單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-3 15:15 發表

我們上次去,3個大人,5個小朋友...
我們預備了(2磅雞亦/一大盒魚旦豬皮law白/水果/自家製豬肉干/古古力布丁/自家製cookie/仲有一些零食)飲品
由1點開始食..小朋友下午玩完4:00再食)..
最後全部食清....8點仲要去大家 ...

Cake & cookie & bread 我都識整ga...如果你地喜歡的話, 我可以整定攞出來吃喎!

複式洋房

原文章由 SingleDaddy 於 08-4-3 15:50 發表

That is good. I really like homemade cake or bread

No problem! How about banana cake?? it's easy to make

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-3 23:35 發表

薑醋蛋加蛋...正WO!
我都未諗到整咩野食好mouth: ...上次我是負責凍雞亦...
今次想玩第2樣野...

薑醋蛋我都好鍾意食ga....Single Daddy 話鍾意Mango Cake, but I haven't make it before wo.... I am afraid I can't make it well ar......banana cake 就ok....sorry .....maybe blueberry muffin la..

複式洋房

原文章由 SingleDaddy 於 08-4-4 18:21 發表

If you cant make mango, then banana is fine la. I dont like blueberry ar,hehe

OK! No problem! 你地假期去左邊度玩呀?有冇去拜山呀?我正日去左, 多人到嘔....

複式洋房

原文章由 sandy816 於 08-4-5 23:38 發表
我今晚想整不溶芝士包..但依家都十二典.咪要三典先出爐

Hello, Sandy and Vane,

原來你地整餅都咁勁, 聴你地講都開心...我都好鍾意整ga....but 淨係識d簡單野炸..... 早排我買左部面包機,整左次, 但d質地好鬼硬, 唔知係咪我唔識整....我覺得用手差好d....你地對部機有冇興趣呢?如果有, 我就送出黎比你地....好過side 左部機ma...

複式洋房

原文章由 維豬豬 於 08-4-6 03:18 發表

4月4日清明節.....但今年又係兒童節喎,
本來諗住同囝囝去長洲行下,點知去到個碼頭又鬼c咁多人,
咁咪去左隔離個碼頭.......梅窩囉...(居然人影都無隻喎)
結果就係去左銀鑛灣玩水,真係乜無特別倒不如去大清水,仲使左 ...

Wa, 感你真係好辛苦wow.....今日休息下啦!揍仔真係好辛苦....i know 整d好野食慰勞下自己啦! 我今日都會整cake 呀...hehe

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-6 10:47 發表

我仲未得閒學玩包....等緊sandy教....
昨晚的芒果mo c cake...luck盒時失手
http://f20.yahoofs.com/hkblog/22hyQbSBHxU6Js7Um_QZTGo-_1/blog/ap_20080406103919565.jpg?ib_____DqBp9Dr9. ...

係呀....下次你學整時可否預埋我呀?? 雖然luck 盒時失手, 但好似幾好味咁喎! mo c cake 我都未整過呀, 難唔難ga?? 我今朝整左"說謊"蛋糕, 但唔夠"說謊" 喎, I mean it's not soft enough....比張相你地睇下...hehe...另外果個係午餐肉包係之前整既...

複式洋房

原文章由 維豬豬 於 08-4-6 13:42 發表

整d好野食?
唉......咪又係煩到自己,而家咁熱ge天氣個人都熱到無晒胃口啦,
我個仔正式係反斗兩歲半,真係少d氣力都唔夠佢來呀,
等佢快d大個仔,識得自己玩ge時候我諗會好好多啦,
但不過而家又真係好懷念佢bb仔ge時候 ...

係呀, 我個仔都係曳到飛起, 一言九頂, 佢都只係3歲半炸 但我有時都好似你咁諗, 大個左無咁煩, 有時又覺得佢細個好得意, 真係好矛盾:;pppp:

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-6 20:46 發表

睇吾到d相哦...
我比我d今日的真正大豐收妳們看啦!
有幾隻仲係特大呢! ?ib_____Dr1v1FGhg ...

唔知点解整唔到d相wo...wa, 你今日出海呀?好正喎!

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-16 20:56 發表

強 烈 熱 帶 風 暴 浣 熊 出現了...仲會連續幾日會下雨TIM....:;pppp: 點解今次天文台會預測得今中

吓!唔係呀ma....咁咪要改期??

複式洋房

原文章由 vane 於 08-4-17 16:40 發表

報告....因颱風關係...20號的節目要改期,請大家留意

收到!

首頁

尾頁

跳至