興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我講一個真人真事, 當事人已不在人世架啦

我簡短D講:

從前有個男人性格大男人, 又是老粗一名, 生得短身材又唔係靚仔又窮,但佢娶左個好靚既老婆

佢老婆有時會同隔離屋既人打招呼, 比男人見過佢同男街坊打招呼, 回到家打到老婆死咁濟

生左2個女一個仔, 無錢生活, 佢老婆話想去家附近打工做洗碗, 都無咩野架, 有日又比佢見到佢老婆和同事傾計, 回到家又打, 今次, 佢老婆執野走左, 8個月後佢老婆靜靜地放左1個BB 女在男人家門, 留字: 女兒是你的, 我無力養請你照顧

跟住男人把女兒交給佢家姐照顧, 出去搵佢老婆, 找到後再打一餐,話女兒是不是佢既都無人知, 話不可以接受老婆跟佬走生埋女呀咁, 就打死左佢老婆, 靜靜把屍體收係水塘附近埋左

無幾耐佢在自己家裝左老婆既神位, 所以我地先知佢老婆已過身, 點解會無啦啦咁是好耐之後佢自己講比佢姐姐知, 至於BB女樣子和男人一樣既, 一定是佢生既

原來佢老婆臨死時, 講話自己咁慘死, 佢唔會比男人好過, 唔會比佢享到兒女福, 佢話一定帶走自己既仔女, 一個都唔可以留

而的確, 佢老婆所生既仔女都相繼病死和意外死, 仲生前都好慘咁過

大茄    發表於 15-1-15 20:42
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

littlesherry 發表於 15-1-15 19:54
睇完起左雞皮……………

根本個男人係好衰既人, 同佢做親友影衰我啦, 我講既係事實, 佢親手整死佢老婆, 後來D仔女死晒, 佢回大陸娶老婆
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁

尾頁

跳至