跳至

首頁

尾頁

民房

用戶名 (bb出世日期) <埋身/全泵型,一日幾多餐> 
smilesun (26/10)  <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10)  <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10)  <埋身,一日8 餐左右
googoo (7/10) <埋身,一日8 餐左右, 約補一次奶粉)
w2b (22/10) <全泵型, 一日7餐, 約補一次奶粉)
TszChingMaMa (2/10)<埋身+泵+奶粉, 人奶佔50-60%,一日7餐>
BabaTed (5/10) <埋身,一日8餐>
KaiHinmama (8/10) <埋身,一日6-7餐>
fongbonnie (21/10)<全泵,一日7-8餐>
Awesomeada (26/10)<埋身,一日7餐>
evaken (21/10) <埋身4-5餐,泵1-2餐, 一日6餐>
kayiii (31/10) <埋身,一日8 餐左右>
pekkleyy (16/10) <全泵, 一日8餐左右, 全人奶>

民房

原文章由 BabaTed 於 07-12-13 14:14 發表
evaken,

多謝你上次share點樣幫BB戒夜奶同泵奶俾我知,不過我做唔到啦,因為我試過一次拖長少少俾BB食者(我見就夠3個鐘,諗住拖多幾分鐘咋)已經俾99話我餓親BB,不停同人講左幾星期啦,搞到D親戚抱住BB講,媽媽唔俾你食咁慘呀!!!sigh!!!我受唔住 ...

唔緊要, 我陪你, 我個 B 都係 2-2.5hrs 食一餐, 一日食 8-9餐. 我都想拖耐 D 至餵, 但同你一樣, 都係係屋企人的壓力下嘗試. 我每次想拖, 屋企人就會抱起阿 B 然後話 :" 真係可憐啦! 媽媽唔比野你食呀!", 連我大仔都話我係咪想餓死佢細佬. :tongue:

但我有時都好少理, 扮晒好忙好忙係度預備緊咁, 拖得幾分鐘得幾分鐘麻.:mrgreen: 試左一個星期好似好左 D, 而家有時三個鐘 BB 先嘈要食野!

首頁

尾頁

跳至