在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

打左穩陣d

大宅

應該唔係,政府有支助(政府大力推行),我c6公司仲年年免費打tim,所以你問問附近健康院/診所應該有得打,不過唔知使唔使錢,但我諗平過私家的

大宅

oic

大宅

尋日真係好嬲,個c6夾埋99黎騙我,雖然唔係d咩大件事,但關乎2公婆誠信問題,所以我而家仲好興 原全當我係死的,傻的咁

大宅

梗係歡迎啦
原文章由 熊貓仔媽媽 於 08-10-25 10:44 發表
我都係77年媽媽, 我遲左報到, 可唔可一齊玩, 我b 女剛剛8 個月大, 我住係馬鞍山.

大宅

****77蛇人lunch buffet****11月3日前有興趣就報名啦!
時間:2008年11月8日星期六中午12:00-14:30
費用: 成人 $98 / 小童 $82 (再加一)(但再有8折)
大約 成人$90 / 小童$75 / 三歲以下免費

1. a776170     1大1小(唔知c6同亞仔去唔去)
2. jessica_mei 1大(唔知大女去唔去)
3.eaf1120320 1大1小

詳情請click以下網址:

http://www.openrice.com/coupon/detail.htm?couponid=320

大宅

咁又唔會,佢第一時間say sorry,但我打完佢十幾下後一走了之,可能佢驚,叫佢亞媽追魂call我,我唔係扮大排,但因為佢亞媽有份同佢夾埋扯貓尾,所以我好嬲無聽左佢幾次電話(想話扮係街聽唔到),但嚮左十次八次之後唔聽都唔得(最慘我約左我個best friend食飯吐苦水唔off得電話)佢亞媽就叫我唔好嬲啦,唔好意思對唔住呀,我知你好嬲,最衰佢啦(c6)下删數十字,我只係用婉轉的語氣同我99講:唔使講啦,佢唔係第一次,同埋我受唔起,好啦,我得架啦無野啦,bye bye!傍晚,我62又打俾我講:你99mm同我講左,物搞到咁大件事呀?呀xxx佢又真係唔o岩,你唔好再嬲佢啦,算啦,你知啦,佢又唔得醒目(意思話咁都俾我踢爆),跟住我就開始同佢舉一反三,一言9頂(當然又係用好婉轉的語氣啦)
原文章由 jessica_mei 於 08-10-25 21:31 發表
啲男人真係可惡呀!! 不過嬲...佢都唔會向你認低威架啦! 慳番啖氣好過啦!!mouth:mouth:" />

[ 本文章最後由 a776170 於 08-10-26 18:33 編輯 ]

大宅

係呀,我2個仔女都要打2針,(第一針就係我地食buffet個日的早上10am,係學校打)9yrs old以下第一次就打2針
原文章由 jessica_mei 於 08-10-25 21:34 發表
因為我都成日帶藍莓去街~所以今日都帶咗佢去私家度打喇!不過醫生話佢第1次打要打兩針~下個月25號再返去打多1針喎~嘩....1針$180架!兩針咪$360!!好貴呀!!幾大打先淨係打1針呀??? ...

大宅

唔緊要,下次loh
肚入面個bb乖唔乖呀?
原文章由 melodylaw 於 08-10-26 00:02 發表

我好想去呀 可惜我個肚又大.
仔女又要返童軍

大宅

係呀,我之前味講過loh,但你係私家打都有咩?個e生咁衰唔提你呀?
原文章由 jessica_mei 於 08-10-26 17:08 發表
原來政府有個流感疫苗資助計劃 2008/09~响11月1日開始~可以資助$80一針~最多兩針~但係我已經帶咗藍莓去打第1針~唔知第2針有冇得資助呢?

大宅

咁你個女打完有無咩唔好的反應?
原文章由 jessica_mei 於 08-10-26 21:36 發表
可能呢個醫生冇參加呢個計劃~所以冇同我講啦~不過就算佢有參加~我諗而家預約都唔知約到幾時先到我個女打啦~趁佢未病打咗先都係隱陣啲嘅(唯有咁樣安慰自己 )~其實呢個計劃响幾個月前已經知道~但唔知係幾時同咩 ...

大宅

sorry,我超無記性架,唔記得你個女同個仔幾大話?
原文章由 melodylaw 於 08-10-27 02:22 發表

個肚嗰個成曰踢 ,
個囡就幾乖 ,自動自覺.
大仔就激到嘔血 ,功課上.

大宅

尋日一家人去左天水圍的綠田園玩,入面有水上單車玩,好好玩架,因為一路踩身邊有好多魚跟住我地,因為佢地俾人係船上喂慣 $60/20mins+$100按金,但返到屋企先發現唔記得拿番個$100,勁揼心呀,近排真係黑到震,又會2個都唔記得的,我地仲要係天水圍hea左陣先走,咁多時間都唔記得 唯有當破財擋災啦

大宅

jessica_mei & eaf1120320 我留左我的電話俾你地啦,check pm啦,jessica我都收到你pm過來的電話啦,我地11/3再電話連絡啦,到時你再話我知你大女去唔去啦

大宅

唉,個衰豬真係病左,上次個鑊金的我都未驚完,又黎?真係一朝俾蛇咬,十年怕草繩,今晚我一定又無覺好訓啦 星期六都唔知打唔打到針,就算mm好番都唔想打住啦

大宅

但係我已經俾晒 學校啦,但我諗亞仔要遲d打,亞女打先囉 好眼訓,成晚醒睇佢有無燒,你知啦,d燒通常晚上黎架啦
原文章由 jessica_mei 於 08-11-4 21:56 發表
星期六打唔到都唔緊要~政府有資助去邊度打都一樣啫~最緊要小朋友身體健康嘛~

大宅

係你31定你個女31呀?咁我地味要叫聲auntie?
原文章由 sally1116 於 08-11-5 23:41 發表
,,我係呀,77年生佐個女,,而家女女30有1

[ 本文章最後由 a776170 於 08-11-6 08:39 編輯 ]

大宅

咁你都好IN喎,我亞媽連電腦的開關制係邊都未知

大宅

花園街咁多人又逼,其實成個MK都係咁架啦,唔好話你推住BB車啦,有時我行慢一步/企正人地門口睇野都差D俾人撞開,D人係咁架啦,唔好勞氣激親自己
原文章由 jessica_mei 於 08-11-12 12:44 發表
好嬲呀!!!!!!
尋日去花園街行~响間鞋舖度睇鞋~都冇其他人~個男人就推開我架bb車~話阻住人喎!!!咁我咪即刻走唔睇囉!!!之後响街訪間冷舖睇冷~唔係我買係我姑仔~企响外面個女人話我架bb車阻住佢去sale我姑仔喎!喂...你 ...

大宅

咁你就要睇緊D佢啦,同埋俾E生睇下個喉嚨仔啦!
原文章由 ying2 於 08-11-15 12:51 發表

大家好呀,好耐冇入黎坐嘞. 我個女尋晚無啦啦38度 ,都唔知點解,我畀退燒藥佢食就冇燒,本來book咗12點睇醫生,但諗諗吓都係晏d 5點先睇,等吓先,我估佢可能喉嚨紅都唔定,我睇唔到佢有乜嘢唔正常. 真係激死,都冇 ...

首頁

尾頁

跳至