懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用緊pampers, 成日聞倒尿味, d人話係因為通爽, 所以先有尿味!

原文章由 TVb08 於 08-9-16 15:33 發表
我個仔用緊huggies ,好似唔夠通爽,咁究竟邊隻好d呢

大宅

試過啦! 都唔知賴阿仔d尿大篤定pampers唔好!

原文章由 TVb08 於 08-9-16 15:44 發表

咁有冇試過漏尿呀

大宅

係呀, 係呀, 我老公有次抱阿仔都話點解會摸倒佢條股罅, 一除衫之下, 發覺佢條片跌左落黎, 鬼咁sexy~~!!激死, 明明貼實!

原文章由 eunices_07 於 08-9-16 16:18 發表
pampers唔係好好, 雖然阿仔冇紅, 但係我個仔旭兩旭條片就移哂位, 有幾次見到股隙, 我已經貼到好緊, 所以真係唔好. 質地又麻麻, '鞋'拾拾.

大宅

係喎, 我試過有次半夜起身睇個仔, 又係見個米袋躂住佢塊面, 嚇死!

原文章由 奶皇包 於 08-9-17 10:17 發表

我個女兩個半月啦, 都會咁ga, 所以仲係包住佢瞓, 但佢瞓瞓吓自己會伸咗對手出嚟, 咁反而好地地, 但唔包佢瞓呢就瞓得唔好, 我都試過用米袋, 敝在佢瞓時有時會郁, 試過個米袋就會俾佢整左上條頸或塊面度, 覺得危險 ...

大宅

原文章由 KBIB2008 於 08-9-18 13:53 發表
好恐怖呀!希望媽咪同個BB都無事啦!

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080918&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=11614504

大宅

我呢排俾d蘋果 & 提子阿仔舔, 開心到佢呀, 食到笑晒, 條蛇俐郁得好勁!!

大宅

3個半月

原文章由 第二任媽媽 於 08-9-18 17:07 發表

請問妳個 B 幾大呀.

大宅

我家姐話ok喎, 呢兩樣都唔係有風險既敏感食品!

其實森永都有出d果汁for3個月bb, 不過老公話唔好咁快俾d好野佢嘆!

原文章由 eunices_07 於 08-9-18 17:16 發表
你咁快俾佢試???

大宅

咁快出牙?
佢會唔會係玩口水咋? 我個仔依家成日玩口水呀, 搞到d衫都濕, 俾佢激死

原文章由 iamkit 於 08-9-19 21:17 發表
我個女成日留口水,係唔係出牙???洗唔洗比雪牙膠佢咬?

大宅

好叻仔呀! 我個仔細你個仔兩日咋, 完全唔識

原文章由 wing2212 於 08-9-23 13:11 發表
upload 咗條片,多謝觀賞~

http://hk.myblog.yahoo.com/wing2212/article?new=1&mid=907

大宅

20磅 , 好利害, 佢食邊隻奶粉?

原文章由 eunices_07 於 08-9-23 09:08 發表
mouth: mouth: mouth: 廿磅, 一個好驚人數字, 所以我抱佢一陣我都好吃力. 其實唔知夠唔夠廿磅, 但係都唔會差好遠, 聽日去健康院就知啦.

大宅

eunices,

你真係要睇好隻手呀,搞唔好, 湊仔都辛苦!而且你個仔咁重, 我諗你更加辛苦!

wing2212,

大舊碩都好叻仔丫, 有7.14kg, 又識轉身,我個仔細佢2日, 我懷疑佢得6kg倒咋! 不過8號去健康院就知喇!

大宅

aiya, 你暫時唔好做呢d粗重野啦, 叫老公做先!!

原文章由 eunices_07 於 08-10-2 10:53 發表
今日又好d啦. 本來已經好好多, 點知我尋晚唸住冇乜事, 幫個仔洗衫, 隻手又痛返好多.

大宅

同你個仔有得揮

原文章由 eunices_07 於 08-10-2 17:23 發表
嘩, 佢真係好肥, 好勁.

大宅

係啦, 我仔用pampers都漏過幾次屎! 洗屎都洗c我! 我阿媽都同我投訴pampers好唔掂!成日搞到阿仔周身屎!

依家我等用埋人地送果d, 我就一定唔會再用~!!

我買左妮飄, 拆過幾條黎用, 都ok, 又平d, 仲要made in japan喎!

原文章由 babymaggieleung 於 08-10-3 02:55 發表

唉~~~pampers漏屎漏到我驚呀~~
唔用pampers喇~~~patpats碼尋日我樓下做promotion~~細碼有d細~~我諗唔m用~~多謝你呀~~
我上次吉仔bb節買左一屯妮飄~~打算明天開黎睇吓漏唔漏同會唔會敏感~~!!如果聽日去旺角 ...

大宅

tvb08,

傻咩, 唔好咁諗!
唔係你唔識照顧佢, 不過細路仔有病有痛係在所難免!
我個仔之前都好似好多野咁, 出世又話懷疑佢甲狀腺素偏高,如果真係高會有機會食成世藥, 不過後尾再驗好彩無事! 跟住又小腸氣, 要做手術! 要全身麻醉, 我都覺得好心痛,不過依家做完就無事喇! 佢出世時, 又得2.54kg, 偏細, 所以依家都比較輕, 所以又要諗下點樣令佢大隻d!

我家姐都有2個仔, 佢時刻都叫我要放鬆d, 因為佢地成長既路咁漫長, 當中一定有好多野出現, 所以我地要relax!

我地一齊加油!

原文章由 TVb08 於 08-10-3 07:33 發表

我都明d e生會將病人病情誇大,但一日未照一日都唔放心law....
好似自己害左個仔,唔識照顧佢又帶佢黎e個世界.....
我e+人奶都收埋...... 真係激死.... ...

大宅

阿仔收到人地送果d片,全部都送pampers, 由nb至XL碼,可能真係出名, 諗住買pampers實無死!

原文章由 芒芝芝 於 08-10-3 16:54 發表

我都唔係好明, 點解甘多人用, 我d朋友全部都用佢~但我真係覺得好臭, 連我老公都話點解pampers甘差~

大宅

係呀, 真係唔知點解浸極, 磋極都有d黃色, 真係激到cc下!

原文章由 babymaggieleung 於 08-10-3 19:03 發表
tigerl,
最慘係洗完都有積喺d衫度呀~~~

tvb08,
^^如果我地做媽咪都唔鎮定~~小b會仲加驚架

大宅

我都仲差10磅!
好難得先搵倒一條牛仔褲著倒, 其他都仲係抽唔上
唉, 鬼叫以前d褲真係條條剛剛好, 多一吋都著唔落!! 何況依家爭幾吋

原文章由 utopian 於 08-10-7 02:32 發表
我都係,而家以其中一條褲做目標!!!!

大宅

我尋日同個仔去健康院, 得13磅倒咋! 細碼仔, 不過如果照佢出世得2.54kg黎講, 佢既生長進展都ok既! 今次姑娘都無同佢度高, 話咩依家度唔準確喎! 我試過同佢度, 好鬼難度, 郁黎郁去, 不過好似唔多高, 得60零咁上下!

原文章由 utopian 於 08-10-9 15:00 發表
我BB 14磅,可能唔係太高,先覺得佢肥肥地....你地BB而家身高幾多呢?我見媽媽會果邊D媽咪話BB大約65cm,但我BB得62cm咋....

不過聽到你話佢肥嘟嘟,真係好開心!!!!!!!!!!

...

首頁

尾頁

跳至