跳至

首頁

尾頁

洋房

哈哈,本人仔仔同bonnie仔仔一起系法国医院出生,同一间病房,隔离床添!出生时3.15kg,现在可能7kg 啦!我是一个要住在大陆福州的香港妈妈!所有奶粉和所有bb的东西都要从香港攞返福州,重要定期塔飞机返香港打针,24小时对住阿仔.阿仔到现在重系一日8餐,一次100ml,阿仔叫宗澧,jeffrey..nice to meet u all la...
p.s.bonnie 我五月带bb打针,到时再约啦!

洋房

p.s. now we got 2 girls & 2 boys la..haha

洋房

阿仔今日吾知做想点,整天不高兴,一直哭.不想饮奶.平是一天8餐,现在在train他少点餐,好像不高兴.这是否厌奶期啊

仔仔重未识轉身,但系我try将仔仔反身趴在床上,跟住仔仔就会好用力用手push 下push下,跟住个头就会用力向上.try了一排,仔仔条颈好像有力咗.平时因为比阿仔左右打側睡,所以搞到我自己都不知道他会不会打側身,真羡慕你们可以饮这么少餐,阿仔夜晚肯自己睡床,白天要一直抱着,我想我快发疯了!希望有机会和多多and KIM WAN 一起见面啦!.阿仔4/30打針啦!哦!重有啊!呢两日比阿仔玩玩具,他会攞在手上啦,不过好快就pat落地啦!同埋吃手吃到jac jac 声,多多和Niklas会吗?

洋房

hihi,吾知你地bunny,peggy and kimwan, 的女女像边个呢? 因为我觉得bonnie仔仔好像爸爸啊!而jeffrey仔都吾知像边个.你地打算几时比bb吃米糊啊?? 我打算一到13号就比仔仔吃啊!不过可能先一天比一餐啦.

洋房

haha,忘记同大家自我介绍添!我叫Irene ar!首先很开心认识你地!我好羡慕你地可以住在香港啊!我就只有打针或大陆假期先可以返香港!真的不好意思啊!要你们迁就我,我4月29日返香港,大概一星期.真希望跟大家见面,分享一下我的心情.
不过最近最令我不开心的事.仔仔饮少好多奶啊!本来3hr一餐,一次100ml,一日都有800ml.then train 4 hr 一次餐,成工了,但都系饮100ml,有时80ml,一日饮少了200ml.现在一日只饮550-600ml.点办??真怕见大家的时候.jeffrey变了排骨仔啦!
真的好高兴认识你们!

洋房

peggy,
thx for your 提点啦!仔仔的pupu不正常啊!好多一粒粒,好像是吃(仔)左啦!现在听你的advice la.咸才比仔仔吃,好像有好D啦!我压力好大的啊!bb getting thin, 99 will not happy la.. haha!

bunny'
 我住在福州市啦,你呢?

我们所有BB什么时候可以见面啊??大家住在那一(距)??
我们要约在那里啊?我住九龙!

洋房

好吖好吖! but 我只可以在1/5 啦!因为只回来一星期!不知道你们甚样呢??

洋房

me too la...anywhere will be fine!

洋房

太好啦!HKB是否HSBC 吖?? 我只有HSBC. 我比较想在太子酒店,因为可以顺便shopping啊! 不过2间我都OK,看看大家的意见咯!我们一家3口,谢谢!
好开心啊!!

洋房

Peggy,Thanks for caring la!Jeffrey 仔重系比以前饮少左,不过我都吾理甘多啦!(700ML一日)我99话明天比仔仔吃瘦肉汤加米糊,很快就会变肥仔啦!  我99的习族,明天要慶祝仔仔4个月,要挂一个光饼在身上,重要比D羊肉&虾点下仔仔的嘴仔,表示阿仔已经长大了!!

Bonnie,上次真的很Q,我尝试发短讯给你,但不成工.阿仔上次从香港返来就着M啦!

真开心,大家可以见面!在这里以我99的习族,祝我们6个BB,快高长大,健康成长,听教听话!

p.s. expecting 1/5..heehee

洋房

thanks..peggy... ..好开心啊!!

昨天仔仔吃瘦肉汤米糊...今日也吃..要吃45MINS,好麻烦啊!跟住块面好像米糊一样,好dirty ar

洋房

bonnie,我奶奶买D瘦肉,切片,加水,吾好放任何调味,暾1个钟.首先是先把米粉加水mix mix..then put little bit 瘦肉汤,再mix mix....我奶奶攞90ML 水mix 3汤瓢米粉,THEN 加50瘦肉汤mix mix ..一边mix,一边cook.....米粉是用nestle or heniz 4个月的那种, cook 到好像浆糊一样,就OK 啦!!

洋房

Hello..vivian..好嘢!我地又多一位成员啦!!有没有兴趣1/5一起来见个面啊!有的话要快D麻烦Peggy 啦!!

Peggy,...讲到带个仔去影相,真的头都晕....

洋房

你地就好啦!BB全部都打完针,本来我book左30号打,但系怕BB1号出吾到来同大家见面,所以就改26号出来,28号打.希望到时顺利D啦!
讲起老爷,奶奶,真系有说不清的话啊!其实他们是对我几好,只不过..也不知道要甚么说..我每个星期五到星期一都要返老爷,奶奶到睡,而我的BB就好像玩具一样,一醒就要出现在他们面前跟他们玩,而最近BB不知道为什么看到他们就咸,而且系咸得好凄凉那种,但系他们重系不断的抱..而我就像一个随call随到的妈妈,他们要忙的时候就还返BB比我,而且吃饭的时候,如果BB在睡,也要抱着一家人吃饭,问题系,我阿嫂有3只monkey在家里,一吃饭就吵到拆天,BB就被吵醒... ..讲到坐月,重惨..5只monkey在香港的家..反正就有说不清的话啊!所以我经常催眠自己,凡事都吾好甘执着...

洋房

peggy,想问一下,多多系自己翻身,then抬头,or你帮她翻身,多多抬头啊?Jeffrey到现在正系识左摇右摇..
啊!看到你有问有关英语教材的问题,哈哈,到时候见面也要问下你先..
今天去看仔仔影的相..都还可以啦!不过可能要post在网上比你地睇啦,因为仔仔影相果日,有粒大蚊烂,所以他们要用先进的电脑将大蚊烂一张一张消灭..哈哈.

洋房

原文章由 peggy8422 於 08-4-25 00:44 發表
如果買,我會全套買, 不過我還在想想, 我都未買, 你朋友用咗好唔好呀!你哋各位有沒有念過買這類形的英文教材嗎?

我有打算买啊!但系好贵啊!有问狄士尼果套,好似要几万啊!
Noddy果套几钱啊?老公话自己省吃俭用都要买,而我就反对啦!因为仔仔我自己TAKE CARE,日日都好忙,边有甘多时间教阿仔啊!买大陆的一定平好多,虽然一定不一样,也一定比较差.但其实买贵的无时间教,咪浪费咯!我都好想买HK的比仔,但真的太忙啦!以后阿仔要吃饭,我又要PREPARE & COOK,所以 ..不过如果NODDY果套,几千的话,我就会买啦..Peggy,may i know how much ar??我都希望仔仔醒目D

洋房

好开心啊!就快可以同大家见面啦! 欢迎我们的新成员Daniella.. 星期一带左仔仔打针,仔仔7.5 KG ,65 CM 属于中马BB, 还好没有发烧,但下午的时候大哭了一场,好可怜啊! 爸爸紧张到又想带仔仔去看医生,不过后来哭到累了,睡了一觉就没事啦!

Vivian & Ling Ling,你地放心啦!我们一定会照好多相的...希望下次有机会再见啦!!

洋房

好开心..好开心!!

洋房

呢次活动真系要多得主席Peggy啦!哈哈 .....真系好啦,大家的BB都很可爱,又健康..真系好开心啊!不过昨日讲得太多野,喉龙有D痛 ...昨晚Jeffrey吾知系吾系忽然醒起4个美女,竟然玩到识翻身啊! .HEEHEE!!!好利害啊!希望下次活动可以见到LING LING & VIVIAN 啦!

P.S Peggy thx for the demo dvd la .

洋房

各位好內无上来啦!因为同仔仔去左武夷山一个礼拜啊!好累啊..仔仔吃米糊和饭饭..一天吃3不开餐...好了..我要去忙了,下星期再慢慢告诉你们多一点事吧!!

首頁

尾頁

跳至