論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

對唔住,講句老實話:你的確對佢太好. 好傻,好天真.
原帖由 車.人. 於 09-1-29 23:28 發表
去到年初二, 佢已經放左三日假, 自己d衫完全無洗過, 左鬼住曬, 頂佢唔順, 終於幚佢洗左, 佢番黎見到唔該都無聲.
初三放假番黎, 佢再問我可唔可以出信話炒佢原因"財政問題", 我話再同c6商量下, (其實我唔會出law).
以 ...

大宅

yes.:lol :lol
原帖由 winnie_sh 於 09-1-30 01:38 發表

俾著我,我會令佢D衫自然消失

大宅

" 你敬我一尺,我敬你一丈" 英雄本色. WELL DONE
原帖由 winnie_sh 於 09-1-30 02:16 發表

三年前我幫一個《僱主復仇記》,幫佢照顧一個已炒而擁有30幾對鞋o既工人,一次過放哂一枝豉油走樽

大宅

市面上真係有兩三本講非常工人的書. 真實個案, 有一本係在法庭審完的case的個案; 不過,未及bk上的case咁有趣同咁detail.............pollyw, 你真係有腦,我覺得有機架,加上pollyw及亞西的攪笑野; 亞Fa同pollyw的插圖, winnie的實用資料及經驗, 掂呀! 預埋我一份呀!
原帖由 pollyw 於 09-1-30 10:35 發表
我忽發奇想,大家合資出本書/雜誌,大爆呢d奇人異事,相信可殺出一條血路!

大宅

可能成為十大暢銷書添 .而且再版,加印又再版.......我都有幾個經典個案架!
原帖由 pollyw 於 09-1-30 11:07 發表
我大大話話都有十單八單Case,真係「十大奇案」…單單都笑爆肺・・・如有人有搞作,我樂意分享!

大宅

我平時做曬d野, 係因為對佢無信心, 唔會覺得佢做得好, 最重要因為佢隻手係衰手, 點親咩都爛. 就係咁就中了計. 車.人. "人善被人欺", 真係唔駛太厚待呢種工人.[quote]原帖由 車.人. 於 09-1-30 11:14 發表

肥野前日問我, 如果佢搵到新僱主打電話比我, 我會唔會support佢, 我話會, 但如果人地問得好detail, 我亦唔會講大話.
其實我已錄起佢平日點樣粗暴對待我d家具, 點樣整爛我d野, 又唔認. 點樣non-stop煲電話粥, 我會 ... [/quote]

大宅

Sofa yan好少少,都只明我2乘,仲要話我英文差,所以唔知我UPセ! 認真大膽,總裁也夠膽頂.
原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:40 發表
係賓…嘛嘛地!約50分。煮鎹完全無天ィ分…我自己煮、買少少野都時時買錯同買最頂級(貴)…我自己買,所以我好忙。不過イ巨有少少好處…会睬我d細蚊,因為之前两隻印真係完全唔行埋我d細蚊度(好似有菌咁),莫講睬イ巨地啦 ...

首頁

尾頁

跳至