想生BB

跳至

首頁
12345...41

尾頁

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

正常佢會等妳STABLE就會叫轉睇其他醫生,因為董醫生唔接生(除非係一些好特別CASE),如果妳係會去政府生,咁妳可以求下佢幫妳產檢到生,但佢都未必一定應承架,因為佢實在太忙,現在連新証都接唔到,我都係STABLE轉睇其他醫生,我都覺得要讓番董醫生比其他有需要的人,自己上左岸唔好阻其他人,真係好多人等緊佢

原帖由 ctsai 於 11-2-22 16:13 發表
各位JM , 我都係董E生幫我做IVF成功咗 . 而家7W1D都依然返去仁安覆診, 她無話唔再FOLLOW我 , 但其實她遲D係咪會唔跟嫁????

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我地遲生, 所以40歳都好難會做人阿嫲,其實如果個囝十幾歲書都未讀完就做人老豆,真係會嘔晒血

原帖由 fishballbaby 於 11-2-22 16:37 發表
如果我要未夠40歳做阿嫲,咁花仔要依家開始拍拖。

侯爵府

!妳個囝許配左比十妹架喎,妳要睇住大哥唔好行差踏錯呀!

原帖由 ootolai 於 11-2-22 17:08 發表
希望大哥唔會啦, 不過, 佢依家淨係鍾意同女仔玩, 開口埋口都係女同學的名啊!!!

侯爵府

雜果媽

我後生時食過唔少唔同牌子減肥藥,結果係唔見有瘦過,有些係要妳痾餐飽,短時間磅數上好似減左,但一陣就回復原來一樣,我現在完全唔會食減肥藥呢樣嘢,因為都知冇用,真係要減肥就做運動喇!

原帖由 jelly123 於 11-2-22 17:43 發表

各位靚媽

有無人買過減肥藥食,食完有無瘦d 呀!

如果大家明天得閒,回應下...........唔該

侯爵府

六媽,

每次都係獨立個案,唔需要太擔心同諗返上一次係點,今次妳一定順順利利,其實阿董都話我好勇,因為我個case應該好多人都會唔敢再試,始終我都已經有一個,無謂再take risk,哈哈!但我已身經百戰仲驚咩喎,要博先有機,我都知自己條路一直唔易行,一定要比人付出更多先可望有回報。

原帖由 pochacco_ch 於 11-2-23 00:25 發表
8媽,
你好勇敢呀!上天一定會圓你心願的!

9媽,
就係果日聽到你咁講,我個心都寒一寒

侯爵府

四媽,

今朝好靜呀!唔知係唔係個個去晒睇財爺份Budget,都唔望有咩錢會派比我呢d納稅人,只希望佢增加個人同子女免稅額都好喇!

侯爵府

我見四媽咁講都諗緊妳好勇喎!原來係誤會。

原帖由 cookie_elmo 於 11-2-23 11:31 發表
NO LA,
我係話我對孖BB 係3月放胎,

NOW 已經NO 雪胎, 可以有2個BB 已經好滿足LA

侯爵府

七媽

大家今次都有$1800電費補貼(電費加左喎),子女免稅額都高左$10k(但就係多左都唔返比出去的)

d樓價真係炒到好,講真普通打工仔點買得起,現在仲叫低息咋,息好多人供唔起,12年前我10厘息都供過呀,我舊年賣左層樓,現在點都唔會買住,市場到唔正常,我好多朋友97接左火棒,跟住十幾年真係活在痛苦中,係咁同層樓打工,期間仲經過沙士同金融風暴,最近樓價炒到好開始接近家鄉都立刻放貨,只驚唔知咩一個浪又打埋黎樓價急跌又放唔到。

原帖由 Cherry_CYW 於 11-2-23 12:03 發表
八媽,
依家d樓價高到得人驚, 咩都話加價, d錢越來越唔見使, 但我又唔覺經濟好好. 都唔期望政府又咩實際措施幫我地.

侯爵府

係呀!現在買樓真係要諗清楚,97接左火棒果d好慘架, 層樓變左負資產,只可以係咁供,我個朋友當年結婚買樓接左火棒, 跟住沙士個老公比公司炒埋,要佢一份人工頂晒好辛苦,所以連仔都唔敢生,跟住佢老公因長期失業又情緒出現問題,最後要問屋企人借錢還比銀行賣樓先掂,佢話一世都唔會再買樓。

原帖由 Cherry_CYW 於 11-2-23 14:33 發表
八媽,
有電費津貼都幾好, 依家的樓價好似97時咁癲, 之前做了樓蟹的仲唔放咩, 又唔知幾時會再跌, 記得以前讀書都教過, 差不多10年一個經濟週期, 高通漲之後就.....
所以有咩重大決定, 要三思.
...

侯爵府

話時話我冇諗過會幫個囝買埋樓,講真我同老公都無靠父母,而且現在仲要養埋父母, 將來我都希望佢係靠自己, 我唔求佢會養返我喇!總知要靠自己本事,如果我樣樣都安排晒咁佢將來點經得起風浪。仲有就算樓價跌我都買層樓放租比自己養老先,所謂親生仔不如近身錢。

原帖由 pochacco_ch 於 11-2-23 15:32 發表
仲有而家租屋又貴,睇報紙話好多80後都變咗住"蝸居",我有個打算想第時樓價低時買返層留俾呀仔幫佢供住先,到佢出黎做野大個就要佢俾錢供&慢慢俾返d錢我地(始終都要佢自己負責返),佢第時讀書讀成點真係唔知到,同埋就算 ...

侯爵府

咁我有幫佢儲起D利是錢, 將來比返佢架 。其實我見鬼佬都唔會樣樣都幫D細路安排晒, D細路15/16歲父母就唔比零用錢,要自己出去揾part time賺零用錢,呢樣其實係好的訓練,大過出來做嘢都會比較捱得,唔似現在香港班80後同港童咁唔可以經得起風浪。

原帖由 pochacco_ch 於 11-2-23 16:00 發表
我諗住佢仲細時就放租先,佢出來做野就要佢供樓,俾返錢架喇~而家d細路唔幫佢儲定個錢睇怕會好快洗曬囉 不過都係諗下姐,都唔知有冇咁嘅能力

...

侯爵府

一媽

我冇出埠好耐所以冇agent介紹,妳試下過去論盡家傭問下,果面好多人問機票問題

原帖由 ootolai 於 11-2-23 16:01 發表
ALL,

今天煩C我, 煩緊幫姐姐買機票返祖國, 但好煩, 好難攪!!! 你地有無一些相熟的訂機票AGENT可以介紹比我?

侯爵府

我姑奶試過有個工人簽左續約跟住返祖國放假,點知一去不回, 不久之後仲有財務公司上門揾佢,原來個工人走佬係早有預謀,講真借筆錢返去祖國分分鐘夠買屋買田喇!仲返來打工咩,我姑奶一向揀工人都好嚴格,個工人平時睇落都好乖咁,點知係扮豬食老虎。

原帖由 fishballbaby 於 11-2-23 18:07 發表
一媽

最煩的是,姐姐返了袓國,突然一鑊撓起你,打電話返嚟話唔撈。我家姐確保姐姐一定會返嚟的方法是,姐姐回港後有額外獎金。

侯爵府

Curtis

Happy 29 months Birthday!好快就踏入3字頭喇!

侯爵府

All

Good morning!

二媽,

我手上有四個K1選擇,全日、上午、下午都有,全部都在屋企附近唔洗搭車,我會等Eugene下個月返左N班先決定日後返全日定下午,我覺得返全日係應該訓練到比較好的自理能力,但其實今年我都會再考其他學校K1/K2。

侯爵府

唉!現在出面樣樣都加,噚晚去睇岑醫師,見到張調整收費,佢話加少少啫,但個個加我少少就唔再係少少,仲有最慘人工都係加少少。

侯爵府

大家有冇申請學券?我報的學校全部都收學券,妳哋d學校係唔係多數唔收學券?唔知點解我覺得妳哋應該好富貴個個都讀d唔收學券的學校。

侯爵府

好似ON SALE完喇!我見櫥窗都換晒新貨

原帖由 jelly123 於 11-2-25 09:44 發表

親家

知否中環 H & M 有無ON SALE AR?
是否60% OFF ?

侯爵府

妳又去消費推高通漲呀!

原帖由 高齡產婦 於 11-2-25 10:14 發表
我只選有學卷的...

H&M, 前日行過旺角的, 得好少好少係ON SALE, 全部換晒新貨喇...一陣會去又一城LOOK一LOOK

[quote]原帖由 HappyDay2008 於 11-2-25 09:46 發表 http://forum.baby-kingdom.com/ima ...

侯爵府

Polo有減價,但係減左都要三、四佰一件,未減價個價錢仲得人驚,現在港元貶值,買入口貨好貴

首頁
12345...41

尾頁

跳至