跳至

首頁

尾頁

子爵府

掉哂d玩具落地下,引人注意時又掉玩具--->間中有,但明知我地得閒先會咁做
橫掃枱面的用品--->暫時唔會,但會逐樣拎起研究,然後又亂擺!
扯人頭髮(暫有改善)---->勁少
盲鐘鐘周圍扯野---->唔會
鐘意入廚房,洗手間---->超鍾意,好彩有門欄啫!
爬高開電視----->日日都開,宜家已經識得用Remote開,仲識得較大細聲!
大叫---->從來都唔會
無禮貌(睇電視時間,眼眉都唔望你一眼)----->haha,仲會用手拉走擋住佢既人或換個角度睇,不過都係唔理我地既
拍窗----->暫時都唔會
執垃圾放入口----->至憎!但係都要咁做,我見到嗌佢,就懶醒咁擺過黎俾我,好似自己好叻咁!如果見唔到就已經趙緊好耐啦!!
換片好似處理掙扎---->yup,好似行刑咁!俾任何嘢佢玩都唔得,一換片就轉身走!

另外,佢仲有其他壞行為!
1. 唔肯食固體食物(糊仔粥粉麵飯...)
2. 了鼻!
3. 夜晚瞓覺係要醒幾次,每次一抱返又瞓返,隔多陣又醒!
4. 一見老公開電腦就發癲,死都要爭住玩埋一份,同埋最討厭既係佢最鍾意Click delete / backspace & power 掣!
5. 將紙巾逐張拔出黎,搞到成地都係,然後就響度奸笑!!

子爵府

係囉,完全唔明,點解佢都仲可以搵到垃圾!!我已經將d頭髮全部紮起,但佢都仲可以執到我d頭髮再拎過來俾我!!

阿仔出院後,我發現佢既脾氣大左!唔明點解以前咁溫馴,突然間變得咁大脾氣,有咩方法可以令佢變返以前咁呢?

原帖由 sze0203 於 09-5-14 10:17 發表
明明日日都吸塵佢都可以搵到垃圾, 其實唔止垃圾, 係乜鬼佢拎到既都擺入口

首頁

尾頁

跳至