懷孕前後

跳至

首頁
12345...29

尾頁

大宅

原文章由 mansai 於 08-8-23 20:05 發表

我都有同呀囝look雞蛋....勁多風!個銀係藍綠色的. look咗2日都係咁,食奶時都係好扭計!1支奶分好多次食.我忍唔住帶咗呀囝去睇醫生,開咗d化胃氣葯,食奶之前食,現在好咗好多(食咗4次)!冇咁多氣"ur" 同時放咗好多屁!食奶情 ...

原來有藥食咖~~

我喂人奶,如果b女風重我就要食清淡0的,好慘咖,食奶粉邊度0黎風???
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-24 21:18 發表
我今日同個仔look雞蛋, 點解乜都冇, 係咪我方法唔啱??? 我烚咗兩隻蛋, mok咗個殼之後分開一半, 攞走蛋黃, 之後放咗銀介子入去之後合返埋隻蛋, 用紗布包住, 之後响阿仔個肚度look, 但未look到c眼已經唔熱, 所以冇loo ...

你個仔咩問題都無囉

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-8-24 15:10 發表

餵人奶唔係會瘦d咩~~我瘦得好快~~不過可能我肥得唔多~~

我一日泵到36~40安,而家每個星期瘦一磅,不過個人都幾攰

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 叉燒媽 於 08-8-25 12:40 發表

hi 祖兒,
我想問你個女D 奶癬幾多日先好???
我個仔兩邊臉珠都有奶癬呀...睇左胡兆雲, 開左D 類固醇搽,
但我個仔好衰, 成日都捽臉, 捽完臉又食手手, 攪到我都唔敢幫佢搽!
你個女D奶癬係點樣好架?? ...

1%類固醇囉~~醫生話好唔好都要連茶7日,7日都未好晒咖,之後同佢茶cream,唔知邊個話羊脂膏好用,今日試過,係好得

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 wing2212 於 08-8-25 17:02 發表
我d肚紋好勁,之前好深色,呢個月有用LM嗰支油,已經淺色咗一d,不過仲好礙眼。

知唔知幾時先無晒.............我已經買多2支
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 奶皇包 於 08-8-25 17:03 發表

嘩...你一日泵幾次, 可以多成咁, 我一日泵五次, 夾埋都係得15-6安咋...夠三餐, 我怕返工後個量仲少, 到時可能冇得餵

1日泵4~5次,0的奶多到沖涼都用唔晒,要倒~~

邊個想要,比人都好,倒真係好浪費
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-8-25 18:02 發表
有料報~~
今日去左護協買野~~我唔知平時d價錢係咪咁~~

強生2用洗頭沐浴露~~$22~~葯房$27~萬0最平$29.9
強生粉紅色有香濕紙巾80片3包裝~~$42葯房$50-54~~萬0超市最平$53.9-59.9
pigeon80片乳墊~~$70~~~吉仔同其他地 ...

乳墊大埔藥房$71,我覺得未夠平,買日本pigeon,$100 126塊

知唔知nuk濕紙巾幾多錢??? 用過huggies,nuk,unicharm,大王,都係nuk最好用,夠大,夠厚而且淨係無水,係朋友介紹~~

而家吉仔$100 4包 80片,有j片同2號買就$90,協護幾錢??? 我連惠氏卡都無,係唔係無得去買0野??
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 Cody 於 08-8-25 18:32 發表

我同你直頭一模一樣呀,有時擠到痛都無晒心機呀,亞仔一埋身食又會嗆到死死吓咁,真係唔係好明點解?

哈哈,我試過有次沖涼,望住幾條奶柱噴0左成分鐘先停,仲要噴得幾遠下,自己睇到都好好笑

我個女都成日嗆到,次次比佢埋身食真係見佢食好多,但係再補比佢都係食80ml,都唔知佢半個鐘入面食到幾多
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-26 10:57 發表
nuk西田好似賣$3x兩包, 我上次買咗6包. 不過唔知仲有冇做, 你可以睇吓. 我唔記得係$32 定係 $38..

38就貴,32就平

今日b女係街開2次大,而家連和光堂都試埋,都係nuk最好用,不過真係幾貴

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-26 15:46 發表
嘩, 我終於搵到同道中人啦, 我個仔依家3個月18磅啦, 個個都話我個仔肥. 我想問你個仔出世幾重, 我個仔出世6磅11, 係中size, 不過依家就梗係大size啦. 我個仔兩個月大去健康院磅係6.74kg, 59cm長, 咁你個仔幾長??

...

我個女由夜晚8點訓到朝早7點幾,不過半夜5點一定要抱一抱佢

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 第二任媽媽 於 08-8-26 18:00 發表

想請問一下, 咁妳個女由夜晚8點瞓到第二朝7點幾, 咁中間餐奶咪唔駛食, 佢又冇喊叫食呀.

無食奶咖,2點幾會ee rr,5點幾就要抱,之後就訓到7點幾

但係我都無得訓,因為要泵奶,12點幾泵完,7點又要起身泵

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

我有次食完花膠之後泵奶,之後放入雪櫃,過幾日發現變0左啫哩 ,但係溶返之後勁so

喂人奶既媽媽食0野真係要小心0的

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-26 21:23 發表
咁2點幾 ee rr你點做. 5點幾淨係抱佢?? 有冇俾水or奶咀佢??

咩都無喎,我望住佢咋
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 kennisw 於 08-8-26 23:23 發表

咁攪笑!咁妳B女飲咗咪好補. 唔怪之得佢咁肥肥白白啦!

............佢飲0左一啖,本來埋身食0個0的都嘔晒出0黎,唔知係唔係太so

[ 本文章最後由 iamkit 於 08-8-27 08:35 編輯 ]
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 Cody 於 08-8-26 19:32 發表

最衰我唔係住你隔離啦...hehe......講笑咋!我真係好羨慕你,起碼可以有雪奶自己去街都得,好慘...好耐無做facial,自己摸到塊面都唔開胃
不過我呢兩日飲左幾杯荳漿,頭先沖涼時兩邊一齊係咁噴奶,睇住佢噴得好遠 ...

係可能唔用pat試過幾次用pat但放唔好,衫濕晒
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-8-28 23:13 發表
攪乜今日冇人online架

有料報呀~~
大埔吉之島9月14-24做bb用品展銷
唔知其他店係咪一樣呢~~以往就係全線一樣~~
希望資料對大家有用啦~~

其實而家都幾平,avent 0的0野9折,有j咕再95折,2號又再95折,差唔多8折,唔知今日有咩呢~~ 到時我第一時間衝過去同你地報料
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-29 08:58 發表
yeah, 我等咗bb展好耐啦, 我有好多嘢要買. 不過, 尋日又去咗買, 仲買咗件好大好大的玩具俾bb, 因為佢尋日100日啦, 佢見到件玩具就定咗型, 之後抱佢訓落去, 佢開心到不得了, hahaha.

...

我個女而家成日要睇個床鈴咖,一唔轉佢就喊,好搞笑
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-29 08:55 發表
尋晚我個仔又唔肯飲奶, 我今朝同我99講, 佢話bb可能熱氣又或者有d唔開胃, 俾d開奶茶佢飲會好d. 但我99話唔敢咁快俾, 後來我話一係煲稀d, 佢話都好, 今日煲俾佢飲.

...

3個月係厭奶期喎
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-8-29 11:03 發表
我買咗呢個呀, 放佢落去訓, 佢勁開心, 自己玩咗好內.

http://www.toysrus.com.hk/babiesrus/jsp/showBig.jsp?lang=zh&productid=5025

係呢祖, 我啱啱打俾你, 可能你唔得閒. 我想問吓你, 如果我响淘寶買嘢, 寄到 ...

好少唔肯換咖喎,你同佢講寄返比佢,之後你搞退款,不過來回運費要自己比,真係唔肯換你恐嚇佢話比差評佢,睇佢講咩
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-8-29 14:33 發表

係呀~~尋日去到做緊清貨~~
4,5,6,7折
里d係我尋日既戰利品呀
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang/article?mid=4681
好開心~~買左好多平野~~
我都諗左好耐想買avent奶咀~~但我又唔係太想俾亞女食奶咀~~
不過身 ...

你考我計數~~ 我計0左4次喇,應該係43蚊

肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

首頁
12345...29

尾頁

跳至