look咁西利~~~:lol 佢真係忙到不得了

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:05
22蚊而家黎講真係好平 我見d同事食親起碼3x蚊 前日仲聽到佢地每人48蚊 好貴囉 所以我唔會同佢地去食 我打算 ...
而家出去食野...25蚊樓下已經叫好平.....

公爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 12:09
haha ~ 收獲都幾豐富喎, 不過一場去到見到咁平唔買實唔抵得, 自然買下買下就........... ...

25蚊入場費好肉赤~~比錢入場洗錢~

係啦..去左唔買重笨=_=

公爵府

我仔都幫手咩個大backpack....重到佢c

尋晚去大佬度食埋玩埋十二點先返黎

佢......佢..........佢而家都未起身.....

公爵府

我有個新目標呀~ 想想地買麵包機..:lol

煤氣爐壞左無買新...買左個3xx電磁爐..我覺得好用丫

咁慳左既錢...千幾蚊買部麵包機好唔好呢..我重諗緊
要上網search 下好唔好...會唔會買麵粉好貴...

公爵府

靚豬豬 發表於 11-8-13 11:42
我一陣放工又去整甲喇, 今次整咩色/款好呢, 真頭痛............

你咩色都做過晒咁滯....又真係幾煩

咁有無plan 埋dup 骨食野呢~

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:20
嘩~ 成舊水好貴呀

本來我想話下星期請假一日去海水公園 因為我生日有免費 但啱啱返左幾日工 唔敢請呀 同 ...

嘩~~~ 你公司真係好有規模呀~~~ 做落你都有其他著數~~ 比心機~~:lol

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:25
係呀~ 不過佢上身著左t-shirt蓋住 可能驚我睇蝕左 佢呢d真係過得好充實 一d都唔會悶
...

下~~ 游水撞到 ? 我重以為係雨衣水鞋果隻水著look 添~~XDDDDD

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:30
我一定唔會買 太貴 仲有太阻定 我廚房已經無位擺 麵包機好似整來整去都係嗰d 我整就自己搓 人地返工先買麵 ...

都係既...多舊野....又唔係平....我太鍾意食麵包所以先心思思
其實都係吹水多:lol

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:34
唔係撞到 係約左佢拎d書嘛 佢去黃金游水呀 係參加嗰d咩一日遊 水著即係泳衣嘛 唔係咩
...

其十你o岩...不過我無諗住真係游水泳衣果隻
自己自動跳線跳左去諗另外近似既野度o者~~

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:53
上星期日晒到爆 邊有雨衣著呀

我邊有咁細心諗咁多野丫~~~ 諗到就講~:lol

公爵府

多利是 發表於 11-8-13 12:53
tabo

麵包機我覺得ok wor, if 你真係會用&麵包食得多囉, if 你1家4口都吃, 你又肯整, 會平過你去出面買架, ...

好呀~~ thx 多多~ 知多d參考下 :D

公爵府

TangTang 發表於 11-8-13 12:52
如果成日食係可以考慮買舊野返來既 如果唔日日整就好耐都未返本

我長期食架...我晚餐基本上9成都係食麵包....唔係多士就三文治...無得走...

重未計日頭都可能食~ 我屋企長期有嘉頓隻方麥包

公爵府

:lol 今朝6點半摷醒兩隻野去樓下打波~~~

7點打到8點半~~ 好爽

而家排隊沖涼...

首頁
12345...13

尾頁

跳至