美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 a776170 於 08-8-14 13:51 發表
yes,我會咬定上去,我都有同佢提及過你,佢記得你,仲話你當時同你個仔講笑話多得你個仔唔小,跟住我問佢我紋個位會唔會特別痛,佢話個個位其實都會幾痛架,但我為左十幾年的心願無計啦^_^ ...

哈哈^^佢仲記得我 !!!!
妳覺唔覺得 brenda橫睇掂睇都唔似一個紋身師, 佢d手手腳腳係一個紋身都無架......唔知仲以為佢路過架咋.....
而且我覺得佢嗰度好企理乾淨, 完全無江湖味, 以我所見, 上去搵佢紋身嘅客都係比較斯文嘅, 咁當然都會有d wet 仔 wet 妹啦....但我想搵番個女師傅幫自己紋, 所以就選擇咗嗰間囉......

大宅

原文章由 a776170 於 08-8-15 09:26 發表
我知,因為紋身含重金屬,其實化左妝,紋眼線,眼楣,身體有鑼絲(成龍成身都係)長期接觸重金屬人士(唔知化妝小姐算唔算呢?)重有好多野都唔得架,唉,該死唔使病,生仔夠痛,夠會生死人,夠係一生一世啦,都好多人唔中意唔讚成生 ...

唉....a776170, 唔好咁勞氣啦.....洗咩解釋咁多啫.....我又唔識佢, 佢又唔識我.....要講要話, 都老公阿媽話先啦....真係關差人事咩....又唔係紋落去佢度.....妳不如慳番啖氣, 等紋身嗰日期待住出黎個樣好過啦......

我有個朋友都係啦....一句就話我係 bad sample 喎....仲問我阿仔要去紋身, 咁點喎.....我咪答佢"唔好意思喎, 我同個仔一齊去紋架喎....so what", 佢又話我係教徒, 唔應該去紋身, 我話佢都九唔搭八架, 兩樣嘢都唔拉更嘅, 佢真係去外國去得少啦.....大把人將耶穌同聖母紋嚮個身度啦.....人地嘅用意係要永遠侍奉耶穌同聖母啊, 我講完佢咪無聲出囉......

大宅

原文章由 a776170 於 08-8-19 10:02 發表
ok,你到時早2日話過我知loh,我2次都係自己上去之ma,c6要係企湊住2件 不過就有d擔心痛loh,但唔緊要,有一支珍寶珠&2只真寶豬係屋企同我打氣 ...

帶埋 mp3 去聽啊....聽住歌, 聽唔到d紋身機d吱吱聲, 個心定好多架.....

大宅

原文章由 yvomak 於 08-9-4 10:01 發表
我個仔(15歲)見到我紋身又話要紋, 如果係你會唔會帶佢去紋呀?

15歲...梗係唔得啦.....仲咁細個, 妳同佢講啦.....等佢大個仔先, 讀完書, 出黎社會做嘢, 思想成熟先啦.....
我都係陪埋我個仔一齊去紋架 (佢24歲架啦)......佢由5月開始就想紋身, 初初我唔俾架.....佢係咁同我講佢真係想去紋, 足足兩個月, 我就叫佢俾個圖我睇咗先, 如果係古靈精怪, 紋龍繡鳳, 就一定唔得, 後尾佢俾個圖我睇, 係一個梵文圖案, 我就問佢想紋嚮邊度, 佢話想紋嚮後T-shirt領位, 咁我見個圖案都好正經, 又係紋嚮平時見唔度嘅地方, 咁我先批准佢紋咋......間紋身鋪都係我幫佢搵架...就係樓主9月9號去嗰間囉.....跟住我心思思自己都紋咗個圖案嚮後腰位......兩母仔一齊去架囉 !!!!

大宅

原文章由 a776170 於 08-9-10 15:19 發表
梗係無加錢落麻醉啦,個圖咁細都要$200咁貴,我個tattoo先$600喳,我無睇表,因為太緊張,連抖氣都唔敢大力,所以brenda話我幾好,鮪都無鮪過,成個過程我估紋左10-15mins啦 ...

恭喜晒妳啊 !!!! 終於攪掂啦.....靚唔靚呀 !!!! 影咗相 post 上黎睇吓啊 !!!

死啦....我又心思思想去紋多個啊 !!今次想紋嚮腳眼位上少少.....我嚮 brenda 個網頁度見到個五線譜嘅圖案, 覺得都幾靚, 想趁冬天前去紋, 因為妳都知啦....紋完唔可以沖熱水涼架馬....如果唔係泠親就唔抵啦....

大宅

原文章由 頭痛的媽媽 於 08-9-12 18:23 發表
我想問問.你紋個間係邊度,因我想紋多條腳鍊好耐La.我二十歲鬆D個時係TST個間〝藝之X”紋左隻蠍子係胸前,好靚架 .因個度個師父係男人同雜DD.所以聽到到你地話有女師父我即刻又身痕La請問個到 貴唔貴 ...

間店係嚮尖沙咀嘉連威老道,

http://www.brio-tattoo.com/index.html

依個係brenda個網頁, 妳可以睇咗先再上去約時間架....
我同個仔都係嚮佢度紋, 價錢都算平囉...

大宅

依幾日會開始痕架啦 (最痕係第6, 7日)....記住唔好"r"啊.....要忍架......

大宅

原文章由 cleopatra 於 08-9-15 00:31 發表

你可以搽d花士令係傷口到然後用紗布蓋住佢,咁換衫時就唔怕整親佢啦,因為紋完傷口比較乾,花士令較滋潤冇葯性,唔怕受感染發炎,我都係咁搽架,d焦會慢慢掉落 ...

我就依照紋身師 brenda 吩咐, 用 bb 油搽, 搽咗一星期左右就已經無痕啦.

大宅

原文章由 阿藍2006 於 08-10-1 00:05 發表
有無人紋過腰呀???
我想知係唔係真係好痛呀???
thx

我係紋腰後面, 痛就一定痛架啦....但可以接受嘅.....只係有R同B兩條長曲線, 因為 BRENDA 要一筆過去紋, 唔可以停, 所以先比較痛, 其他都已經無晒感覺啦.....哈哈.

大宅

原文章由 a776170 於 08-10-5 16:56 發表
係呀,branda話腰位比較痛架,同埋你個圖對於你黎講其實算大loh

我依家已經盤算緊想紋多個嚮腳眼位上D D 啦.....但要講掂咗C6先得....

大宅

原文章由 阿藍2006 於 08-10-10 01:44 發表
我都係怕痛嘅人,所以驚驚地

嘩.....妳仲未去紋呀.....都講咗好耐吓架啦喎.....痛唔痛真係要自己親身體驗過先知架喎.....齋問痛唔痛, 都唔知點形容俾妳知....

大宅

原文章由 a776170 於 08-10-11 17:26 發表
你上左去跟住就咁走左去???咁你都幾玩野下喎

哈哈.......我都覺得係.....

大宅

原帖由 LeeAnnMama 於 09-5-24 14:20 發表

Hi cherrytso~~~

我尋日終於去左branda到改紋身喇~~
我兩個禮拜前先去起圖架,我初時仲以為無
得救,or一係要紋個大大隻o既圖去cover晒
我原有o既舊紋身,因為我個舊紋身真係紋得
好差好差,一心上去睇下branda點講.. ...

睇咗啦, 真係改得好靚喎.....哈哈...無介紹錯啦...
我都想搵佢啊, 因為我想紋條天主教玫瑰諗珠圍住隻腳啊, 好似腳鍊咁....不本想紋荊棘架..不過又好似好多人都有咁....
等我得閒上去探吓佢先, 順便問埋價...

大宅

原帖由 LeeAnnMama 於 09-5-24 16:28 發表

Haha,thanks,真係多得你詐~~
我尋晚開心到而家~~
我老公尋晚o係branda到睇magazine
都話紋腳鍊好靚呀~~
我都覺得荊棘太多人紋喇~~
等我隻貓貓好返晒,我都會上去改埋貓貓
側邊d荊棘佢~~ ...

係...咁就更加要上去啦...今次睇吓佢會唔會有 discount 俾我先, 我介紹咗咁多媽咪去搵佢...哈哈...

首頁

尾頁

跳至