跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇人呀?? 禮賢會呢間學校冇人講既?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

OMG... only me got offer at pm class...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔係下幼甲, 有冇人同班? 好想轉讀上午班, 不過, 睇黎都冇機~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

上幼甲/組 - wendychan278
- isaacim

上幼乙/組 - Isaac (心朗) 橙組
- mama530 ( Ryan ) 橙組
- happysusuki (Suki ) 橙組
- Alven 蘋果組
- beckytamhk (小妹) 香蕉組

上幼丙/組 - lokjudy (臻仔) 蘋果組
- jj19991101 香蕉組
- mamimi 香蕉組
- 20032007 橙組

下幼甲/組- imkaren 橙組

下幼乙/組

下幼丙/組 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

請問有冇人識唱返學歌同放學歌呀?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔返黎唱同做動作:

"兩隻拳頭揼揼揼
兩隻手指點點點
兩隻小手拍拍拍"

唔知先後次序, 因為我個係細仔, 未必可以完全講得晒比我知, 我估應該仲有一句, 不過佢話唔識喇~

仲有食茶點前會祈禱, 返學放學都會唱歌,
老師會用手偶講故事.

我知道咁多啫, 有冇人知多d可以補充一下~
如有錯誤, 請更正~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

每日既茶點"內容"我個仔都可以好清楚咁話我知架, 因為佢好鍾意食野, 佢話試過食" 2粒動物餅 /1字百力滋 / 魚仔餅"

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有呀, 開學到而家打過幾次黎, 有時講小朋友, 有時又會講d通告既事. 個老師好"交帶", 仔仔食茶點整濕件校服, 學校幫佢換左, 都會打電話話我知~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都覺得仔仔個班主任好好呀~ 我仔返下午班, 所以尋日要返學, 老師都有打電話黎話photo shooting 改左日子~
我又遲左交返主日學張通告, 貼左張post-it話有問題先call back我, 但老師都有打電話比我, 話見到張字條, 會幫我交比負責同事~
梁老師, 好好, 好有責任心~ 多謝你~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇家長有上星期日既"喜樂"堂? 可以係堂上相認wor!!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

喜樂堂咪就係星期日既家長學堂囉~ 趙姑娘上堂~~

原帖由 lokjudy 於 10-11-4 14:33 發表
咩喜樂堂??我逢星期日返學校上家長學堂

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗冇得去睇架, 因為o個日佢地開生日會嘛, 同時有扣鈕比賽, o係校曆表有寫呀~~

首頁

尾頁

跳至