興趣嗜好

跳至

首頁
34567...12

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

TangTang 發表於 11-7-6 11:49
你地填左人口普查未? 我啱啱填完 天日最後喇

係 ?! 咁少時間咋 ??

我收到果晚就填左喇...全部都香港香港..屋企屋企.....好易填o者~~

公爵府

個wallpaper 我女趁我訓左幫我整架~~ 所以今朝開機都嚇一嚇

早幾日響吉豬島見到呢個file好靚...佢影低左用ps左砌右砌

好靚丫~我都唔識整~

公爵府

組別一樣...所以自行果個決定都幾重要

例如你Band1 尾....好進取咁第一輪填左band 1頭學校

跟住你攪珠又好好彩地攪到no.排先...咁當時band1頭間學校重有好多位

佢見你填又填佢..攪珠又攪到佢...咁佢收你既機會就好大...

相反...你一個唔好彩攪珠no.排得後...人地自行同攪珠都好多人揀
一早已經收滿晒...你就要再排落去喇...

而band 1派得差最大既原因就係佢一定揀最hit 果幾間...
一個唔好彩就好易跌出三甲...因為三甲都太多人填第一志願....

公爵府

TangTang 發表於 11-7-6 11:58
係呀 得好少時間咋 我收到後拖下拖下無填 我女成日問我填左未 我都係簡短嗰隻 所以好快填完

(我 ...

你女咁勁會問住你既 ?! 好識得管家喎~~ 細路仔邊理呢d野架~

我女都唔理啦~ 你女好勁~

我諗大部份人都網上填...快靚正

不過我到而家都唔接受網上買賣..過數..銀行管理...呢d工能...
何況我都無信用咭~~

公爵府

我仔老師早兩日打左黎喇.... 我仔死好運

平均分差兩分合格....但好好彩地中英數合格

中文重要係同上學期拉均先過骨

所以唔駛試升....直升....

我同老c講我想佢試升多d囉~~
起碼返學校三個星期有人同佢溫習
我唔駛死咁多細胞

老c話佢差呀..我話我一早知丫~~
依然KEEP住240人考120...叫佢努力D喎..
我心諗叫得到我一早叫左啦~~

公爵府

cc0524 發表於 11-7-6 12:23
tabo,

照你咁講, 咪第一志願選 band 1 , 第二就要填 band 2 ??

其實呢個係好保險既做法...我女band1尾老c都係咁教

不過大部份人都唔多肯比仔女降band...

老c話如你係band1中學生...保險計會揀第一間係band1中..第二間係band 1尾...第三間就要填band2頭

但我見好多都唔理...填晒band1中band1尾.....搏一搏囉~

公爵府

TangTang 發表於 11-7-6 12:34
佢係睇到電視咪問我填左未囉 叫我快D填

我都無信用架 所以都無係網上買賣..過數..銀行管理.....但只係填問 ...

哈...講開o者~~

o岩o岩個網友又post 左團購優惠出黎.....6x 蚊澳門船飛...好吸引丫...

重有效期去到出年添

我諗緊叫唔叫人幫我買好...

sharonchoi  單程票價?  發表於 11-7-6 12:49

公爵府

sharonchoi 單程票價? 發表於 2 分鐘前

我都唔太識呢d野..跟住朋友簡單咁解釋比我知...即係等如上網買張coupon

去時用coupon...回程買飛....

咁我都叫明明地囉~~~

http://www.groupon.hk/deals/hongkong/-63--70--80-for-a-1-way-macao-dragon-ferry-ticket--hong-kong-macau----137--154--260-value-/715841962

sharonchoi  哦, 系單程票價, 講起澳門, 我N年無去過啦.  發表於 11-7-6 12:59

公爵府

MM2005 發表於 11-7-6 13:04
sharonchoi
我都聽人講價真棧D野係平呀, 但我好少去買野, 因我一般唔買糖, 朱古力, 雜糧 ...

都平架..... 我女至LIKE 去買朱古力.....度度都賣14蚊...佢賣9蚊....
咖啡味好咖啡...甩屎好多甩屎...

我都係去買下三合一美綠...韓國麵....沙律醬...蜜糖...麥皮

我見好多人買米同油....

公爵府

MM2005 發表於 11-7-6 13:07

嘩.......嚇C我, 睇左幾隻字, 突然全黑色, 拿拿聲X佢[/quote]

噢...我又無事喎...

公爵府

sharonchoi 發表於 11-7-6 13:32
系咪正方型包裝個隻呀, nuts個隻好食呀, taste要20蚊. 諗起都想食添

係佢啦~~好早期已經食佢...當時6蚊咋...

公爵府

cc0524 發表於 11-7-6 16:26
fun,

唔知荃灣又有無呢?? 荃灣好似有兩間添和....

有時都會無貨架~ 不過大河道果間通常都有..睇下多款定少款o者~ :lol

上次我去買..超齊....成十款...

佢放響中間果行

公爵府

cc0524 發表於 11-7-6 14:41
tabo,

240 人考 120 都係中間, 又唔係差呀...

響佢果班入面差...咪叫差囉~~ 尾幾喎...重唔差呀...

公爵府

TangTang 發表於 11-7-6 11:55
咪囉 無計啦 移民又無份 唯有硬食

上星期五我女去同學仔屋企會所join佢朋友仔的生日會 係星期四晚 ...

聽到都鄧你個女唔開心..........有時又好難話一d社交活動都唔去

但遇到咁情況又真係好hurt...希望佢內心同平時表現一樣咁硬淨啦~

不過話晒細路仔...要佢明白晒又係無乜可能..只希望佢唔好轉化到憎恨身邊所有野而孤立自己

公爵府

早呀~~ :D

公爵府

多利是 發表於 11-7-9 10:58
大家好, 呢幾日疲於奔命, 公私各忙....每日撲完學校就趕返工, 暫時可以唔洗頻撲啦, 可以等著..

詳 ...

都知你好忙呀~~~ 做晒所有野希望一切GOOD LUCK la~~

公爵府

TangTang 發表於 11-7-9 12:03
CC,

如果你仔拎48分 你覺得差唔差呀? 佢只係排名好聽咋 我都唔明點解佢今次咁都第3囉 其他人唔通真係好差? ...

其十唔難明..你女差呢科係中作..可能佔分唔重

而且佢重有其他科拉分....

正常同學仔...以我仔為例....科科都係7字頭...中作比埋佢7字頭喇(其十無可能)

但你女其他科都8字尾...9字頭... 咁得出黎結果都係你女排好前...

不過可能你就係無去同人比較過..同你以前都算叻....佢差一次4X分你就覺得佢好差

你重諗"如果佢唔遊雲會點 ?!?" ~~ 我係你我就唔諗.....由得佢遊~~~ XDDDDD

雖然係態度問題...但性格始終係天生...我睇落佢各方面都無乜大問題~:D

公爵府

luckyyanb 發表於 11-7-9 14:57
afternoon a
你地D囡個個都咁大喇~?
我仲係等緊生~

hihi~~~ 係呀~ 個個都差不多小學以上...:lol

有個就未有小朋友~ 唔知佢幾時會整番個 ~

而家天氣熱呀 ~~ 你大住個肚小心D.....幾時生呀 ?!平時要返工??

公爵府

luckyyanb 發表於 11-7-9 15:48
回覆 tabo0890 的帖子

之前作小產冇番喇..

你都係得果20歲~ 已經比好多人早生BB啦~~ :D

你到我地咁年紀小朋友都一樣好大

我呀嫂都係11月生啵~ 哈

公爵府

luckyyanb 發表於 11-7-9 16:04
回覆 tabo0890 的帖子