婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果姑仔同我老公話:奶奶唔想我返奶奶屋企.
之後一路都無上過去.

想問下,奶奶和老爺大吉利是,係唔係唔洗去呀.

男爵府

原文章由 FlyCatcher 於 08-7-9 14:26 發表
點解各位媽咪與老公的父母關係差得咁緊要.我唔係話我與99關係好,我都有對她不滿,但不置於好似佢KILL咗你全家一樣咁深仇大恨.6299始終也是你老公的父母,無他們又何來你老公呢?若你老公與你自己的父母也是這麼深仇大恨 ...

唔係我唔想,係佢地叫你唔好去,四子女,無個女婿,新抱返去的.係我老公話:返去都無意思.無人同你講野.
唉,都唔想講.總之注定我要無端端背個'不孝新抱'做人.

男爵府

原文章由 A.C.C. 於 08-7-9 16:04 發表

我都係.....老爺奶奶有四個新抱女婿,係佢地眼中,個個都配唔起佢D仔女,又話人係"雞"又話人"黑社會"又話人係"養豬嘅鄉下妹"又話人"白痴仔",總之除咗佢屋企高貴嘅血統,其他人都係地底泥。 ...

大姑爺走左路,有個仔。
二姑娘同老公分開左,有一子一女。
四子有二個女,又話二嫂唔教女,唔做家務,人哋兩公婆邊個做,干卿底事,又唔同住,又唔係叫你做。又因小孩唔叫人,話亞媽無家教;唉,你可以話你個仔唔識教女嗎?終於又為了教孩子嘈,係兩位姑奶一起駡人,二姑娘仲話四嫂無家教,對老爺奶奶無禮貌,仲話有佢(四嫂)無我(二姑娘)。
我都唔覺得我二姑娘有家教,她兩個子女從來都無叫過我,只是點頭,或笑笑。年初一都係咁(兩個上大學啦)。
唉,我唔係怒,只係唔明,點解成日話人地對你亞媽唔好,我唔明對你亞媽唔好,我有什麼好處。
我有做得唔好,但從無立心對奶奶唔好。因我愛我的老公。
我從無希望你話我好,只希望你唔好憎我。
姑奶們,如你愛你的媽,別老說:這個對你不好等説話,這不是跟你媽出頭,是不孝呀。。。。

因打字太慢,下次再說。

首頁

尾頁

跳至