親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

帶2歲&5歲小朋友去...想知玩長隆歡樂世界定動物園需要的時間長d?因day1去到已經好晏...唔知玩邊個先好?留返好玩d個個day2可以玩全日

大宅

原文章由 daisykkqq 於 08-6-19 13:25 發表
兩個地方都可以玩足一日,好開心。但係如果去歡樂世界的話就最好同一晚跟著睇埋馬戲,因為就係附近,好方便,可以省時。有時間就去埋四海一家食自助餐啦!旅途愉快。 ...

我都係咁plan...但第一日會玩少半日...歡樂世界夠唔夠玩呢?但又聽其他媽咪講...動物園都有好多show睇...所以好似好難取捨咁

大宅

唔會太多野啱2歲小朋友? 歡樂世界定動物園?

大宅

咁即係話動物園岩玩多d拉...咁一於留番佢係day2玩全日loh...thank you

另外四海一家有咩特別必食野呀?有無d靚d的特別d的野食咁呢?好似話有鱷魚焞湯

[ 本文章最後由 a776170 於 08-6-19 16:51 編輯 ]

大宅

oic....thank you

大宅

我就選擇自己去的...網上book左祈福活力3房2廳1廁的公寓...去到酒店先俾錢...唔使係香港俾錢安全d...而且d屋係祈福酒店自己管理番的...感覺裝修好d同埋乾淨d...我睇過其他網個d私營屋睇落好似長洲d屋咁...所以零願貴d好過...車飛未買...maybe中旅/永東...價錢差不多...入場票就去到門口買套票會平d...總之我唔使俾任何錢...就算去唔到都唔使驚無左d定金
原文章由 澄曜媽媽 於 08-6-19 18:57 發表
甘去長隆應該跟團定買package 好? 幾$?

大宅

請唔好係到賣廣告...你個個topic都係咁叫人幫襯海馬哥...而且你對附近食店潦如指掌...絕對唔係一個遊客/媽咪會做的事...而且相信你仲有其他account同自己扯貓尾..玩自問自答...邊個account你心照啦...總之叫我信你都傻:;pppp:
原文章由 skyocean 於 08-6-19 20:02 發表

四海一家有八百幾款式,有d要玀定牌限一份(當然系好嘢啦),晚餐门口价148人仔/個,我地揾海馬哥要左十張飛138人仔/個慳左100,正。。。。

大宅

請到以下網址睇睇:
http://hk.myblog.yahoo.com/freel ... =-1&action=prev

那...不過講明先呀...我唔係幫人賣廣告...自己亦未出發去(but book左7/21,22兩晚)唔g好唔好架,平就唔係話最平係佢...但我貪佢唔使係HK俾定錢先,好似好唔安全咁....而且貪佢直屬祈福酒店管理...乾淨之餘感覺有酒店feel(而唔係東堤feel)...我直接打過去祈福酒店問...價錢差100...但無包晚餐

大宅

原文章由 雪迪 於 08-6-22 12:34 發表

請問由祈福活力3房2廳1廁的公寓---去長隆歡樂世界 同水上樂園 需要坐車嗎? 要...我諗住打的

近吾近呢?

如果我想要2張大床 ,一張可供2人訓既,訂邊種呀? 睇你幾大幾小啦...我4大2小(同6299去所以一定要3房)

吾該你先 ...
唔使唔該...我都係聽其他媽咪報料的...你打算幾時去呀?

大宅

原文章由 雪迪 於 08-6-22 12:35 發表
去長隆歡樂世界 同水上樂園 入場費多少錢?
歡樂世界有親子套票(2大1小$360,大人170,小朋友80)水上樂園我無打算去所以無留意

大宅

sorry...唔g碧桂園近唔近

大宅

大X即係咩? 大波?

[ 本文章最後由 a776170 於 08-6-23 18:00 編輯 ]

大宅

oic但都係唔g係咩...sorry
原文章由 wong2323 於 08-6-23 18:42 發表
大航呀!

[ 本文章最後由 a776170 於 08-6-23 21:20 編輯 ]

大宅

我有個friend6月頭join完美食之旅的純玩團去長隆...佢話超正..食得好住得好咁話 仲極力推介俾我,但我有老有少,5個人$再加3日導遊費自已去都得...仲free D添 但如果人少少join團平d (P.S 美食之旅的口碑係網上差到暈 ...但身邊又唔止一個人去過話正 真係自己join過先知)
原文章由 vane 於 08-6-23 21:48 發表

大航係攪大陸平團的..(仲有間叫美食之旅).2間會係羅湖口岸茶餐廳認棋集合..港九新界都有得報名...(佢D間舖好細同吾靚KA,所以可以做到平...住新界的人好多都參加過KA...因近羅湖,方便出發

我參加過美食之 ...

大宅

呢幾日電腦short short下,所以咁遲覆大家,唔好意思,有幾個媽咪pm我問我酒店&長隆的資料...sorry呀..我都未去答唔到你地呀,我book左517(7/21&22日2晚,3房2廳rmb$1280/night at 活力公寓) 其他只可以等我去完先可以分享啦undefined

首頁

尾頁

跳至