在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 小齊 於 08-9-3 14:10 發表

我都好明你感受, 我係呢個公司做左2個月, 但係有個女同事成日都針對我,對我冇禮貌, 但係我冇得序佢, 都唔知點解, 但係全部同事同佢相處得好好(實際唔知有冇不和, 但係表面上係幾好), 但係我連表面上既友好都冇, 所 ...

小齊, 我最初入黎依間公司又係咁, 遇到個女同事excatly同你講個果一樣, 佢玩針對, 唔知幾時得罪左佢, 佢對人地好好架, 唯獨係自己, 仲知佢成日係同事面前講緊自己, 我都好明白..世界上係有依d人

當時我都係c忍, 無同佢玩"正面撞突", 我心諗我行得正企得正, 結果忍忍忍..忍左年幾, 時間可以証明一切, d同事都知道佢係咁講人是非, 其他同事都無乜野, 其他同事仲同我有講有笑. 佢見到之後, 都受到群眾壓力... 所以你唔好俾佢得呈~

大宅

原文章由 pmhappy 於 08-9-3 23:32 發表
唉...我都係返工返得好唔開心, 一個人做三個人既野, 冇人appreciate不特止, 仲會覺得你做得唔夠好, 個上司又廢, 幫唔到我地, 仲要成日煩q住哂, 一味得個講字, 好心收嗲啦, 你要我做既野, 交到俾你咪得囉, 你理得我點 ...

如果經濟ok 咪鬼做

大宅

原文章由 小齊 於 08-9-4 00:50 發表

我估都好難改變局面, 因為個女同事實在太識做人, 可以講話好識擦鞋, 同好多不同部門既上司關係都好好, 不過我想走既原因除左呢個女同事之外, 間公司又麻麻地, 阿仔又大就快讀書我都想自己照顧佢 ...

嘩, 遇著依d人真係好難頂
你係咪工作上威脅到佢?

大宅

回覆 #1 小齊 的文章

真係人夾人緣, 唔知佢乜事仲意玩針對, 當佢透明, 下次激氣你就上黎腎, 唔好局住盞自己辛苦

大宅

原文章由 pmhappy 於 08-9-6 00:14 發表
唉...緊係想搵多個錢啦, 都想阿囡以後都可以好好咁生活嘛.
呢份工你話佢好又唔係, 衰又衰唔哂, 返5日, 準時收工, 有時有咩事都可以即時請假, 如果唔做, 屋企開支又好緊, 轉過第二份工, 又驚仲衰過呢度, 六合彩又唔見 ...

same case!
完成同意!
頂住呀!

首頁

尾頁

跳至