懷孕前後

跳至

首頁
12345...15

尾頁

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-16 17:06 發表
到時話我知.

好~等我睇下我小b睇唔睇先~

別墅

原文章由 TVb08 於 08-9-16 17:20 發表

有乜野睇架?

你去佢個網睇下demo呀~
其實個demo都好短下, 唔知好唔好, 不過見2百幾蚊都唔係貴, 買黎睇下咋, 因為個衰妹而家好鐘意睇電視, 同埋有時返到去想同佢玩, 又唔知玩咩好, 咪播d野等佢開心下lor~

http://www.babyeinstein.com/en/products/product_explorer/?state=category

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-16 16:44 發表
我個仔之前都係咁, 好嗅, 好似叔叔哋咁. 後來發現佢有少少頭泥, 咪幫佢用bb油, 再成日梳吓, 好怏就冇啦. 依家冇味lu. 你試吓望吓你bb個頭, 係咪好似有少少嘢蓋住個毛孔, 你用指夾輕輕r一r, 睇吓有冇嘢r到出黎, 有 ...

我發現bb真係有頭泥呀, 不過要等我放假先攪攪佢, 驚奶奶攪唔掂, 都係我自己整好d~

別墅

原文章由 奶皇包 於 08-9-16 22:23 發表

花王邊度有得買呀? 我都想同個女轉呀, 佢用開huggies, 但 cool 到個脾位有像筋痕

卓悅有得買, 同埋我見http://www.re-on.com.hk/好似有discount, 不過唔知係唔係最平~而家15, 16 又想訂wtp, 又想用花王

別墅

原文章由 TVb08 於 08-9-17 09:29 發表

睇落ok噃, 但點解咁平呢?

其實我都唔知點解甘平, 好似有人話唔係正版LOR~
頭先拎左貨, 等我今晚CHECK 下先~佢話有問題有得換LOR~

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-17 10:13 發表
如果真係有, 你叫99用綿花加bb油搽吓個頭, 之後先洗頭, 要幾日架, 所以唔好等你放假啦, 因為如果多頭泥, 頭皮會發炎架.

甘我就叫奶奶整啦~尋日見到D頭泥, 真係幾肉酸

別墅

原文章由 奶皇包 於 08-9-17 16:21 發表

係啦, 我個女到依家都仲係食緊六餐, 因為頂盡都係食130ml, 多佢都唔食, 我都想佢食多d同佢縮到五餐, 但佢唔肯食多都冇計

130ml係唔係等於4安幾?我個女平時都係食4至5安, 睇佢心情同胃口, 有時得3安添~不過我都係比5餐佢食咋~

別墅

原文章由 KBIB2008 於 08-9-18 13:53 發表
好恐怖呀!希望媽咪同個BB都無事啦!

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080918&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=11614504

好癲呀~

別墅

又要同大陸人爭奶粉啦~
點解d中國人甘變態架, 係要整d野出黎害番中國人既, 都唔明點解奶粉可以免檢既~

別墅

原文章由 MickeyHeidy 於 08-9-18 16:23 發表

可能唔係頭泥,有機會濕疹...因為我個女之下都有,打針嗰時順便問醫生先知濕疹...

係?但係濕疹係唔係紅色架?

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-18 17:11 發表
我唸係同一樣嘢. 唔緊要啦芒芝芝, 你試咗用bb油or橄欖油搽幾日, 唔得先去睇啦.

我都係甘諗, 尋日奶奶試整左一次, 好似甩甘d, 好似頭皮甘~
我又用梳梳下去, 又甩甘d

別墅

原文章由 iamkit 於 08-9-19 21:17 發表
我個女成日留口水,係唔係出牙???洗唔洗比雪牙膠佢咬?

我個女都係, 而家要用口水肩, 唔係件衫就濕哂~

別墅

祖~
你b女塊面仔好白好滑wor~羨慕死我啦~

別墅

原文章由 iamkit 於 08-9-22 11:32 發表

所以我都成日摸佢個頭,而家越0黎越乖,自己轉4個鐘食一次奶,唔洗暗就訓,成日都笑,未生時仲想拎佢去養嬰所添

今日一百日喇,去尖沙咀坐船過海,"過0左海就係神" ...

真係比你笑死
你就好啦, 個女甘乖, 最好就係唔駛暗就訓, 我個女日頭就一定要暗, 好彩夜晚唔駛, 唔係人都癲

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-22 15:31 發表
我都唔明, 我99成日話我個仔要抱要暗先訓. 但係當星期六同日我湊佢, 我都冇暗佢訓, 俾個奶咀佢佢就訓. 只係佢有時扎醒喊又未訓夠, 就要抱佢訓返.

但呢兩晚, 我個仔唔肯自己訓, 要我抱. 我唔希望惡夢會降臨响我 ...

嘿..我個個已經行慣左, 佢日頭真係要暗, 仲要行, 坐低就嘈, 我亞媽都話肯定比亞爺攪成甘架啦, 因為我知佢地平時成日都係一路行, 一路暗佢訓~好彩佢夜晚又唔會甘, 食左最夜個餐奶, 我放佢落床, 再著埋睡袋, 比個奶咀佢, 等一陣就訓著~真係好彩, 如果唔係我實鬧我老公架啦 (唔鬧得佢老豆, 緊係鬧個仔啦 )

別墅

原文章由 TVb08 於 08-9-22 16:53 發表

我都覺得冇所謂,只要佢訓得好就ok了

係啦, 好過佢訓得唔好麻~

別墅

原文章由 wing2212 於 08-9-22 18:10 發表
嘻嘻~~

我個仔識轉身啦~~

嘩..好叻仔呀, 點降我隻b都唔去嘗試轉架, 正懶鬼

別墅

原文章由 eunices_07 於 08-9-22 22:43 發表
你俾佢食手指??? 我個仔超鍾意食手指, 佢會自己攞開個奶咀放隻手指入口.

我個女同你個仔一樣呀, 我成日叫聞下隻手臭唔臭~

別墅

我62成日話bb蝦亞麻, 亞麻抱佢就喊, 佢抱就唔喊, 終於亞麻忍唔住話:[緊係啦, 你一抱佢, 佢喊時你就即刻抱佢行出街, 佢緊係唔喊啦]~我即刻話: [嘩, 唔怪得佢下午5點幾係婆婆屋企係甘扭啦, 原來係甘~]我心諗, 唔怪得知你話你抱佢唔喊啦, 成日走出去行, 甘係人都得啦~:;pppp:

別墅

原文章由 TVb08 於 08-9-24 09:21 發表

個位極冇禮貌嘅fanny wong 星期一call我老公,好不客氣同我老公講"你可以去攞番係部車", 我老公嚇佢話"車就唔攞,得閒就去 0/3baby嘈下",佢十分吋咁話"好呀,你鍾意啦",跟住cut線..
點解e+仲有d咁嘅service? ...

剛剛去睇完你個post, 越睇越激氣, 咩公司黎架, d員工甘冇禮貌都得既, 甘大間公司d服務態度都甘差, 太過份啦~

首頁
12345...15

尾頁

跳至