自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

入咗半支落隻腳趾公下面,忟返出嚟流到成腳血,想問下洗唔洗去醫院打破傷風針之類?(真心問,如不是解答請看完就算)

wcpcelia    發表於 15-11-8 18:24
爆愛車縫作

子爵府

引用:好痛架支針有無琇,如無的,我會再睇下情況

原帖由 twinstars168 於 15-11-08 發表
好痛架
支針有無琇,如無的,我會再睇下情況,同埋我會介下口先
好,真係好痛,我連個電話都係血,嚇到我個囡,我行倒,精神冇問題,我都係睇定啲先,謝謝解答

爆愛車縫作

子爵府

回覆:啱啱踩咗落支大頭針倒

囡囡冇事,我縫緊牛皮,啱先放咗落地下一陣,我叫個囡唔好過嚟,我一陣會拎返起嚟縫,點知我自己on居踩返落去,支針仲要向上,入哂(仲要係婚紗用果支長大頭針)亞囡係咁攞紙巾綿花比我引走啲血

爆愛車縫作

子爵府

引用:慘. 支針乾淨無锈應該OK, 有無消毒藥水.

原帖由 claudia 於 15-11-08 發表
慘. 支針乾淨無锈應該OK, 有無消毒藥水. 留意住.

我又係試過車野掛住睇電視, 車左隻手指兩針, 痛死. 最最 ...
你個經驗真係痛到反眼
支針冇銹,血已止亦已狠狠的消毒,我會留意住,自己都有啲驚

爆愛車縫作

子爵府

引用:樓主香港出世?我試過斬雞斬到手,去政府門

原帖由 seaman1982 於 15-11-08 發表
樓主香港出世?
我試過斬雞斬到手,去政府門診睇,醫生叫我打破傷風,因我個人極怕打針,喊晒口話唔好,醫 ...
我香港出世,但點解會咁問,因為十年前我撞車,醫院都同我補支破傷風針,所以諗緊係咪有限期?

爆愛車縫作

子爵府

引用:Quote:原帖由 蜜棗 於 15-11-08 發表我香港

原帖由 seaman1982 於 15-11-08 發表
可能正常人唔會好似我咁唔想打針掛。我唔出聲佢都話同我打㗎,打左穩陣D掛。

...
我當年都唔想打,但我瞓咗喺床度周身儀器,個護士話同你打支破傷風針,都冇問我好唔好就打落我手臂,所以我都怕打破傷風針(以我所知係痛得多)
啱啱先拮咗支大頭針落腳,我真係唔想插多支破傷風針,所以上嚟問清楚

爆愛車縫作

首頁

尾頁

跳至