興趣嗜好

跳至

首頁
23456...14

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 man0219 於 09-6-8 18:38 發表

本來打去問可唔可以入去佢話唔比架!之後有d原因先比囉~佢係比鎖匙我自己入去架!我比返條鎖匙佢個陣個個人傾緊電話我無講到囉!

咁你聽日再打去問下好d喎~
你覺得地下好多水咩~咁個廁所有冇水呀‵

公爵府

原帖由 man0219 於 09-6-8 19:22 發表

個廁所無水喎~聽日打去叫佢上去睇下囉!

咁你今日去睇左間屋,感覺大唔大呀~
我就覺得個廁所好大下~

公爵府

原帖由 tuenmun_ying 於 09-6-8 21:56 發表

我老公冇同我住...(未註冊)..&同我媽咪住
其實我想加多個人(bb)...可以調個大d單位,想多個廁所, 唔洗咁多吵架, hehee (因為屯門近友愛與龍門居之間起公屋, 想返屯門住) ...

但你個單位已經係3-4人,咁仲可唔可以調遷架~

公爵府

原帖由 tuenmun_ying 於 09-6-8 23:53 發表

多個BB, 再加老公名(註冊後), 5個人再諗調

係呢, 你應該就泥派第2次? 一定係新樓

都唔知呀~我都仲未收到拒絕信,係咪一定收左拒絕信先至會派得快d呀~我問個房署D人,佢地又就話唔會,
只要係天水圍,地方大就得架啦~新樓我都唔敢念呀~

公爵府

原帖由 tuenmun_ying 於 09-6-9 19:07 發表

一般都係收到拒絕信後才收到, 不過有機會 2 封信一齊收ga~
天ching新個期幾千個單位, 好好好大機會呢~hehee

咁真係要收到拒絕信先至有得派第二次羅~
天x第3期話8月會完工,唔知我有冇機會,希望有啦,咁我就可以唔駛用咁多錢去裝修啦~

公爵府

原帖由 sp2007wtm 於 09-6-9 17:04 發表
我5月11日拒絶~都係剛剛オ收到拒絶信咋

你都算好呀~1個月就收到,有d人2-3個月先收到呀~
我好驚我就係個D人,我念你都快派第二次架啦~
你想要邊到呀~

公爵府

原帖由 ychan 於 09-6-9 19:45 發表
[quote]原帖由 sp2007wtm 於 09-6-9 17:04 發表
我5月11日拒絶~都係剛剛オ收到拒絶信咋 [/quote

你都好過我呀,我4月23日拒絕到而家都仲係審查緊我嘅 ...

仲係呢句呀~點解會咁耐架~

公爵府

原帖由 nsk65 於 09-6-9 20:38 發表
我電腦已經轉左,
(你的申請在輪候配房階段,當有適當的可供編配單位,房屋委員會將會發信通知你。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。)
咁仲要轉幾多次先派屋?大約要等幾耐?新界3人 ...

恭喜,恭喜~

你再等多一個星期到就會有信架啦~
希望可以派到你心水既地方呀~

公爵府

原帖由 nsk65 於 09-6-9 21:38 發表
咁就麻煩,唔好咁快著,我想要天x,咁快咪夾唔到時間

唔會既~天x最後一期好似係8月份,第一次一定派唔到你想要既地方,如果第一次俾到天水圍你既,咁你會唔會要呀~

公爵府

原帖由 sp2007wtm 於 09-6-9 22:27 發表
我無セ所謂架!只要不要好似上咁~死過人的不受觀迎單位就0k!不想再等!我租緊一個套房都成4千蚊!真攞命呀:-( :-( :-(

嘩~好貴,你租邊到呀~
我而家都租緊一房一廳都係$2300
不過就新界D羅~但都好方便,因為包埋車位~

公爵府

原帖由 nsk65 於 09-6-9 22:33 發表

希望妳派到天睛3期,照推算,妳d時間差唔多係天睛入伙嘅時間,祝妳心想事成

多謝~
收到信記得上黎報喜呀~

公爵府

原帖由 藍藍 於 09-6-10 11:02 發表
我想問下~我依家有左bb大約係10-12周左右,咁我17號要審查喇..唔知到時比埋醫生紙佢叫佢加多個人得唔得既呢????我驚個bb未夠16周唔可以加呀,有無人試過呀??? ...

一般都要一定夠16週先至可以加人名的,
不過你到個日問下都冇所謂既~

公爵府

原帖由 jchkg 於 09-6-10 15:09 發表

我仲未轉...(現在仲話我係(審查階段)..)

咁耐未轉,你有冇打上去問下呀,好似同你一齊審查個個,都已經差唔多有屋啦喎~好似話審查完之後兩個月內,會話俾你知你合唔合格,所以你最遲係呢一個月既27號一家定會收到封信的~

公爵府

原帖由 man0219 於 09-6-10 14:41 發表

ok呀!今日我都去睇過黎...仲有一個角位地下有水..一開門間屋好大陣(up)味..見到都把火!!!真係好想佢整唔好幫我掉過間呀!

其實會唔會間屋穴係有問題呀,可唔可以叫佢地俾個第二間俾你架~

公爵府

我岩岩收到拒絕信啦~
希望快d派第二次俾我就好啦~

公爵府

原帖由 jchkg 於 09-6-10 22:04 發表

是《合理》嗎?
仲有幾次?

是(不合理)
仲有2次機會~

公爵府

原帖由 AA1120 於 09-6-11 19:47 發表

下星期先有得睇係XX11室, 租金$869, 請問係唔係34.76平方呀???

係呀~即係有大約360尺到,想問下你,你係第幾次派架~

公爵府

原帖由 AA1120 於 09-6-11 21:12 發表

我第3次喇....好想要天X村新樓......第1次友愛, 第2之天恆! 我真係好想要天X村呀.............=="

天恆你都唔要,天恆D間隔好好架~
咁你第一次唔要,等左幾耐先派第2次呀,唔要第二次又等左幾耐先派第3次呀~唔好意思,有咁多問題問你,
我都係岩岩派左第1次,屯門安定,我都寫左下一次想要天x,不過唔知俾唔俾到我,咁你有冇寫低你想要天x呀~

公爵府

原帖由 AA1120 於 09-6-11 21:42 發表

每次再派太約3個月左右, 天恆原本都好鐘意...但派左1樓尾房, 間屋好恐怖架門口貼晒符, 條走廊又黑又焗, 所以唔要, 我早知都試下寫底想要天X村啦, 依家無機會喇.............> ...

咁你都算快喎~咁你正係寫左想要天水圍
如果冇,咁你都好好彩,如果唔係第3次又會俾番屯門俾你呀~咁你呢一次一定會要架啦~

公爵府

原帖由 Bee女 於 09-6-12 17:10 發表
家庭人數: 3
選擇區域: 新界
申請階段: 你的申請在輪候配房階段,當有適當的可供編配單位,房屋委員會將會發信通知你。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

我想問 到呢句大約仲有幾耐會派樓(第2 ...

大約等多1個星期到,就會收到配房信架啦~我就係啦~
你第一次係幾時派架~你想要邊呀~

首頁
23456...14

尾頁

跳至