懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咁Q既, 我既預產期都係12/5喎, 已經book左養和啦, 係我既第一胎, 所以都幾擔心, 因為無咩經驗嗎...

而家24week3日, 諗住係順產既, 不過未知bb會大成點喎周埋個胎位轉得好唔好, 所以都未決定到係順產定係開刀! 4個月既時候已經開始照4D啦!

複式洋房

係呀, 我睇開個個c+呢, 睇左幾次都煮左, 咁就係4個到, 我老公好鬼心急想睇阿b既4d, 咁醫生就話賣個大包俾我地囉, 佢就開始係每次既產檢都用4d啦, 包括埋之前既照結構, 有相有vcdo家!

想問下你地咁多位準媽媽覺唔覺得阿b唔係日日都會旭得好勁o家? 即係有時會比較靜, 可能係訓左啦, 你地既經驗係點o家?

不過就搞到我成日都要計住同埋擔心阿b有無旭, 唔知係唔係緊張過頭呢?!

複式洋房

想請問各位媽媽有無發覺稍為食多少少野, 個胃就會好唔舒服或者開始好頂呀? 另外訓又訓得唔好, 成日都要去屙尿, 最強個次係一晚屙6-7次呀, 加埋lee幾晚又凍又大風, 好驚因為咁樣而凍親囉

我lee排都係有lee幾樣比較特別既野啦, bb差不多25週啦, 個肚都開始大, 有時個肚仲脹得好辛苦添

複式洋房

原文章由 jimmykwok 於 08-1-24 17:06 發表
由4個月開始亞b就旭得好勁, 每次旭就好似痺下痺下咁, 你地係咪架?我呢一胎旭得多d, 上一胎冇咁犀利, 我唸人人唔同架, 只要一日唔少過幾多下就ok (睇電視話)。
我想問你係邊間c+照4d呀? 一次幾錢到?
我而家每次都係 ...

我唔係好肯定佢收我幾多錢喎, 不過每次照埋4D加埋concultation fee都要成$900埋單

我睇開個間係中環萬邦行, 伍菁華婦產科醫生

複式洋房

唉,我而家諗住轉醫生呀,因為我睇開個個伍菁華醫生呢,cool到好緊要,每次照u/s只係用左一分鐘就話照完,又唔多想解答我既問題。擒晚同老公商量過,而家考慮轉方敏豪醫生囉!:(

首頁

尾頁

跳至