自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大6人你真係令我大開眼界,係呢度成日見d jm話佢哋,我未遇過,昨日係迪迪尼終於都見識到啦!

1. 去到門口,工作人員比咗2個掛bb車的名牌我(我有2bb),建議我只好泊係指定位置,會有專人幫我睇車!入到去,有時唸住見有bb車位就泊,d工作人員見到都會好緊張提醒我泊去有人看管嘅地方!見d看管bb車嘅工作人員就慘,烈日當空無遮無蓋企係度幫我哋睇車,真怕佢哋會中暑!

2. 一入去!OMG9成係大6人,周圍都要排長龍,仲要比人打尖!

3. 去睇米奇舞台劇,由於下午12:45有一場,我哋12:40先到,但已截人龍及已入場,有一大6女人係度罵d守門口嘅工作人員(45人,有男有女,但都係好細個)我聽到佢講最多個句係「我都係比咗$入嚟玩,仲咩人哋可以入我唔可以?我有比$架!有無搞錯?都離哂譜架!」人哋已經話已滿額建議佢睇下場,佢仍然重覆又重覆咁係度嘈,唔通佢真係以為嘈同惡人哋就會比你入咩?d工作人員可能已經見慣,所以好好笑容咁安撫佢!真係以為比咗$大哂!!

4. 入去睇米奇劇場,d6女人,好多都即刻除鞋然後「long腳」坐已經睇到想嘔!完場時,個場未會噴d彩帶出嚟嘅!嘩!d6小朋友及大人即刻你爭我搶係度搶d彩紙!有個都係大6嘅女人係度用普通話叫「你哋唔好咁啦!d嘢無用嫁!」但無人理佢!我個女(4)見到都嚇親!

5. 去玩巴斯光年,嘩!一入去成個門口位都係飲品樽、杯、垃圾係地上,我個女又問我「點解會整到咁污漕?點解唔掉去垃圾桶?」

6. 排隊時後面d6又係度搞我個女同個仔,又話得意,又問我佢哋幾大?我出於禮貌都有答佢,點知同我仔女玩嗰個女仔玩玩吓又迫住我仲想打尖,我阿爸已經勁唔like,當個女人又同我講嘢時,我阿爸即刻推我行前面,唔想我同佢哋講嘢!

7. 最驚嚇係,c6同阿女同我個菲姐排隊玩小飛象時,前面有個大約4歲嘅大6女孩話C’,佢個大陸阿媽竟然叫佢係地上痾!個女痾完個阿媽跟手用紙巾拿起d ‘C’然後比佢c6掉去垃圾桶!(我今日話比我姑媽知,佢話個大6女人會拿起去掉已經係有d公德心啦!)c6話比我知時,佢都話好驚嚇,連阿菲姐都問我點解d人會咁?排隊時又周圍走周圍撞人!我都唔知點問佢!唉!我個女都被呢d情景嚇親呀!

唔好意思,打咗咁長編,但實在不吐不快,d外國遊客見到我都覺無面,好想即刻話過佢知我係HK人呀!

今日同阿女去太空館又係9成大6人。唉!

子爵府

回覆 Super-Man 的帖子

我都有問c6做咩唔話佢哋?c6話周圍前後都係大6人,驚被人「圍」番轉頭喎!

子爵府

回覆 晟媽 的帖子

我菲姐同我講時,我都有話佢哋「執c」嘅行為好似對狗仔咁,真可悲!

子爵府

yantin 發表於 11-8-3 18:46
大開眼介呀
不過我之前喺海港城反斗城門口柯c
係你見到d大6人係反斗城門口柯c呀?唔係你呀?

子爵府

回覆 titankaine 的帖子

我昨日見到咁我都有咁嘅想法!

子爵府

回覆 ac917 的帖子

相信隻手係已經摸咗落小飛象度!

amypekkle  OMG! 好嘔!  發表於 11-8-4 13:23
ac917  Yeark...想C呀!  發表於 11-8-4 09:52

子爵府

其實我有個想法︰點解我家菲姐都知呢d行為(打尖同係地上柯c)係唔啱、恐怖同不解,但點解親愛嘅同胞竟然會覺得無問題?

子爵府

其實我係好忠意迪迪尼呢個地方,因為我覺得入到去個氣氛係好開心,真係可以帶比我歡樂!但經過昨日之後,我會避開d多人嘅日子,希望過咗暑假會好d啦!因為之前我哋一家都買咗年票呀!

子爵府

回覆 Collintse 的帖子

我都覺得係入面返工嘅人都幾慘,因為佢哋偷bb車,搞到d工作人員要曬住幫我哋睇bb車!而且又成日要比佢哋鬧,真係幾無奈!不過當鍛鍊吓d忍耐力囉!

子爵府

回覆 mimi88 的帖子

我都覺,起碼養狗嘅人都會教狗狗去狗廁所解決呀,但係佢哋真係...

子爵府

回覆 kiki.kiki 的帖子

嘩!都好驚嚇!不過有個袋都好過無,但係放番入個環保袋度就真係...
個環保袋入面都唔知有無放食物添呀!若有放埋一齊未...

子爵府

回覆 gigi1020 的帖子

我12點去到,睇埋煙花再行吓商店約夜晚9:40先走呢!

gigi1020  我剩睇左城堡亮燈, 跟住shopping走, 無睇煙花  發表於 11-8-4 13:47

首頁

尾頁

跳至