自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

依種人,樓主咪理佢啦,走得快好世界

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 12:14
我之前回另一個post就係講我識個冷血女人,結婚前後已成日偷食,成日以為人地會同佢結婚,每次人玩完又返 ...
你講嘅冷血女人,我想起我一個舊同學,當然佢無你講果個咁衰啦

佢會考0分出黎做野,我就上到中六,其實我同佢麻麻地熟,中六果年的聖誕節,我發燒無出街,突然收到佢電話,話失戀想自殺,相識一場,諗住佢搵得我應該睇得起我啦,我驚作出事所以聽佢講出左去搵佢,但去到地點見吳到佢,打比佢無聽電話,之後收到佢短訊話同男友和好左,要二人世界,叫我走先,果下好嬲

如是者,一段時間後佢又話自殺想叫我出黎,我鬧返佢,最後佢都好嬲,佢係fb話我點點點乜乜乜,跟住佢老友打比我,問我仲咩哈佢,我講完咩事之後,佢老友叫我吳好再刺激佢,叫我以後收到佢電話就話自己出緊黎,再打黎問我去到邊就話等緊車......一段時間後佢自然會話和好返叫我返歸,到時我就要答吳緊要,你地玩得開心啲

到我大學畢業果年,從佢老友口中得知佢大肚結婚,婚期係預產期前兩個月,到婚期前4個月小產左,佢老公話既然個女都無左索性取消婚禮,佢吳想,之後女方媽產上男方家度鬧人,婚禮先如期,但當佢老友講到,佢婚前一星期證實左又有左bb,我覺得依個同學吳抵幫

後來得知,佢女出世後,佢奶奶對佢更為不滿,佢係fb話佢奶奶鬧佢生蝕本貨,老爺又點點點,老公又點點點,將啲希望放曬落個女度,fb全係佢同女的合照,半年前再從佢老友口中得知,佢同左個台灣男仔一齊,已經辦好曬離婚手續,連個女都吳要,我覺得細路女好慘,佢麻麻成日鬧佢係蝕本貨,都吳方會對佢好啦,加上個媽又為左新男友連自己都吳要,好可悲,佢仲將fb上同佢老公,阿女有關的野全部刪除曬,彷彿好似自己未結過婚未生過女咁。真係無左男人會死咩!

珍珠宮

ivanso 發表於 19-7-10 12:21
Openrice 打手飯,唔駛錢,但要打1000字
而家煮埋飯比個社工食,又請佢去食打手飯
幾溫馨
打一千字就有免費飯食?搞到我都好想拉大隊去食添,點樣申請嫁

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 12:47
好衰呀難為咁多人想生無得生!佢咁樣要同個男人結婚就害左個小朋友:anger ...
咁我又吳知我果個有無打女,聽落你識果個的子女慘啲,去廁所好少事炸麻,咁都嫌煩,當初咪生啦

我識果個,30歲打扮到自己18,22咁,keep得好,有扮靚不是罪,只希望佢今次不要再好似上次咁,又係大肚結婚啦

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 13:00

Exactly!! 就係有人靜靜講咁煩又生?佢最初以為生兩個 ...
生兩個有$分?咩思想呀?生細路係要預洗$,而吳係賺$囉,當個細路識生金蛋/搖$樹咩

望住依種人,就覺得愛回家入面,譚道德岩岩出場果陣,鬧啲單親家庭嘅果番說話真係講得好岩

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-10 13:42

因為個老公屋企有兩層樓,佢叫過老爺賣一層,俾錢佢地 ...
佢咁樣講野,我係老爺都吳想賣樓啦,同埋結婚果陣咪送左層樓比佢地囉,點解要送完又送,成日喉住人地的$,又吳想自己努力賺$,這思想不要得

珍珠宮

bobo88hk 發表於 19-7-10 13:59
唉 個細路女堅慘 係咁既環境長大價值觀好易扭曲曬
點解d女人係要揾男人去肯定自己 以為自己萬人迷!最賤係 ...
經你咁講提醒左我一樣野,佢老友同我"訓話"時,有承認過佢無左男人係會死,所以啲男友提出要求,不上床就分手,佢會即答應同人地上床,我同佢老友講,既然係咁好心你勸下佢做人吳好咁癲啦
女同學本身家境吳差,父母又錫佢又肯比$佢洗,幸福過好多人啦,洗吳洗搞到自己咁慘呢

以佢前奶奶同佢前夫的性格,實娶個女人返黎生仔,我都驚細路女會變做第2個臨臨

首頁

尾頁

跳至