親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-5-19 20:58 發表

錦糸町個間係商場入面架~~ 一出站就係, 好方便, basement仲有一間supermarket, 都好好行~

stephenietam,

你係錦糸町買了甚麼給囡囡?如果相同東西跟反斗城比較,那裡較平?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-5-21 12:21 發表

買平機票ok, 但係千其唔好買杯麵呀, 日本實在太好多野食, 又唔係貴(我今次自由行先知之前跟團比人呃左幾多錢) 我地2大1細係築地勁食到飽到郁唔到, 仲食埋海膽都係3000yen... 個時跟團食一板海膽(又冇咁好味, 又冇咁新鮮)都係1000蚊hkd啦~~ 所以要留空個肚去食番夠本呀

我都係,之前跟團真係比人呃左好多錢,一隻蟹要收我 15000 yen 呀!:;pppp:

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 MandyLau13 於 08-5-21 12:30 發表

我去過日本五六次都未去過築地食真失敗, 下次一定要去試下. 其實我唔食生野架

我自已其實好想去築地食早餐,但我老公和仔仔都唔食生野,所以,我都無得去!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-5-21 12:23 發表

up左頭兩日相炸... 個腦前日開唔到... 激到我c...

你要我pm個囡囡個blog比你呀, 但day3開始未有相架bor..

stephenietam,
我又想睇啊!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

睇左你個blog了,你囡囡好可愛!

真係好想立刻飛去日本,豐洲個hello Kitty好似好啱我仔仔玩喎,不過,我地應該無時間玩了,請問由飛机降落到機埸,直至去到momorail要幾耐,我有d驚趕唔切去kidzania!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 oliviapylo 於 08-5-22 14:19 發表
我又想要呀, pm比我呀!

另外, 其實台場間toysrus有多啲衫買.

請問台場間toysrus和池袋間toysrus,那一間較大?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 fishyvette 於 08-6-9 22:49 發表
ok, thanks, 即係好似sakuraya同bic camera果d point card咁用.. 都好~~~
因為我本身一直都係儲credit card分換機票的; 所以我strategically搵張AE出來用; 佢指著個牌話唔可以用AE; 咁我就用visa啦..... 我唔會放過 ...

fishyvette,
AE係日本算唔算通行?

我仲諗住今次帶張AE去儲分添!

首頁

尾頁

跳至