在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

做佐4年有多, 0的舊人個個已經走曬, 我已經係最耐既員工, 最近一年黎佐0的夾唔黎既同事, 但佢又好得老細歡心, 而且有個老闆娘, 連我個位既野下下問到實, 做到好冇意思, ,真係好唔想再做落去...有冇媽咪都係公司做得唔開心架 你地又會點決定呢

別墅

我都知越做得耐越難搵~但一來就年尾, 二來公司近屋企, 又返5日, 年尾雙糧花紅.....如果唔係為佐份人工, 早就走佐啦, 出到去唔知仲可唔可以搵番咁既人工同會唔會仲差過宜家0個份

別墅

原文章由 小齊 於 08-9-3 14:10 發表

我都好明你感受, 我係呢個公司做左2個月, 但係有個女同事成日都針對我,對我冇禮貌, 但係我冇得序佢, 都唔知點解, 但係全部同事同佢相處得好好(實際唔知有冇不和, 但係表面上係幾好), 但係我連表面上既友好都冇, 所 ...

小齊,
我公司就係有個差唔多既人, 佢仲係GM, 而我管A/C既, 工作上唔多接觸, 佢份人頭腦轉得快, 又識做野, 又搵到大客, 係我公司一個客既員工, 後來無做, 我老細就搵佢返黎, 所以好BUY佢但佢對人無禮貌又無家教, 新入黎我公司時, 已經係FAIR到搶佐另一添阿頭(大陸市場)既客, 講野又大大聲咁, 但因為佢搵到大客, 我覺得佢係公司打橫行都得, 要點做就點做...
我見各同事都對佢言聽計從, 包括老細, 唔知係唔係我EQ底, 佢0的咁既死人態度, ORDER你去做野, 又無禮貌, 真係好鬼憎佢
二來因為公司有個老闆娘, 未讀過會計, 但居然教你點做數, 唔識又問長問短, 又要解釋比佢知點解要咁做, 唔合佢心意又要再照佢意思再做過, 煩到嘔...總之唔想玥做0的王親國戚, 又或者靠關係既公司啦, 好難頂

別墅

原文章由 Macusmama 於 08-9-3 14:07 發表
有無工介紹做recep/admin呀...?pm比我啦...
唔該哂...

recep/admin 就無啦, 不過我公司就長期請返大陸既merchan, purchasing manager 同qc manager~
但係請你都咪做啦, 老細成日開會開到12點幾1點, 試過2-3點添, 總之臨放工就會叫開會....又試過12點幾仲打電話比你問公司野~~星期六返半日, 0的同事3點幾搭緊火車接到老細電話, 問佢地做乜咁早落香港喎痴線架, 比埋24小時你好冇
所以我公司0的人做唔長架, 我除佢老細個細細佬同老婆外, 我4年就已經係員老級啦~(就連老細既二細佬, 舊同學, 朋友, 老闆娘既細妹係到做過既都走佐lu)~~~咁既公司, 你做唔做呀

別墅

原文章由 pmhappy 於 08-9-3 23:32 發表
唉...我都係返工返得好唔開心, 一個人做三個人既野, 冇人appreciate不特止, 仲會覺得你做得唔夠好, 個上司又廢, 幫唔到我地, 仲要成日煩q住哂, 一味得個講字, 好心收嗲啦, 你要我做既野, 交到俾你咪得囉, 你理得我點 ...

絕對同意~~好鬼憎0的無能人指生曬

首頁

尾頁

跳至